nlc.hu
Trend

Golden Globe ruhák 2024

Barbie-k, sellők, meg a kígyózöld flitter – A 2024-es Golden Globe-gála leg-leg-leg ruhái

Akadt, aki ágyékig sliccelt pucérruhában, más két lábon járó festménynek öltözve érkezett a 2024-es Golden Globe vörös szőnyegére, ahol természetesen megjelent maga Barbie is. Méghozzá többszörösen.

Vasárnap este Beverly Hillsben, a Beverly Hilton Hotelben rendezték meg a Golden Globe-gálát, ezzel pedig kezdetét is vette az idei díjátadó szezon. És ami az öltözékeket illeti, bizony igencsak erős kezdés volt. Íme az esemény leg-leg-leg ruhái!

Margot Robbie

A Barbie film címszerepét alakító Margot Robbie a legkevésbé sem meglepő módon talpig Barbie babának öltözve érkezett. Ezzel folytatva azt a sorozatot, melyet tavaly nyáron láthattuk tőle a film sajtóturnéján, ahol minden egyes állomáson retró Barbie babák inspirálta öltözékekben jelent meg, melyeket nagy nevű divatházak készítettek el a számára. Ezúttal az 1977-es SuperStar Barbie outfitjét alkotta újra számára a Giorgio Armani Privé. 

Margot Robbie Golden Globe 2024

Margot Robbie (Fotó: Monica Schipper/GA/The Hollywood Reporter via Getty Images)

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez öltözékén szintén felfedezhető volt némi Barbie-ihletés, amit ő maga is megerősített a vörös szőnyegen adott egyik nyilatkozatában. A Nicole + Felicia Couture ruhán emellett visszaköszönt a tavaly visszatért és továbbra is aktuális trend, a 3-dimenziós rózsadísz, mégpedig az alkalomhoz illő mértékben gigantikus kivitelben.

Jennifer Lopez Golden Globe 2024

Jennifer Lopez (Fotó: Amy Sussman / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Hunter Schafer

Hunter Schafer a szó szoros értelmében véve belibegett a vörös szőnyegre éteri könnyedségű, áttetsző estélyijében. A kreáció személyre szabottan számára készült a Prada divatháznál, azonban anyagában és stílusában hasonló modelleket láthattunk már a márka 2024-es tavaszi-nyári kollekciójában is. A ruha az esemény egyik legmegosztóbb outfitjének bizonyult, a rengeteg elismerő megjegyzés mellett bőséggel kapott kritikákat is a közösségi oldalakon, ahol pókhálóhoz, illetve műanyag fóliához is hasonlították.

Hunter Schafer Golden Globe 2024

Hunter Schafer (Fotó: Kevin Mazur/Getty Images)

Selena Gomez

Nehéz eldönteni, hogy Selena Gomez Giorgio Armani által tervezett ruhájának a rafinált felsőrész, az aszimmetrikus szoknyarész vagy a selyem skarlátvöröse a legzseniálisabb eleme. Az azonban egészen bizonyos, hogy ezzel az öltözékkel az énekes-színésznő nem csupán az idei Golden Globe ruhaversenyén végzett az élmezőnyben, de mindenkori vörös szőnyeges megjelenései közül is kiemelkedik az outfit. 

Selena Gomez Golden Globe 2024

Selena Gomez (Fotó: Robert Gauthier / Los Angeles Times via Getty Images)

Natalie Portman

Natalie Portman a Dior márkanagyköveteként természetesen ezúttal is a patinás francia divatház egyik hipersikkes kreációját viselte. A sok ezer, csillag alakú flitterrel díszített estélyiben úgy festett, akár egy két lábon járó Claude Monet-festmény. 

