nlc.hu
Trend

A világ legerősebb kisfiúja 22 év elteltével

Így néz ki ma, 22 évvel később a világ egykor legerősebb kisfiúja

Richard Sandrakot egy elképesztően izmos fiúként ismerte meg a világ, de aztán más irányt vett az élete.

Az egykor „a világ legerősebb kisfiújának” és Kis Herkulesnek” nevezett gyerek nagyon más életet él most, felnőttként, mint amit korábban, 22 évvel ezelőtt vártak volna tőle.

A testépítő Richard Sandrak 11 évesen lett világszerte ismert, mert saját testsúlyának háromszorosát fel tudta emelni, és az erő mellett a karate segítségével hajlékony tudott maradni. A testzsírszázaléka veszélyesen alacsony, csupán egy százalék volt, ami szív- és izomproblémákat, valamint más betegségeket okozhat. Emlékezetes, hogy Andreas Münzer osztrák profi testépítő minden idők legalacsonyabb testzsírjával rendelkezett, majd 1996-ban, 31 éves korában meghalt. A vizsgálatok szerint nulla volt a testzsírszázaléka, amikor elhunyt.

A gyerekről szóló dokumentumfilm bemutatása után a fiú szülei kemény kritikákat kaptak, hogy kegyetlen módon edzésre kényszerítik a gyereket. Egyes orvosok azt állították, hogy ilyen fiatal a korban egyszerűen nem termel a szervezet annyi tesztoszteront, hogy ekkora izmok alakuljanak ki. Vagyis azt sugallták, hogy a szülők szteroidokkal tömik a fiút, bár ezeket a vádakat az édesanya mindvégig tagadta.

De vajon mi lett az elképesztően izmos testépítő gyerekből? Richard mostanra felnőtt férfi lett, de már nem érdekli a testépítés, és súlyokat sem emelget – mondta 2015-ben az Inside Editionnek.

Az emberek megpróbáltak úgy beállítani, mintha valami csodabogár lennék, pedig sok gyerek van, akinek hasonló a testalkata. De a múltamra nagyon büszke vagyok, nem akarom letagadni, csak nem akarok benne élni

 

– vallotta be Richard, aki nemrégiben így festett:

A montázson Richard Sandrak, a világ egykor legerősebb kisfiúja 22 évvel később

Richard Sandrak ma már egyáltalán nem olyan izmos, mint gyerekkorában (Fotó: nlc-montázs, forrás: YouTube/Inside Edition)

A világ egykor legerősebb gyereke pár éve kaszkadőrként dolgozott a Universal filmstúdió Waterworld című show-jában, napjában ötször felgyújtotta magát és a magasból vízbe ugrott. Az edzés egyáltalán nem játszik központi szerepet az életében, bár néha szokott kardiózni, hogy formában maradjon.

(LadBible)

(Kiemelt kép: YouTube/Inside Edition)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top