nlc.hu
Trend

Guinness-rekorder testépítő nő

Ő a világ legmagasabb testépítő nője

A holland nő azt mondja, gyerekkorában inkább a fiúkkal focizott, mint babázott volna.

Bejegyezték Guinness-rekorderként a negyvenegy éves Maria Wattelt, aki jelen pillanatban a legmagasabb női testépítő a világon. A nő 5 láb és 11,92 hüvelyk, azaz közel 183 centiméter magas. A nő elmondta, hogy egy barátja, az egyébként a világ legmagasabb férfi testépítőjeként számontartott Olivier Richters szólt neki, hogy jelentkezzen a Guinness-nél. 

Wattel 19 évesen kezdett gyúrni, először 2005 márciusában versenyzett. Elmondása szerint a bírák és a szervezők sokszor a magassága miatt nem tudták, hogy melyik csoportba osszák be, sőt volt olyan verseny, ahol nem is hagyták, hogy elinduljon. 

Wattel elmondta, hogy a rekord a korona a testépítő karrierjén, pedig pont a magasságáért soha nem kellett semmit tennie. Az alábbi videóból az is kiderül, hogy Maria mindig is inkább a fiúkkal szeretett játszani, a tipikusnak vett és tartott lányos dolgok annyira nem érdekelték. 

(UPI)

Ő a világ legmagasabb testépítő nője

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top