Chertől Jennifer Lopezig! Minden idők legemlékezetesebb ruhái a Grammy-gáláról

M. N. | 2023. Február 01.
Íme a tíz legemlékeztesebb Grammy-ruha Chertől Rihannáig, az elmúlt közel ötven évből!

Idén február 5-én immár 65. alkalommal adják át a zeneipar legrangosabb elismerésének számító Grammy-díjakat. A gálán a produkciók és a díjazottak mellett persze annak rendje és módja szerint kitüntetett szerepet kapnak a sztárok öltözékei is. Nem volt ez másként persze az elmúlt évtizedekben sem. Az alábbi galériában összegyűjtöttük a tíz szerintünk legemlékezetesebb Grammy-ruhát a hetvenes évektől napjainkig!

Cher

Cher bikinifelsős tündérnek öltözve 1974-ből, amikor egy ilyen szett kifejezetten merész vállalásnak számított a vörös szőnyegen. (Fotó: Getty Images)

Grace Jones

Grace Jones futurisztikus bőrszerkója az 1983-as Grammy kétségkívül leglátványosabb outfitje volt. (Fotó: Ron Galella/Ron Galella Collection via Getty Images)

Paula Abdul

Paula Abdul glamúros arany outfitje 1990-ből gyakorlatilag tökéletes átmenet volt a nyolcvanas és a kilencvenes évek divatirányzatai között. (Fotó: Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images)

Naomi Campbell

Naomi Campbell a kártyalapok inspirálta miniruhát vörös tollboával viselte az 1991-es díjátadón. (Fotó: by Ron Galella/Ron Galella Collection via Getty Images)

Mariah Carey

Mariah Carey vörös estélyije 1993-ból maga volt a megtestesült kilencvenes évek. (Fotó: Kevin Mazur/WireImage)

Mary J. Blige

Mary J. Blige tetőtől talpig leopárdmintába borulva az 1996-os Grammy-gálán. Ezzel a szettel ma sem lehetne mellélőni. (Fotó: SGranitz/WireImage)

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez és az a bizonyos legendás Versace dzsungelruha a 2000-es díjátadóról. (Fotó: S. Granitz/WireImage)

Lady Gaga

Lady Gaga a 2010-es Grammy-n viselte az ikonikussá vált Armani Privé galaxisruhát. (Fotó: John Shearer/WireImage)

Rihanna

Rihanna habos-babos sütibaba-ruhája a 2015-ös gála legmegosztóbb és egyben legemlékezetesebb öltözéke lett. (Fotó: Jon Kopaloff/FilmMagic)

Cardi B

A Vénusz születése estélyi ruhába fogalmazva a Mugler divatház archívumából, Cardi B testén, a 2019-es Grammy-gáláról. (Fotó: Steve Granitz/WireImage)

Exit mobile version