nlc.hu
Trend

A 2022-es Oscar-gála ruhái

Leopárdmintás aranyszobor és eleven ruhafogas a vörös szőnyegen – A 2022-es Oscar-gála leg-leg-leg ruhái

Akadt, aki gyűrött csomagolópapírnak öltözve és olyan is, aki bugyi nélkül jelent meg az idei Oscar-gála vörös szőnyegén. Íme, a gála leg-leg-leg ruhái!

Vasárnap este 93. alkalommal adták át az Oscar-díjakat Los Angelesben. Bár a jól irányzott pofon, melyet Will Smith kevert le Chris Rocknak, háttérbe szorított minden mást, ami a rendezvényen történt, azért ejtsünk most szót a gála pozitív vagy negatív értelemben említést érdemlő ruháiról is! 

Csillogás

Lupita Nyong'o

Lupita Nyong’o (Fotó: David Livingston/Getty Images)

Az aranyszobrok átadására eleven aranyszobornak öltözni olyan vállalás, amivel nagyobb eséllyel lehet melléfogni, mint nem. Lupita Nyong’o azonban a vörös szőnyeges ruhaválasztásaival mindig nagyot vállal és szinte sosem hibázik. Nem tette most sem. Sőt! Ez a szó legszorosabb értelmében véve pazar, leopárdmintás, csupa flitter Prada estélyi nem is kerülhetett volna jobb helyre, mint a színésznő testére.

Zendaya

Zendaya (Fotó: ABC via Getty Images)

Zendaya és a Valentino divatház bebizonyította, hogy a fehér blúzos stílusból is kihozható valami egészen eredeti, egyszersmind pedig azt is, hogy egy hasvillantós felsőrész is lehet makulátlanul elegáns. 

Jessica Chastain

Jessica Chastain (Fotó: Kevin Mazur/WireImage)

Jessica Chastain a Legjobb női főszereplő kategóriában nyert Oscart a Tammy Faye szemei című filmben nyújtott alakításáért, ezenfelül pedig nem mellesleg ebben a csillogó, színátmenetes Gucci estélyiben a díjátadó ruhaversenyének egyik egyértelmű győztese is lett. 

 Olivia Colman

Olivia Colman (Fotó: Kevin Mazur/WireImage)

Olivia Coleman brit színésznő pliszírozott ezüst Dior ruhájában maga volt két lábon járó, szofisztikált glamúr.  

Pasztell báj

Zoë Kravitz

Zoë Kravitz (Fotó: Momodu Mansaray/Getty Images)

Zoë Kravitz letisztult, pasztellrózsaszín Saint Laurent estélyijében és minifrufrus, feltűzött frizurájával Audrey Hepburn alakját idézte meg. Mégpedig méltó módon. 

Nicole Kidman (Fotó: Momodu Mansaray/Getty Images)

Nicole Kidman (Fotó: Momodu Mansaray/Getty Images)

Nicole Kidman Armani Privé estélyije esetében nehéz lenne meghatározni, mely részlete is a legesnagyobb telitalálat: a színárnyalat, dekoltázs vonalvezetése, a puffos derékfodor vagy a kristályokkal ékesített uszály. 

Saniyya Sidney

Saniyya Sidney (Fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic)

Az idei Oscar-gála vörös szőnyeges felvonulásának aligha akadt lelkesebb résztvevője a Richard király című filmben Venus Williamst alakító Saniyya Sidney-nél. A virágos, csillogó rátétekkel díszített Armani Privé ruha önmagában véve is műalkotásnak beillő darab, azt pedig egyenesen öröm volt nézni, ahogy a 15 éves színésznő fülig érő szájjal pörgött-forgott benne a fotósok előtt.

Lily James

Lily James (Fotó: David Livingston/Getty Images)

Lily James ezúttal a budoársikk mellett tette la a voksát. A rajta látható Versace kreáció esetében mintha hozzáértő kezek patikamérlegen, tűpontosan mérték volna ki a csipke és a tüll mennyiségét, a rózsaszín árnyalatát és a sliccelés magasságát. Elég lett volna csak az egyikkel túlzásba esni… De nem estek. 

Textúrák

Jada Pinkett Smith

Jada Pinkett Smith (Fotó: Kevin Mazur/WireImage)

A gála legdrámaibb és egyik legmegosztóbb öltözékét Jada Pinkett Smith viselte, ahogy aztán hozzá kapcsolódott az esemény legdrámaibb momentuma is. Az árnyalat kétségkívül tökéletes, az azonban már ízlés kérdése, hogy az anyag textúrájáról viharban fodrozódó vízre vagy inkább gyűrött csomagolópapírra asszociálunk. 

Billie Eilish

Billie Eilish (Fotó: Jay L. Clendenin / Los Angeles Times)

Billie Eilish testvérével, Finneas O’Connell-lel együtt vehette át élete első Oscar-díját a 007 Nincs idő meghalni című film betétdaláért. Mielőtt azonban ez megtörtént volna, a vörös szőnyegen vállig lenyelte őt a Gucci éjfekete fodorszörnye.

Kirsten Dunst

Kirsten Dunst (Fotó: David Livingston/Getty Images)

Pedig lehet a textúrahalmozást egészen zseniálisan is csinálni. Úgy, ahogy például Christian Lacroix tette ennek a 2002-es őszi Haute Couture kollekcióból származó kreációnak az esetében, melyet Kirsten Dunst kedvéért kaptak elő a divatház archívumából.

Akik (el)tévedtek

Maggie Gyllenhaal

Maggie Gyllenhaal (Fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic)

Maggie Gyllenhaal talán nem tudta eldönteni, hogy fekete T-betűnek vagy ruhafogasnak öltözzön, ezért végül úgy döntött, legyen egyszerre mindkettő. Más, logikus magyaráztatot ugyanis nem találunk arra, hogy miért vette fel ezt az aranyszínű akasztókkal díszített, T-alakú ruhát.

Kristen Stewart

Kristen Stewart (Fotó: Kevin Mazur/WireImage)

Kristen Stewart előszeretettel hágja át a vörös szőnyeges öltözködés szabályait, ami nem is feltétlenül baj. Azonban láttunk már tőle ennél nagyságrendekkel eredetibb megoldásokat is a dress code megszegésére. 

Venus Williams

Venus Williams (Fotó: David Livingston/Getty Images)

Az olimpiai- és világversenyeken aranyérmekhez szokott Venus Williamsnek ezúttal be kellett érnie az ezüsttel. Legalábbis a gála legelőnytelenebb dekoltázsainak „bajnokságán” mindenképpen… 

Tracee Ellis Ross

Tracee Ellis Ross (Fotó: Kevin Mazur/WireImage)

A képzeletbeli aranyérmet ugyanis e tekintetben egyértelműen Tracee Ellis Ross és az ő bizarr, Mickey egér füleket idéző dekoltázzsal ellátott Carolina Herrera ruhája söpörte be. 

Halle Bailey és Chloe Bailey

Halle Bailey és Chloe Bailey (Fotó: Momodu Mansaray/Getty Images)

Halle Bailey és Chloe Bailey, vagyis a Singing Sisters R&B duó tagjai pedig mintha eltévesztették volna a gálát. Egy MTV VMA jellegű pőreparádén akár még működhetne is a mellig sliccelt szoknyarész vagy épp az a tény, hogy kettejükre egyetlen alsónemű sem jutott. Egy Oscar-gála azonban ennél ízlésesebb megjelenést kíván. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top