nlc.hu
Trend

Sztárok a villantós ruhákról

„Hírességként lényegében ez a munkád része” – Ilyen érzés egy szál semmiben állni a vörös szőnyegen

A női sztárok jelentős része alkalmanként vagy szinte mindig merész, a testéből alig valamit takaró ruhákban mutatkozik a vörös szőnyegen vagy a kifutón. De vajon milyen érzés valójában ezeket a kockázatos öltözékeket viselni? Ők maguk mondták el…

Elizabeth Hurley

Az akkor elsősorban még inkább csak Hugh Grant barátnőjeként ismert Elizabeth Hurley 1994-ben a Négy esküvő és egy temetés premierjén viselte a legendás biztosítóstűs ruhát. 2015-ben a The Johnathan Ross show-ban megjegyezte, nevetségesnek tartja, hogy még mindig emlegetik az öltözéket.

Elizabeth Hurley a Négy esküvő és egy temetés premierjén

Elizabeth Hurley a Négy esküvő és egy temetés premierjén (Fotó: Dave Benett/Hulton Archive/Getty Images)

„Az a vicces, hogy nem igazán láttam azt a ruhát teljes egészében, mert akkoriban a volt barátommal, Hugh-val laktam egy nagyon kicsi, szerény lakásban. Valójában nem volt egészalakos tükrünk. Tehát egyáltalán nem láttam, hogy milyen, amíg meg nem pillantottam az újságokban” – tette hozzá.

Christina Aguilera

Christina Aguilera a 2001-es Blockbuster Entertainment díjátadón egy rózsaszín bársonyruhát viselt, amelyet mindenfelé szakadások borítottak. 

„Kellőképpen merész volt ehhez – mondta az énekesnő fiatalkori önmagáról a Vogue-nak. – Már csak azért is az egyik kedvencem, mert akkoriban olyan lázadónak számított.”

Christina Aguilera az Annual Blockbuster Entertainment gálán

Christina Aguilera a Blockbuster Entertainment gálán (Fotó: SGranitz/WireImage)

És valóban. Abban az időszakban az ilyen és ehhez hasonló öltözékek még nem számítottak gyakorinak és elfogadottnak a vörös szőnyegen.

„Nagyon szerettem volna elkezdeni kifejezni önmagam, és ez is egy módja volt annak, hogy vizuálisan kifejezzem az emberek felé, hogy ne szóljanak bele, én majd teszem a dolgomat.”

Hayley Williams 

Hayley Williams, a Paramore énekesnője a 2011-es Grammy-gálán egy áttetsző-flitteres felsőrésszel és műszőrme szoknyával készült Moschino miniruhát viselt, melyet akkor és ott nem is érzett különösebben merésznek.

Hayley Williams a 2011-es Grammy gálán

Hayley Williams a 2011-es Grammy gálán (Fotó: Getty Images)

„Amint felvettem a ruhát, és kiléptem az ajtón, valószínűleg nem is gondoltam bele. Nem is tudom, mi jár az ember fejében, amikor a vörös szőnyegen sétál. Számomra olyan, akár egy áramszünet.”

Kendall Jenner

Kendall Jenner 2014-ben, Marc Jacobs divatbemutatóján debütált a kifutón, ahol egy átlátszó felsőrészt kellett viselnie. 

„Elég nyugodt voltam – annak ellenére, hogy kint voltak a melleim” – idézte fel a Vogue-nak nyilatkozva 2022-ben.

Kendall Jenner először a kifutón

Kendall Jenner először a kifutón Marc Jacobs 2014-es divatbemutatóján (Fotó: Getty Images)

Jenner a bemutató előtt töltötte be a 18. életévét, az ügynöke pedig azzal hívta fel, hogy a divattervező azt szeretné, ha a bemutatón egy átlátszó felsőt viselne. 

„Azt mondtam: benne vagyok. Nem bánom. Minden rendben van a mellbimbóimmal. Nem idegesítettem magam ezen. Őszintén úgy voltam vele, hogy egye fene, legyen amit akarnak. Ez az elképzelésük, szóval csináljuk. Teljesen kényelmesen éreztem magam.”

Bella Hadid

Bella Hadid 2016-ban egy mélyen dekoltált, csípőig sliccelt, vörös Alexandre Vauthier estélyiben vonult a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegén. Sokak szerint az öltözék eddigi pályafutásának  egyik legszexibb outfitje volt, ő maga azonban egyáltalán nem érezte magát annyira jól benne, mivel a ruha szerinte nem igazán illett a stílusához, és hamis képet adott az embereknek arról, hogy ki is ő.

Bella Hadid a 2016-os Cannes-i Filmfesztiválon

Bella Hadid a 2016-os Cannes-i Filmfesztiválon (Fotó: Gisela Schober/Getty Images)

„Ebben a pillanatban még mindig zavarba jövök, pedig a ruha gyönyörű volt. Csak megint nem annyira éreztem magamének, és azt hiszem, itt született meg  Bella karaktere, azé, akit mindenki lát belőlem. Ez az én alteregóm. Ő Belinda. Én pont az ellenkezője vagyok” – fejtegette a Vogue-nak adott interjújában 2021-ben. 

​Emily Ratajkowski

Emily Ratajkowski 2016-ban, a Harpers’s Bazaar partiján viselte élete legmegosztóbb ruháját.

