nlc.hu
Trend

A művirágos kiegészítők divatja

Visszatért a divatba Carrie Bradshaw kedvenc kiegészítője

2023-ban nem lesz divatosabb kiegészítő a művirágoknál.

Utoljára az ezredforduló környékén mentek nagyot a művirágos kiegészítők. A trendet akkoriban a Szex és New York harmadik évada robbantotta be, melyben Carrie Bradshaw karaketere rendszeresen viselt nagyobbacska, művirágos brossokat az öltözékein. 

Carrie Bradshaw

Carrie Bradshaw és az ő művirágos brossa (Forrás: Profimedia)

A kiegészítő aztán fokozatosan kikopott a divat fősodrából, a 2022-23-as őszi-téli kollekciókban azonban már több divatháznál is újra felbukkantak a 3D virágdíszek, az idei tavaszi-nyári kollekciókban pedig még jelentősebb és egyértelműbb hangsúlyt kaptak. Felbukkantak egyrészt eleve a ruhákra applikálva, akár azok saját anyagából formázva, másrészt ékszerek és más kiegészítők formájában, például nyakpánton, övön vagy brossként.

Mirror Palais 2023 SS
Megnézem
Összes kép (7)

Az elmúlt hetekben a sztárok is viselni kezdték a művirágos kiegészítőket, illetve ilyen rátétekkel készült öltözékeket a vörös szőnyegen, illetve más nyilvános eseményeken. A Golden Globe gálára több híresség is ilyen öltözékben érkezett, Jennifer Lopez egy tévéműsor felvételén viselt virágdíszes ruhát, míg Zendaya a Screen Actors Guild-díj díjétadóra választott egy 3D rózsákkal készült, lenyűgöző Valentino estélyit. Harry Styles pedig a Brit Awardson maxolta ki a szó szoros értelmében ezt a trendet, egy, a fejénél is nagyobb műrózsával díszített nyakpánttal.

Harry Styles
Megnézem
Összes kép (5)

A művirágos kiegészítőkre persze annak rendje és módja szerint rákaptak az – Y2K trendjeire egyébként is különösen fogékony – influenszerek is. 

@lexie_jayy

choker era back in full effect

♬ Coming In Hot - Andy Mineo & Lecrae

Mostanra pedig gyakorlatilag nem is kérdés, hogy ebben az évben nem lesz divatosabb kiegészítő a művirágoknál. A stílus természetesen a fast fashion márkák tavaszi kollekcióiban is ott van: művirágokkal díszített ruhadarabok, valamint ékszerek, táskák, lábbelik formájában egyaránt. A virág motívum minden elképzelhető formában trendi, a selyemvirágtól kezdve a holmi saját anyagából varrt virágformán keresztül a műanyag vagy épp fém virágokig. Ha csak egyetlen ilyen típusú kiegészítőt szerzel be, legyen az egy művirágos nyakpánt, ezzel ugyanis számtalan hétköznapi vagy akár alkalmi öltözéket feldobhatsz. 

H&M nyakpánt
Megnézem
Összes kép (10)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top