nlc.hu
Trend

A 2023-as Oscar-gála ruhái

Menyasszonyok a pezsgőszőnyegen – A 2023-as Oscar-gála leg-leg-leg ruhái

A vasárnap este megrendezett 95. Oscar-gálán vörös helyett pezsgőszínű szőnyegen vonultak fel a sztárok, akik közül feltűnően sokan öltöztek menyasszonynak. Ruhamustra.

Bár a nagy gálákon szinte mindig akad egy-két olyan sztár, aki menyasszonyi jellegű öltözékben jelenik meg, arra még nemigen volt példa, hogy egy ugyanazon eseményen annyian válasszanak ilyen stílusú ruhát, mint az idei Oscar-gálán. Lássuk Hollywood önjelölt aráit és a többieket!

Sofia Carson a lehető legklasszikusabb verzió mellett döntött: egy hercegnős, csupa tüll kreációt öltött magára, Giambattista Valli haute couture kollekciójából.

Sofia Carson Oscar 2023

Sofia Carson (Fotó: Kevin Mazur/Getty Images)

A (krém)fehér tüllre szavazott Rooney Mara is, ám a legkevésbé sem konvencionális formában. A empire szabású vintage estélyit, mely Alexander McQueen 2008-as őszi-téli The Girl Who Lived in a Tree kollekciójából való, a csomózott uszály tette egészen egyedivé.

Rooney Mara Oscar 2023

Rooney Mara (Fotó: Mike Coppola/Getty Images)

„Boldog vagyok. A boldogság felhőjében úszom” – nyilatkozta bevonuláskor az E! magazinnak Michelle Yeoh, akinek Dior ruhájában is volt valami egészen felhőszerű.

Michelle Yeoh Oscar 2023

Michelle Yeoh (Fotó: Kevin Mazur/Getty Images)

Emily Blunt a mindenféle túlgondolástól mentes, letisztult eleganciát képviselte ebben a minimalista stílusú, hófehér Valentino estélyiben.

Emily Blunt Oscar 2023

Emily Blunt (Fotó: Gilbert Flores/Variety via Getty Images)

Vera Wang esküvőiruha-tervező személy szerint Mindi Kaling számára álmodta meg ezt a szintén minimalista alapelemekből építkező outfitet, melynek a különlegességét az átlátszó panelekkel varrt, derékfodros míder adta meg.

Mindi Kaling Oscar 2023

Mindi Kaling (Fotó: Getty Images)

Halle Berry ruháján, mely Tamara Ralph ausztrál divattervező alkotása, 2023 több domináns trendje is megmutatta magát: a tóga-ihletés, a – nagyon – magasan sliccelt, aszimmetrikus szoknyarész, illetve a művirágos díszítések

Halle Berry Oscar 2023

Halle Berry (Fotó: Mike Coppola/Getty Images)

Zoe Saldana Fendi ruhája az 1920-as évek budoárhangulatát csempészte be az Oscar-gálára.

Zoe Saldana Oscar 2023

Zoe Saldana (Fotó: Mike Coppola/Getty Images)

Az 1920-as évek divatja inspirálta Eva Longoria ezüst-fehér, art deco stílusú estélyijét is, melyet Zuhair Murad libanoni divattervező legújabb couture kollekciójából választott.

Eva Longoria Oscar 2023

Eva Longoria (Fotó: Gilbert Flores/Variety via Getty Images)

Michelle Williams a szó szoros értelmében véve meseszerű látványt nyújtott ebben a tüllköpennyel fedett, ezüstös flitterekkel és kristályokkal díszített Chanel couture kreációban.

Michelle Williams Oscar 2023

Michelle Williams (Fotó: Mike Coppola/Getty Images)

A Marilyn Monroe szerepében nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölt Ana de Armas pezsgőszínű estélyije – melyet több mint 1000 munkaóra befektetésével készítettek el a Louis Vuitton divatház varróműhelyében – stílusos módon idézte meg a hollywoodi legenda ikonikus ruháját, melyben 1962-ben elénekelte John Fitzgerald Kennedynek a Happy Birthday!-t.  

