nlc.hu
Trend

Az egész családnak fizetnie kell a karácsonyi vacsiért ennél a nagyinál

Még a hároméves unokájával is kifizetteti a karácsonyi vacsorát ez a nagymama

A költségekbe beszállni alap, de ez a nagyi tételesen kiszámolja, hogy kinek mennyit kell fizetnie.
Karácsonyi vacsi

A karácsonyi vacsora összedobása nemcsak időigényes, de költséges is lehet, főleg, ha az ember egy nagyobb családot lát el. Egy brit nagymama, aki 12 vendéget fogad karácsonykor, kitalálta, hogyan csökkentheti a költségeket: úgy, hogy a családjával kifizetteti az ünnepi vacsorát. Az interneten meg is osztotta ezt a módszert, ami nagy vitát váltott ki a kommentelők körében – írta meg a Mirror.

A 63 éves Caroline Duddridge mindenki után pénz szed, aki részt vesz  vacsin, beleértve a hároméves unokáit is, akiknek fejenként körülbelül 1000 forintot kell fizetnie.

Az özvegy ötgyermekes anyuka először 2016-ban, a férje halála utáni évben kérte meg a családját, hogy segítsenek be a költségekbe. A terv azóta éves hagyománnyá vált – ő pedig kiszámolja, hogy ki mennyivel járul hozzá az élelmiszer-, fűtés- és áramköltségekhez.

A felnőttek 15 vagy 10 fontot fizetnek, attól függően, hogy teljes vagy részmunkaidőben dolgoznak-e, és hogy van-e családjuk, akit támogatniuk kell. Eközben az unokái életkoruktól függően fizetnek: egy 12 éves és három kilencéves gyerek fejenként 5 fontot, két hároméves pedig 2,50 fontot.

A pénzügyekben jártas Caroline gondoskodik arról, hogy mindenki hetekkel a nagy nap előtt kifizesse, amivel tartozik: december elseje a határidő és nem engedélyezi a csúszást.

„Vannak, akik panaszkodnak a számláik és egyéb költségeik miatt, de én egyszerűen azt mondom nekik, hogy akkor törlöm a meghívást” – magyarázta.

Caroline vendégei mind beleszólhatnak a menübe, amely jellemzően bort, üdítőket, karácsonyi vacsorát, pudingot, kekszet, valamint sajttálat tartalmaz.

A nagymama hozzátette, hogy nem zavarja, ha az emberek kritizálják, amiért pénzt kér a karácsonyi vacsoráért.

„Tudom, hogy néhány anyuka bűntudatot érez, ha nem tesz meg mindent, és nem biztosít egy hatalmas vacsorát úgy, hogy senki más nem fizet bele, de én gyakorlatias vagyok” – összegezte.

A nő azt is hozzátette, hogy szerinte a karácsonyt csak kétszer kellene ünnepelni egy évtizedben, mert az emberek úgy jobban értékelnék.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top