„Fogalmam sem volt, milyen vihart fog kiváltani. Valaki rendkívül vulgárisnak nevezte, és hatalmas viták kerekedtek belőle az interneten. (…) Egyes ügynökeim mérgesek voltak rám, mert túl szexinek tartották. Tudom, hogy ez nem hangzik túl meggyőzően, de a húszas éveimben jártam, és még nem fogtam fel, hogy ennyire szexi, mert volt egy panel a közepén, de úgy tűnt, hogy nincs” – nyilatkozta utóbb a Harpers’s Bazaarnak.

Emily Ratajkowski a Harper ICONS Partyn

Emily Ratajkowski a Harper ICONS partin (Fotó: Taylor Hill/FilmMagic)

Ratajkowski hozzátette, hgy még mindig kiáll az akkori ruhaválasztása mellett és úgy gondolja, jól nézett ki. 

„Alapvetően azért kötöttek belém, hogy figyelemre vágyom, ami érdekes, mert alapvetően a figyelemért mész a vörös szőnyegre – hírességként lényegében ez a munkád része” – mondta.

Megan Fox

Megan Fox a 2021-es MET-gálára egy mély kivágású, magasan sliccelt, kristályokkal borított vörös estélyiben érkezett, melyet Peter Dundas norvég divattervező álmodott meg. Fox úgy nyilatkozott a Vogue-nak, hogy leginkább Bram Stoker Drakulája inspirálta a ruhaválasztáskor

„Nagyon szeretem a gótikus dolgokat, a vámpírokat és hasonlókat” – mondta a vörös szőnyegen.

Megan Fox a 2021-es MET-gálán (Fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic)

Megan Fox a 2021-es MET-gálán (Fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic)

„Nem félek szexi lenni. Olyan nő, aki intelligens, és tudja, hogyan kell fegyverként használni a szépségét. Nincs ennél veszélyesebb. Nincs ennél erősebb” – tette hozzá.

Jennifer Lopez 

Jennifer Lopez 2000-ben a Grammy-díjátadón viselt levélmintás Versace ruhája minden idők egyik legikonikusabb vörös szőnyeges öltözéke. A sztár a divatház 2019-es bemutatóján ennek a ruhának egy megújított változatát viselte, mely talán még bevállalósabb darab volt, mint az eredeti.

Jennifer Lopez a Versace divatbemutatóján 2019-ben

Jennifer Lopez a Versace divatbemutatóján 2019-ben (Fotó: Jacopo Raule/Getty Images)

„A második alkalommal, amikor felvettem, és kiléptem benne a kifutóra, erőt adott. Húsz év telt el, és azt hiszem, a nők számára sokat jelent, ha tudják, hogy húsz évvel később is felvehetnek egy ruhát. Ez olyasmi, tudod, hogy az életnek nincs vége 20 évesen!” – mondta Lopez a Vanity Fairnek. 

Jamie Lee Curtis 

Jamie Lee Curtis  a 2021-es Golden Globe díjátadóra egy hosszú ujjú, mélyen dekoltált Alex Perry ruhát vett fel.

A Today című műsorban elmondta, hogy a járvány miatt akkor már egy éve szinte csak fekete nadrágokat viselt, ezért szeretett volna az eseményre igazán kiöltözni.

Jamie Lee Curtis a 2021-es Golden Globe-gálán (Fotó: Todd Williamson/NBC/NBCU Photo Bank via Getty Images)

Jamie Lee Curtis a 2021-es Golden Globe-gálán (Fotó: Todd Williamson/NBC/NBCU Photo Bank via Getty Images)

„Tudod, időnként mindenkinek ki kell jönnie kicsit a napfényre – viccelődött a dekoltázsán. – Most jól feltöltődtek. Visszamentek az istállóba. Öt évig nem kell újra kijönniük. (…) De van valami abban, hogy ebben a pillanatban napfénybe öltözünk, amikor mindannyiunktól megtagadták a napsütés szabadságát és örömét és egy kis csillogást, ragyogást.”

Cardi B

Cardi B a 2022-es MET-gálán egy fémláncokból és kristályokból álló, domborulatait hangúlyozó Versace estélyiben jelent meg, melyben saját bevallása szerint nagyon nőiesnek érezte magát.

Cardi B a 2022-es MET-gálán

Cardi B a 2022-es MET-gálán (Fotó: Gotham/Getty Images)

„Ezt akartam adni: a nőt. És Donatella [Versace, a ruha tervezője] kihozta belőlem” – fogalmazott a Vogue magazonban. 

Florence Pugh

Florence Pugh a Valentino 2022-es haute couture divatbemutatóján viselte a divatház áttetsző, rózsaszín tüllruháját. Az eseményt követően az interneten rengeteg kritikus megjegyzést kapott, elsősorban a mellméretével kapcsolatosan.

Florence Pugh a Valentino Haute Couture divatbemutatóján 2022-ben

Florence Pugh a Valentino Haute Couture divatbemutatóján 2022-ben (Fotó: Daniele Venturelli/WireImage)

„Örülök minden olyan »hibának«, amelyet 14 éves koromban nem tudtam elviselni. Olyan sokan akartátok agresszíven tudatni velem, mennyire csalódottak vagytok az »apró melleim« miatt, vagy hogy mennyire zavarban kell lennem attól, hogy ilyen »lapos« vagyok. Hosszú ideje a testemben élek. Tisztában vagyok a melleim méretével, és nem rémít meg” – írta akkor az Instagram-oldalán.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top