Ana de Armas Oscar 2023

Ana de Armas (Fotó: Gilbert Flores/Variety via Getty Images)

Akik nem öltöztek menyasszonynak

Vanessa Hudgens és a stylistja ezúttal a legkevésbé sem vállaltak kockázatot: egy fekete-fehér, vintage Chanel estélyivel ugyanis semmiképpen sem lehet mellényúlni. 

Vanessa Hudgens Oscar 2023

Vanessa Hudgens (Fotó: Gilbert Flores/Variety via Getty Images)

Nicole Kidman Armani Privé estélyijén – hasonlóan Halle Berry-éhez – szintén három aktuális trend is visszaköszönt: az aszimmetria, a magas sliccelés és a látványos virágdíszek.

Nicole Kidman Oscar 2023

Nicole Kidman (Fotó: Kayla Oaddams/WireImage )

Lady Gaga kétségkívül minden idők legszofisztikáltabb kőművesdekoltázsát villantotta meg ebben a merész vonalvezetésű szoknyarésszel ellátott, fekete Versace estélyiben, mely a divatház legújabb, mindössze három nappal ezelőtt debütált kollekciójából való.

Lady Gaga Oscar 2023

Lady Gaga (Fotó: Kevin Mazur/Getty Images)

Az idei gála legdrámaibb hangulatú outfitjét Jessie Buckley öltötte magára: a steampunk ihletésű, puffos ujjú, csupa csipke Rodarte ruha valóban minden négyzetcentiméterében sok volt. Az ír színésznő azonban nagyon is tudta viselni. 

Jessie Buckley Oscar 2023

Jessie Buckley (Fotó: Arturo Holmes/Getty Images )

A 2023-as év egyik legnagyobb visszatérője a válltömés lesz. Cate Blanchett máris magáévá tette a trendet, mindezt meggyőződéséhez híven, a fenntarthatóság jegyében: a kék-fekete selyem outfitet ugyanis nem egy új kollekcióból választotta vagy varratta, hanem a Louis Vuitton divatház archívumából kölcsönözte. 

Cate Blanchett Oscar 2023

Cate Blanchett (Fotó: Gilbert Flores/Variety via Getty Images)

Rihannának már az első várandóssága alatt is védjegyévé váltak az explicit, pocakvillantós outfitek és most, hogy a második gyermekét várja, újra előszeretettel mutatja meg fedetlen vagy majdnem fedetlen terheshasát. Az Oscaron mindezt sellő stílusban, az Alaïa divatház kreációjában tette.

Rihanna Oscar 2023

Rihanna (Fotó: Kevin Mazur/Getty Images)

Hong Chau letisztult, pasztellrózsaszín Prada estélyijével vietnámi gyökerei előtt is tisztelgett. A ruhát a Prada divatháznál, személyre szabottan tervezték a színésznő számára, akinek külön kérése volt, hogy úgynevezett mandarin gallérral lássák el azt. A rövid állógallér számos ázsiai viselet, köztük a tradicionális, vietnámi áo dài ruhák jellegzetes eleme. 

Hong Chau Oscar 2023

Hong Chau (Fotó: Gilbert Flores/Variety via Getty Images)

Angela Basset azon kevesek közé tartozott, akik erőteljesebb színárnyalatot vállaltak be az idei gálán. Az aszimmetrikus, sellő fazonú estélyi lilája szinte világított.

Angela Bassett Oscar 2023

Angela Bassett (Fotó: Mike Coppola/Getty Images)

Nem fogta vissza magát – szerencsére – Salma Hayek sem, aki egy naracspiros, flitteres Gucci kreációban ragyogott. 

Salma Hayek Oscar 2023

Salma Hayek (Fotó: Kayla Oaddams/WireImage )

Elia Saab pedig mintha csak magát a talpak alól hiányzó vörös szőnyeget csavarta-kötözte volna – mesteri módon – Cara Delevingne testére. 

Cara Delevingne Oscar 2023

Cara Delevingne (Fotó: Kayla Oaddams/WireImage )

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top