nlc.hu
Trend

A 2023-as BAFTA-gála leg-leg-leg ruhái

BAFTA 2023: Használt ruha és élő bronzszobor a vörös szőnyegen

Operakesztyűtől a bársonyfüggönyig, Katalin hercegnétől Anya-Taylor Joy-ig, íme a leg-leg-leg ruhák a 2023-as BAFTA-gála vörös szőnyegéről!

Február 19-én vasárnap este a BAFTA-gálával, vagyis a Brit Film- és Televíziós Akadémia éves gálájával folytatódott a díjátadó szezon. A londoni Royal Festival Hallban megrendezett esemény jelentősebb divatbakik nélkül zajlott le. Ruhamustra. 

Katalin hercegné BAFTA 2023

Katalin hercegné (Fotó: Chris Jackson – WPA Pool/Getty Images)

A nagy díjátadók közül a BAFTA-gála az, melyen – a szervezet támogatóiként – rendszerint Katalin hercegné és Vilmos herceg is tiszteletét teszi. A hercegné ezúttal is egy olyan ruhát viselt, melyet korábban már láthattunk rajta, ráadásul szintén egy BAFTA-díjátadón, egészen pontosan a 2019-esen. A hófehér Alexander McQueen estélyi egyértelműen felismerhető volt úgy is, hogy a vállrészét azóta némileg átalakították. A hercegné fekete operakesztyűvel vette fel a ruhát, mely rafinált vizuális- és stílusbeli kontrasztot adott a légies, menyasszonyi ruha jellegű kreációnak. Ékszert pedig ezúttal nem valamelyik luxusmárkától vagy a királyi család értékes gyűjteményéből választott, hanem a Zarából: a virágmotívumos, rézfényű fülbevalót 6595 forintért kínálták, ameddig még lehetett kapni.

Cate Blanchett BAFTA 2023

Cate Blanchett (Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

Cate Blanchett nem kevésbé elkötelezett híve a ruhaismétléseknek, mint Katalin hercegné: a színésznő ezúttal a 2015-ös Oscar-ruháját vette fel újra. A vintage Maison Margiela kreációt látványos gyöngysorral egészítette ki, mindemellett az ENSZ jószolgálati nagyköveteként feltűzte rá a kék szalagot is, mely a menekültekkel és a lakóhelyüket elhagyni kényszerült emberekkel való szolidaritást jelképezi. 

Julianne Moore BAFTA 2023

Julianne Moore (Fotó: Dave Benett/Getty Images)

Julianne Moore is egy egyszerű, fekete estélyi mellett tette le a voksát, melyet tollas kendővel párosítva a klasszikus hollywoodi glamúrt testesítette meg a vörös szőnyegen.

Hong Chau BAFTA 2023

Hong Chau (Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

Fekete-fehérbe öltözött Hong Chau is, az aszimmetrikus Erdem ruha azonban sem részleteiben, sem egészében nem volt szokványos darab. Az áttetsző operakesztyű pedig csak még bájosabbá tette az outfitet.

Sophie Turner BAFTA 2023

Sophie Turner (Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

A vörös szőnyeges események jelentős részén inkább konzervatívnak tűnne, a hiperszofisztikált BAFTA-gálán viszont inkább merésznek számított Sophie Turner áttetsző Louis Vuitton csipkeruhája. 

Lily James BAFTA 2023

Lily James (Fotó: Alan Chapman/Dave Benett/Getty Images)

Lily James ruhájának tervezője, az ausztrál Tamara Ralph ezzel a kreációval gyakorlatilag újraértelmezte a köldökig élő dekoltálzs fogalmát. 

Cynthia Erivo BAFTA 2023

Cynthia Erivo (Fotó: Dave Benett/Getty Images)

Cynthia Erivo a metálfényű Louis Vuitton estélyiben egészen úgy festett, akár egy minden négyzetcentiméterében tökéletes, megelevenedett brozszobor.

Sheila Atim BAFTA 2023

Sheila Atim (Fotó: Dave Benett/Getty Images)

Sheila Atim és a Prada divatház ezzel az öltözékkel bebizonyították, hogy igenis lehet jó értelemben véve azt mondani egy ruhára, hogy olyan, mintha azt alufóliából hajtogatták volna viselője testére. 

Jodie Turner-Smith BAFTA 2023

Jodie Turner-Smith (Fotó: Dominic Lipinski/Getty Images)

Jodie Turner-Smith tollas-flitteres, lila Gucci estélyije egészen bravúrosan egyesítette a flapper, a diszkó és a karneváli stíluselemeket. 

Michelle Yeoh BAFTA 2023

Michelle Yeoh (Fotó: Dominic Lipinski/Getty Images)

Michelle Yeoh estélyi ruha helyett egy púderszínű, pelerin szabású bézerrel készült Dior nadrágkosztümben jelent meg a gálán. Amiben a legkevésbé sem öltözte alul az eseményt. Sőt!

Florence Pugh BAFTA 2023

Florence Pugh (Fotó: Dave Benett/Getty Images)

A narancssárga talán a legkevésbé népszerű színárnyalat a vörös szőnyegen, azonban bizonyos esetekben nagyon is érdemes bevállalni. Florence Pugh például határozottan jól tette, hogy bevállalta ezt a műalkotásnak is beillő, narancsszínű tüll Nina Ricci estélyit.

Anya Taylor-Joy BAFTA 2023

Anya Taylor-Joy (Fotó: Dominic Lipinski/Getty Images)

Ha valakinek jól tud állni az, ha úgy öltözik fel, mint egy fiókos kisbútor, amire rászakadt egy bársonyfüggöny, az bizony egyértelműen Anya Taylor-Joy. Íme!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top