nlc.hu
Trend

A 2024-es BAFTA-gála leg-leg-leg ruhái

Ízléses meztelenség és gót glamúr – A 2024-es BAFTA-gála leg-leg-leg ruhái

A brit filmipar legnagyobb presztízsű díjátadó gálájának vörös szőnyegéről sem hiányzott a pucérruha, a rózsadíszek, de akadt olyan is, aki a no pants trend jegyében öltözött fel.

Vasárnap este 77. alkalommal rendezték meg a BAFTA, azaz a Brit Film- és Televíziós Akadémia éves díjátadóját a londoni Royal Festival Hallban. Íme a gála legemlékezetesebb öltözékei! 

Emma Stone

Emma Stone BAFTA 2024

Emma Stone (Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

Az aszimmetrikus vonalú, barackszínű estélyit személyre szabottan Emma Stone számára alkotta meg az eseményre a Louis Vuitton divatház női részlegének kreatív igazgatója, Nicolas Ghesquière. A kreációt a színésznő a Szegény párák című filmben alakított karaktere, Bella Baxter ihlette; készítésekor jellegzetes viktoriánus stíluselemek kaptak váratlan, kortárs értelmezést. A ruha kivitelezése mintegy 450 munkaórát vett igénybe és nagyjából 20 méternyi anyagot használtak fel hozzá. 

Cate Blanchett

Cate Blanchett BAFTA 2024

Cate Blanchett (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

Cate Blanchettnek már védjegyévé vált, hogy a vörös szőnyeges öltözékeit a fenntarthatóság jegyében választja. Ebben az esetben ugyan nem ismételt ruhát – ahogyan például a tavalyi gálán –, azonban burgundi színű Louis Vuitton estélyijét a márka raktárában felhalmozódott készletből származó ruhaanyagból varrták. Különleges láncát pedig a divatház óra- és ékszerdivíziójának művészeti igazgatójával, Francesca Amfitheatroffal együttműködésben annak a gyöngysornak a felhasználásával készítették el, melyeket a 2023-as BAFTA-díjátadón viselt. 

Dua Lipa

Dua Lipa BAFTA 2024

Dua Lipa (Fotó: Samir Hussein/WireImage)

Az esemény kétségkívül legdrámaibb belépőjét Dua Lipa produkálta egész estét betöltő, vörös, uszályos outfitjében, melyet színárnyalat tekintetében kétségkívül a lehető legautentikusabb forrásból, a Valentino divatháztól választott. 

Emily Blunt

Emily Blunt BAFTA 2024

Emily Blunt (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

A BAFTA-gála vörös szőnyegén ugyan kevésbé gyakran előforduló viselet a pucérruha, azonban idén is akadt olyan, aki emellett a stílus mellett tette le a voksát, ám ezt a lehető legízlésesebb módon tette. Emily Blunt az Elie Saab divatház 2024-es kollekciójának egyik pazar darabját viselte, melyet Marrákes varázslatos stílusvilága ihletett.  

Florence Pugh

Florence Pugh BAFTA 2024

Florence Pugh (Fotó: Mike Marsland/WireImage)

Florence Pugh középkori és futurisztikus elemeket bravúrosan ötvöző estélyi ruháját Harris Reed brit-amerikai divattervező készítette el a színésznő számára. Mindezt a díjátadón 2020 óta irányadó fenntartható dress code jegyében, a márka raktárában felhalmozódott maradék ruhaanyagokból. 

Lily Collins

Lily Collins BAFTA 2024

Lily Collins (Fotó: Wiktor Szymanowicz/Future Publishing via Getty Images)

A rózsa jelenleg az egyik legtrendibb motívum a vörös szőnyegen, ezúttal pedig Lily Collins volt az, aki rózsadíszítésekkel készült, hiperglamúros estélyiben érkezett. A  kreáció szintén egyedi darab, melyet Tamara Ralph álmodott meg a színésznő számára, ám egyértelműen visszaköszönnek rajta az ausztrál divattervező 2024-es tavaszi-nyári haute couture kollekciójának stíluselemei. 

Margot Robbie

Margot Robbie BAFTA 2024

Margot Robbie (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

Margot Robbie ezúttal nem egy konkrét, retró Barbie baba ember méretűre szabott outfitjét viselte, úgy, ahogyan azt a film sajtóturnéján, illetve azóta is jó néhány vörös szőnyeges eseményen tette. Giorgio Armani azonban egy olyan estélyi ruhát álmodott meg a számára, melyet bármikor, simán viselhetne egy Barbie baba is.  

Phoebe Dynevor

Phoebe Dynevor BAFTA 2024

Phoebe Dynevor (Fotó: Mike Marsland/WireImage)

Phoebe Dynevor Louis Vuitton estélyijének szabása és árnyalata megidézte Marilyn Monroe legendás ruháját a Hétévi vágyakozás című filmből, a szofisztikált szoknyarésznek köszönhetően azonban a vörös szőnyegen szintén felkapottnak számító menyaszonyi sikk is megjelent az outfitben. 

Taylor Russell

Taylor Russell

Taylor Russell (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

Szintén a menyasszonyi sikk és Hollywood aranykorának stílusa köszönt vissza Taylor Russell ruháján is, melyet a Loewe divatháznál készítettek el a számára. A kreáció igazi bravúrja, hogy a hátul és oldalt kivágott felsőrész annyit hagyott fedetlenül a kanadai színésznő testéből, ami még nem ment az elegancia rovására, annál azonban egy centiméterrel sem többet. 

Naomi Campbell

Naomi Campbell BAFTA 2024

Naomi Campbell (Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

Naomi Campbell talpig éjfekete Chanelben, gót Piroskaként vonult be a díjátadó gálára. Az eseményen való megjelenése egyfajta beharangozója is volt annak, hogy idén nyáron a patinás Victoria & Albert Múzeum kiállítással tiszteleg majd az ikonikus szupermodell közel 40 éves karrierje előtt. 

Emma Corrin

Emma Corrin BAFTA 2024

Emma Corrin (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

A no pants, vagyis a nadrág nélküli outfiteket számos világsztár hordja nagy előszeretettel, azonban Emma Corrin úgy tudja viselni, ahogyan senki más. A színésznő hónapok óta szinte csak és kizárólag ilyen outfitekben mutatkozik a vörös szőnyegen, a Miu Miu divatház márkanagyköveteként – és nem tett másként ezúttal sem. Outfitje a gála kétségkívül legmegosztóbb öltözéke volt, ám ha a trend aktualitását, a tűpontosan passzoló, kék óriásmasni-harisnya kombinációra épülő, egyedi értelmezést, illetve azt nézzük, hogy Corrin esetében mennyire figurában van ez a stílus, úgy mindenképpen csillagos ötöst érdemel. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top