nlc.hu
Trend

Plüssnek nézte a tasmán ördögöt egy ausztrál nő

Plüssnek nézte a tasmán ördögöt egy ausztrál nő

Kellemetlen meglepetés lehetett.
tasmán ördög

Egy ausztrál nő és gyermekei az étkezőasztal tetején kerestek menedéket, miután egy kis tasmán ördög bújt el a kertvárosi házukban – írta meg az ABC.

A háziasszony éppen fel akarta venni a kiskutyájuk tasmán ördög alakú plüssjátékát, amikor az futni kezdett. A kisállat bemenekült az ágy alá, a nő pedig a férjét hívta segítségül, aki fel-alá kergette a vadat.

A család egy bozótos mellett lakik, és néha nyitva hagyják az ajtót a kinti vécézésre szoktatott kiskutyájuknak – úgy vélik, hogy az egyik ilyen alkalomkor döntött úgy a tasmán ördög, hogy beoson.

Néhány perces bújócskázás után az ördögfióka elszaladt a kinti bokor felé és nem látták többé. Mivel úgy tűnt, hogy nem sérült meg, a család úgy döntött, hogy nem hívja a vadőröket.

Greg Irons, egy közeli menhely igazgatója szerint most van az évnek az az időszaka, amikor a fiatal állatok a külvárosi területekre vándoroltak.

„Sok fiatal állat elhagyja az anyját, és elindul, hogy megpróbáljon utat találni magának. Ez nyilvánvalóan elég nehéz feladat” – mondta.

A szakember hozzátette, hogy az állatok víz és élelem után kutatnak, amit általában a kutyatartók otthonában lelnek meg.

Irons elmondta, hogy csak csütörtök reggel két bejelentést is kaptak a lakosságtól tasmán ördög észlelése miatt: a csapat tagjai egy fiatal tasmán ördöghöz szálltak ki, amely egy kutyaház alatt rejtőzött el a Tasmánia déli részén található Huonville-ben, valamint egy másikhoz, amelyet egy autó ütött el északon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top