nlc.hu
Trend

2023 leg-leg-leg ruhái a vörös szőnyegről

A Barbie-estélyitől a hajcsatruháig – 2023 legemlékezetesebb ruhái a vörös szőnyegről

Az idei év is bővelkedett emlékezetes vörös szőnyeges divatpillanatokban. Íme, a 10 szerintünk legfigyelemfelkeltőbb kreáció a 2023-as gálákról, fesztiválokról, premierekről!

Zendaya Valentinóban

Zendaya

Zendaya a Screen Actors Guild Awards díjátadón (Fotó: Profimedia)

Zendaya a Screen Actors Guild Awards díjátadón jelent meg ebben az egyedileg készült, lélegzetelállító Valentino kreációban, melyet összesen 190 darab kézzel varrott rózsa díszített. 

Cate Blanchett Louis Vuittonban

Cate Blanchett

Cate Blanchett az Oscar-gálán (Fotó: Mike Coppola / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Cate Blanchett időről időre leteszi a voksát a környezettudatos öltözködés mellett. Az idei Oscar-gálára is a fenntarthatóság jegyében választott ruhát: a kék-fekete selyem outfitet ugyanis nem egy új kollekcióból vette vagy varratta, hanem a Louis Vuitton divatház archívumából kölcsönözte. 

Hunter Schafer Ann Demeulemeesterben

Hunter Schafer

Hunter Schafer a Vanity Fair Oscar Partyn (Fotó: Jon Kopaloff / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Hunter Schafer a Vanity Fair Oscar Partyn viselte ezt az egyszerre nagyon merész, és mégis letisztultan szofisztikált outfitet, melyet Ludovic de Saint Sernin az Ann Demeulemeester divatház számára készült kollekciójából választott. 

Anne Hathaway Versacében

Anne Hathaway a MET-gálán (Fotó: ANGELA WEISS / AFP)

Anne Hathaway a Met-gálán (Fotó: ANGELA WEISS / AFP)

Az idei Met-gála a 2019-ben elhunyt Karl Lagerfeld munkássága előtt tisztelgett. Anne Hathaway öltözéke egészen bravúros módon ötvözte az általa márkanagykövetként képviselt Versace és a Lagerfeld által egykor vezetett Chanel divatház védjegyének számító elemeket. Donatella Versace gyakorlatilag az ikonikus biztosítótűs ruhát készítette el a színésznő számára Chanel-stílusban, fehér tweedből.

Natalie Portman Diorban

Natalie Portman

Natalie Portman a May December premierjén (Fotó: Doug Peters/PA Images via Getty Images)

Natalie Portman a May December cannes-i bemutatóján egy Dior estélyiben vett részt, mégpedig egy ikonikus, eredeti Christian Dior dizájn, az 1949-1950-es őszi-téli kollekcióból való Junon ruha újraalkotott verziójában. Az első pillantásra sziromszerű szoknyarész valójában pávatollakat imitál.

Lupita Nyong’o Misha Japanwalában

Lupita Nyong'o a Tony Awards díjátadón (Fotó: Profimedia)

Lupita Nyong’o a Tony Awards díjátadón (Fotó: Profimedia)

Lupita Nyong’o a Tony díjátadón jelent meg ebben a bevállalós szettben. Fekete, maszkulin stílusú nadrágkosztümje alatt egy realisztikus, ezüst mellvértet viselt, melyet a saját felsőtestéről vett minta alapján készített el Misha Japanwala pakisztáni tervező. A művész a külső megjelenéshez kapcsolódó szégyenérzet lebontását és elutasítását kívánja kifejezni alkotásaival.

Margot Robbie Schiaparelliben

Margot Robbie

Margot Robbie a Barbie Los Angeles-i premierjén (Fotó: Jon Kopaloff / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Az élőszerplős Barbie film sajtóturnéja a divattörténelembe is beírta magát azzal, hogy a címszerepet alakító Margot Robbie minden egyes állomáson bravúrosan összeállított, retró Barbie babák inspirálta öltözékben jelent meg. A koncepciót Andrew Mukamal New York-i stylist álmodta meg: vezető divatházak kreációiból, illetve tervezőivel együttműködve alkotta újra az ikonikus Barbie outfiteket. A körút betetőzése öltözék szempontjából is a film Los Angelesben tartott világpremierje  volt, melyre a Schiaparelli divatház készítette el a színésznő számára az 1960-as Solo in the Spotlight Barbie csillogó fekete estélyijének mását.

Mariacarla Boscono Dolce&Gabbanában

Mariacarla Boscono

Mariacarla Boscono a Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Starpix / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP)

Az idei Velencei Filmfesztivál egyik legbevállalósabb és egyben legemlékezetesebb outfitje volt Mariacarla Boscono olasz színésznő szadomazo Piroska szettje. A skarlátvörös, fűzős sifonruhát a Dolce&Gabbana duó tervezte.

 Cardi B Dilara Findikogluban

Cardi B

Cardi B az MTV Video Music Awards gálán (Fotó: Taylor Hill/Getty Images)

Cardi B az MTV Video Music Awards gálán jelent meg ebben páncélzatnak beillő és kissé talán önveszélyesnek is tűnő estélyiben, melyet Dilara Findikoglu török-brit divattervező álmodott meg a számára. A ruhát teljes felületén különféle alakzatokba rendezett fém hajcsatokkal rakták ki. 

Emma Corrin Miu Miuban

Emma Corrin

Emma Corrin A korona premierjén (Fotó: Profimedia)

A korona sorozat búcsúpartiján a Diana hercegnőt a negyedik évadban alakító Emma Corrin öltözéke a néhai walesi hercegné stílusát ötvözte a no pants trenddel – melynek a színésznő az egyik meghatározó zászlóvivője a sztárvilágban. Corrin fehér zakós, csokornyakkendős szettje a Miu Miu divatháztól egyértelműen idézte azt az ikonikus outfitet, melyet a néhai walesi hercegné 1985-ben, Firenzében tett látogatásakor viselt, ugyanakkor az összeállítás áttetsző szoknyarészt kapott, mely a no pants vonalat képviselte, mindemellett pedig egyfajta lebegő, kísérteties hatást is adott a megjelenésének. 

Ez is érdekelhet vörös szőnyeg történelem Hollywood Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top