nlc.hu
Trend

A 2024-es Grammy-gála ruhái

Biztosítótűk és drámakirálynők – A 2024-es Grammy-gála leg-leg-leg ruhái

Akadt, akinek a testét csupán arany biztosítótűk fedték, más viszont egy komplett lombkoronát cipelt magával a Grammy-gála vörös szőnyegére. Íme az esemény legemlékezetesebb divatpillanatai!

Vasárnap este a Los Angeles-i Crypto.com arénában 66. alkalommal adták át a zeneipar legmagasabb presztízsű elismerését, a Grammy-díjakat és persze lezajlott az ilyenkor elmaradhatatlan ruhaverseny is a vörös szőnyegen. Íme a legsikkesebb, a legmegosztóbb és leginkább extravagáns öltözékek!

Taylor Swift, Grammy-gála 2024

Taylor Swift (Fotó: Gilbert Flores/Billboard via Getty Images)

Taylor Swift egy hófehér, csípőig sliccelt Schiaparelli estélyiben érkezett, melyet fekete operakesztyűkkel kombinált. Az öltözék Katalin hercegné szettjét idézte a tavalyi BAFTA-gáláról. Ám ahogy mostanában az énekesnő majd minden outfitjén, úgy ezen is felfedezhetők voltak bizonyos utalások: a chokerként viselt, éjfélre állított karórával a jelenlegi, Midnights című stúdióalbumára utalhatott, míg a fekete-fehér színvilágból a rajongók arra következtettek, hogy a gálán végre bejelentheti a Reputation album újrakiadását. Swift azonban végül nem ezt, hanem egy áprilisban megjelenő, új albumot jelentett be a színpadon. 

Olivia Rodrigo, Grammy-gála 2024

Olivia Rodrigo (Fotó: Gilbert Flores/Billboard via Getty Images)

A 21 éves Olivia Rodrigo egy nála 8 évvel idősebb ruhában érkezett az eseményre. A fehér, kristályokkal díszített kreáció a Versace divatház 1995-ös tavaszi-nyári kollekciójából való és annak idején Linda Evangelista mutatta be a kifutón. 

Janelle Monáe, Grammy-gála 2024

Janelle Monáe (Fotó: Gilbert Flores/Billboard via Getty Images)

Janelle Monáe egy időtlen, klasszikus, ám mégis futurisztikus hangulatú estélyit viselt a Giorgio Armani Privétől. A színész-énekesnő a vörös szőnyegen elmondta: az öltözéke folyékony feketesége a fekete büszkeséget és azt az örömöt szimbolizálja, melyet legutóbbi lemezével akart közvetíteni.  

Miley Cyrus, Grammy-gála 2024

Miley Cyrus (Fotó: Gilbert Flores/Billboard via Getty Images)

Miley Cyrus és John Galliano, a Maison Margiela divatház kreatív igazgatója közösen írták tovább a pucérruhák divattörténelmét ezzel a kreációval. A hálószerű ruhát, mely csak az elengedhetetlenül szükséges felületeken fedte az énekesnő testét, kézi munkával, több száz arany biztosítótűből állították össze, és visszautalt a divattervező egyik korábbi alkotására, az 1996-os őszi-téli kollekciójából. Cyrus megjelenése sokak szerint a fiatal Jane Fondát idézte Barbarella szerepében, mások Leia hercegnő arany bikinijére asszociáltak róla. 

Dua Lipa, Grammy-gála 2024

Dua Lipa (Fotó: Gilbert Flores/Billboard via Getty Images)

Dua Lipa  ruhája, mely félúton volt egy diszkógömb és egy páncélzat között, személyre szabottan az énekesnő számára készült a Courrèges divatház műhelyében. A sztár annyit mondott róla, hogy nagyon erősnek érzi magát benne. Feltételezhetően nem is lehetett valami könnyű elbírni a több ezer fémlapocskával kirakott ruhát. 

Halle Bailey

Halle Bailey (Fotó: Gilbert Flores/Billboard via Getty Images)

Mindössze két hónappal azután, hogy életet adott első gyermekének, Halle Bailey máris bevállalt egy pucérruhát a Gucci divatháztól. És milyen jól tette! Az énekes-színésznő úgy nyilatkozott, a várandóssága után alig várta, hogy újra testhezálló öltözékeket viselhessen.  

Lana Del Rey, Grammy-gála 2024

Lana Del Rey (Fotó: Gilbert Flores/Billboard via Getty Images)

Lana Del Rey a megjelentek döntő többségétől eltérően nem egy luxusdivatház estélyi ruhájában érkezett az eseményre, hanem egy fekete koktélruhában, melyet személyesen vásárolt egy vintage boltban. A legközelebb country albummal jelentkező énekesnő öltözéke és hajviselete az 1960-1970-es évek countrylegendája, Loretta Lynn stílusát idézte. 

Chrissy Teigen, Grammy-gála 2024

Chrissy Teigen (Fotó: Matt Winkelmeyer/Getty Images for The Recording Academy)

Chrissy Teigen sem a földet söprő szoknyahosszra szavazott ezúttal. Ehelyett a vörös szőnyegen tavaly óta újra felkapottnak számító művirágos trendre csatlakozott fel ezzel a látványos, gigarózsás mikrominivel. Kár, hogy megfelelő méretű cipőt viszont nem sikerült húznia hozzá. 

Laverne Cox, Grammy-gála 2024

Laverne Cox (Fotó: Gilbert Flores/Billboard via Getty Images)

Laverne Cox a Comme des Garçons márka archívumából választotta ezt a kéttónusú, szívet formázó kreációt, mely a 2015-ös tavaszi-nyári kollekció emlékezetes darabja. 

Summer Walker, Grammy-gála 2024

Summer Walker (Fotó: Allen J. Schaben / Los Angeles Times via Getty Images)

Summer Walker teátrális, csupa toll outfitje Audrey Hepburn ikonikus öltözékét idézte a My Fair Lady című film ascoti jelenetéből. 

Dawn Richard, Grammy-gála 2024

Dawn Richard (Fotó: Matt Winkelmeyer/Getty Images for The Recording Academy)

Dawn Richard a Khosrov márka legújabb, Botticelli A tavasz című festménye által inspirált kollekciójából választotta ezt a meglehetősen drámai hatású kreációt. Az énekesnő, akinek művészetében kulcsszerepet tölt be a New Orleans-i kultúra, saját bevallása szerint azért öltözött fának, mivel az outfit szimbolizálja számára a gyökerekhez, a hagyományokhoz való kapcsolódást.

Doja Cat, Grammy-gála 2024

Doja Cat (Fotó: Gilbert Flores/Billboard via Getty Images)

A gála kétségkívül legmegosztóbb öltözékét Doja Cat viselte. A pucérruha, mely Dilara Findikoglu török-brit divattervező kreációja, művészi megvilágításban mutatta meg az énekesnő testét borító tetoválásokat és eredeti ötlet volt az alsószoknyából induló uszály is. A fűzőből kikandikáló mellbimbók miatt sokan közönségesnek bélyegezték az outfitet, és való igaz, hogy anélkül is – sőt, akkor még inkább – működhetett volna. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top