nlc.hu
Trend

A 2024-es Oscar-gála ruhái

A Barbiecore-nak vége! – A 2024-es Oscar-gála leg-leg-leg ruhái

Az idei Oscar-gála vörös szőnyegén nagyot mentek a vintage ihletésű kreációk, akadt, aki sikkes bélrendszernek öltözött, egy cipzár a legalkalmatlanabb pillanatban nyílt szét, Margot Robbie pedig lezárta a Barbie-korszakot.

Az év eleji díjátadó szezon csúcspontja divat vonatkozásában is természetesen az Oscar-gála. Mutatjuk az idei díjátadó leglátványosabb, legstílusosabb és legmegosztóbb öltözékeit.

Emma Stone

Emma Stone az elmúlt hónapok vörös szőnyeges eseményein számos alkalommal viselt a Szegény párák Bella Baxterének jelmezeit idéző öltözékeket. Stylistjával, Petra Flanneryvel, illetve a Louis Vuitton divatházzal együttműködésben ezúttal egy letisztultabb dizájn mellett döntöttek, a gigantikus derékfodor azonban mégis tükrözte a filmbéli karakter exravagáns szellemiségét. A ruha azonban nem váltotta be a hozzá fűzött abbéli reményt, hogy az este végéig egyben marad, ugyanis mire a sztár színpadra lépett, hogy alakításáért átvegye a Legjobb színésznőnek járó aranyszobrot, a felsőrész cipzárja a hátán megadta magát és szétnyílt.

Emma Stone

Emma Stone (Fotó: Gilbert Flores/Variety via Getty Images)

Lupita Nyong’o

Lupita Nyong’o szintén egy derékfodros ruhát választott a gálára, melyen azonban ez az elem kevéssé szokványos módon, tollak formájában jelent meg, összhangban a szoknya aljának díszítésével. A ruha Giorgio Armani, a színésznő számára egyedileg készült kreációja. 

Lupita Nyong'o

Lupita Nyong’o (Fotó: Mike Coppola/Getty Images)

Zendaya

A pálma motívum nem számít épp egy tipikusan elegáns mintának, Zendaya, valamint a stylistja, Law Roach és Giorgio Armani azonban bebizonyították, hogy igenis lehet az. A metálfényű, pálmás ruhaanyag felbukkant már az Armani Privé 2024-es tavaszi-nyári couture kollekciójában, azonban az aszimmetrikus vonalú estélyi ruhát az olasz divatguru szintén egyedileg alkotta meg a színésznő számára az eseményre.  

Zendaya

Zendaya (Fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic)

Florence Pugh

Florence Pugh a mermaidcore jegyében öltözött fel az idei gálára. A Del Core márka 2024-es tavaszi-nyári kollekciójából származó ruha különlegessége a többszörös optikai illúziót keltő felsőrész: a pántok és a derékfodor lebegő hatású, míg a kristályok vízcseppszerűnek látszanak. A kreáció egyszerre szoborszerűen merev, mégis légies és folyékony – bravúros alkotás.

Florence Pugh

Florence Pugh (Fotó: Mike Coppola/Getty Images)

Hailee Steinfeld

Hailee Steinfeld nem kockáztatott túl nagyot: az istennőruhákkal ugyanis nehéz mellélőni a vörös szőnyegen. A színésznő az Elie Saab divatház 2024-es tavaszi couture kollekciójából választotta ezt a tajtékzöld sifonruhát.

Hailee Steinfeld

Hailee Steinfeld (Fotó: Gilbert Flores/Variety via Getty Images)

America Ferrera

A Barbie filmben nyújtott alakításáért a legjobb női mellékszereplő kategóriában jelölt America Ferrera folyékony hatású, Versace chainmail ruhájában úgy festett, akár egy barbiecore stílusú, női Oscar-szobor.

America Ferrera

America Ferrera (Fotó: Arturo Holmes/Getty Images)

Margot Robbie

Margot Robbie öltözéke többszörösen is kifejező volt, hiszen filmbéli partnernőjével összeöltözve szintén egy Versace chainmail ruhát viselt, ugyanakkor a papírformával ellentétben nem rózsaszínt, amivel azt üzente, hogy az Oscar-gálával  lezárultnak tekinti karrierje Barbie-korszakát.

Margot Robbie

Margot Robbie (Fotó: John Shearer/WireImage)

Rita Moreno

Az 1961-es West Side Story Anitája, a 92 éves Rita Moreno maga volt a sikk és a glamúr fekete, csupa fodor estélyi ruhájában, melyet a Badgley Mischka legújabb kollekciójából választott. A színésznő teljesen új frizurát is csináltatott a gálára: ősz haját feketére festette és pixie fazonúra vágatta. 

Rita Moreno

Rita Moreno (Fotó: Mike Coppola/Getty Images)

Carey Mulligan

A Balenciaga divatház egy Cristóbal Balenciaga-kreáció pontos mását készítette el Carey Mulligan számára az idei gálára. A színésznőt a Maestro című filmben nyújtott alakításáért jelölték idén a díjra, melyben a főszereplő, Leonard Bernstein feleségét, Felicia Montealegre-t formálta meg. A ruha eredeti változata 1951-ből való, ugyanabból az évből, amikor Bernstein és Montealegre házasságot kötöttek. 

Carey Mulligan

Carey Mulligan (Fotó: Getty Images)

Sandra Hüller

Sandra Hüller a Schiaparelli divatház drámai hatású, szárnyszerű vállmegoldással készült bársonyruháját viselte. Az 1940-es évek stílusát idéző kreáció vonalvezetésében nagyban emlékeztetett arra az estélyi ruhára, melyet a korszak híres jelmeztervezője, Adrian álmodott meg Millicent Rogers társasági előkelőség számára. 

Sandra Hüller

Sandra Hüller (Fotó: Getty Images)

Anya Taylor-Joy

Anya Taylor-Joy szintén egy vintage dizájn, a Dior divatház ikonikus Junon ruhájának újragondolt verziójában lépett a vörös szőnyegre. Az eredeti modell Christian Dior munkája, az 1949-1950-es őszi-téli kollekcióból, legfőbb különlegessége pedig a pávatollakat imitáló szoknyarész. A kreáció onnan is ismerős lehet, hogy a tavalyi cannes-i filmfesztiválon Natalie Portman is ennek a dizájnnak egy újraalkotott változatában jelent meg.

Anya Taylor-Joy

Anya Taylor-Joy (Fotó: Getty Images/Profimedia)

Ariana Grande

Jelentősebb vörös szőnyeges esemény nem múlhat el Giambattista Valli gigaruha nélkül. Ezúttal Ariana Grande érkezett az olasz divattervező egész estét betöltő kreációjában, mely a 2023-2024-es őszi-téli kollekció egyik, eredetileg miniszoknyás modelljének hosszú szoknyarésszel módosított változata. Az öltözékkel a színésznő már nem a Barbie-lázra, hanem idén novemberben debütáló filmjében, a Wicked musical moziváltozatában alakított Glinda karakterére utalt. A ruha azonban az idei gála legmegosztóbb ruhaválasztásának bizonyult: egyesek pukkanó rágógumira, mások rózsaszín dunyhára, sőt bélrendszerre is asszociáltak róla.

Ariana Grande

Ariana Grande (Fotó: Marleen Moise/Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top