Natalie Portman Golden Globe 2024

Natalie Portman (Fotó: Gilbert Flores / Golden Globes / Golden Globes via AFP)

Dua Lipa

A Schiaparelli divatház az alapító, Elsa Schiaparelli egyik legendás kreációját, a Csontvázruhát idézte meg azzal az estélyivel, melyet Dua Lipa öltött magára az idei Golden Globe-ra. A fekete, sellő fazonú ruhát 3-dimenziós, csontokra hajazó arany rátétek díszítették. A kreáció vonalvezetése egyszersmind utalt arra is, hogy a Barbie film Dance The Night című dalát jegyző énekesnő sellő Barbie-ként tűnt fel az egyik jelenetben. 

Dua Lipa Golden Globe 2024

Dua Lipa (Fotó: Golden Globes / Golden Globes via AFP)

Natasha Lyonne

Natasha Lyonne ugyancsak a Schiaparelli divatháztól választott egy műalkotásnak is beillő outfitet. A kreáció legfőbb különlegességei egyrészt a rojtos anyag, másrészt a lebegő hatású, merevített felsőrész. A megoldás ugyanakkor nem újdonság, hiszen a kifutón és a vörös szőnyegen már tavaly-tavalyelőtt is népszerűek voltak az ilyen és ehhez hasonló, úgynevezett antigravitációs ruhák. 

Natasha Lyonne Golden Globe 2024

Natasha Lyonne (Fotó: Michael TRAN / AFP)

Julia Garner

Julia Garner egy merészen dekoltált, luxuskivitelű diszkógömbruhában jelent meg a gálán, melyet a Gucci divatház új kreatív igazgatója, Sabato De Sarno alkotott meg a számára. 

Julia Garner Golden Globe 2024

Julia Garner (Fotó: Gilbert Flores / Golden Globes / Golden Globes via AFP)

Taylor Swift

Talpig flitteres Gucciba bújt Taylor Swift is, azonban az ő választása a vörös szőnyegen meglehetősen szokatlannak számító hüllőzöld színre esett. Mivel pedig a popsztár nagy előszeretettel küld rejtett vagy épp kevésbé rejtett üzeneteket az öltözékeivel, a rajongók úgy vélik, a színválasztással a Reputation-korszak kígyómotívumára, illetve az album – a fanok által hőn áhított –  esetleges újrakiadására utalt.

Taylor Swift Golden Globe 2024

Taylor Swift (Fotó: John Salangsang/Golden Globes 2024/Golden Globes 2024 via Getty Images)

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston ezúttal is a minimál stílus mellett tette le a voksát, ám fekete, ceruza szabású Dolce & Gabbana estélyijén egyértelmű mermaidcore-hatás is felfedezhető volt, a pikkelyszerűen díszített szoknyarész formájában. Ami azonban a leginkább felkavarta a kedélyeket, az a színésznő frizurája volt, mely az ikonikus Rachel-haj legaktuálisabb trendekre hangolt, ám az eredetihez hosszban és jellegében is minden eddiginél hasonlóbb változata. 

Jennifer Aniston Golden Globe 2024

Jennifer Aniston (Fotó: Amy Sussman / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Emma Stone

Hogy lehet-e szofisztikált egy flitteres, virágos, ágyékig sliccelt pucérruha? Nos, Emma Stone és a Louis Vuitton divatház ezzel a kreációval bebizonyították, hogy igen. De még mennyire, hogy lehet!  

Emma Stone Golden Globe 2024

Emma Stone (Fotó: Amy Sussman / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Billie Eilish

Billie Eilish ezúttal is a saját, összetéveszthetetlen stílusában értelmezte a dress code-ot: egy iskolai egyenruhákat idéző, oversize outfitben jelent meg a vörös szőnyegen, mely tökéletesen ellenpontozta a Barbiecore stílust, miközben pedig ő is a Barbie film egyik daláért, a What Was I Made For? című szerzeményéért kapott jelölést, melyet díjra is váltott. A Willy Chavarria által megálmodott öltözékhez egy pár klasszikus Mary Jane magas sarkút húzott, melyet saját bevallása szerint tavaly vásárolt egy turkálóban. 

Billie Eilish Golden Globe 2024

Billie Eilish (Fotó: Michael TRAN / AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top