Katalin hercegné menyasszonyi ruhában is bekerült a legjobban öltözöttek közé – BAFTA-gála 2019

Látványos melléfogások jellemezték a BAFTA-gála ruháit, még szerencse, hogy néhány hírességben ezúttal sem kellett csalódnunk.

A Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) vasárnap esti díjkiosztó gáláján igazán igyekeztek kitenni magukért az egybegyűltek, mégis sok esetben zárult kétes eredménnyel a vörös szőnyeges divatverseny. Katalin hercegnének elég volt egy félvállas menyasszonyi ruhát felvennie, hogy a legelegánsabbak közé tartozzon – oda, ahová még Margot Robbie-nak sem sikerült idén bekerülnie.

Akik jól választottak

Amy Jackson fénylő fekete estélyi ruhája a gála egyik legszebb darabja volt, a klasszikus, hercegnős szabású ruha tökéletesen állt a színésznőn, a gyémántoktól csillogó, kígyót formázó nyakék pedig szintúgy remek választás volt. Tetőtől talpig gyönyörűen összeállított outfit, amibe nem lehet belekötni.

Amy Jackson (Fotó: Jeff Spicer/Getty Images)

Cate Blanchett színésznőben most sem kellett csalódnunk, miközben középbarnára festett frizurájával is meglepte a nagyérdeműt (kevesen tudnak egy ennyire átlagos hajszínt ilyen ízléssel viselni), a ruhaválasztás terén is remekelt. A méretes kövekkel ékesített fekete estélyiben már-már szoborszerűen szép látványt nyújtott, a ruha díszítéséhez igazodó hatalmas gyűrűi pedig méltó kiegészítői voltak öltözékének.

Cate Blanchett (Fotó: Jeff Spicer/Getty Images)

Minden vörös szőnyeges eseményre jut egy (vagy több) híresség, aki menyasszonynak öltözik, a BAFTA-gála esetén az egyik ilyen Katalin hercegné volt. Félvállas, hófehér Alexander McQueen estélyi ruhájába mindazonáltal nem lehet belekötni, a hercegnének remekül áll ez a fazon, nem volt véletlen, hogy most is ezt választotta.

Katalin hercegné (Fotó: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images)

Eleanor Tomlinson merész szabású ruhája akár divatkatasztrófát is eredményezhetett volna, szerencsére nem így lett. A színésznő mesterien tudta viselni az óriásmasnis, hasítékokkal és fekete bársonnyal kombinált Ralph and Russo estélyit.

Eleanor Tomlinson (Fotó: Jeff Spicer/Getty Images)

Salma Hayek hajlamos rá, hogy meghökkentő ruhákba bújjon, most azonban sikerült tökéletesen megtalálnia az egyensúlyt. Fekete félvállas estélyi ruhája remekül állt rajta, a drágakövekkel díszített kaméleon bross és a hajháló pedig kellő egyediséget vitt a szettbe.

Salma Hayek (Fotó: Jeff Spicer/Getty Images)

Amma Asanta ruhájában benne volt minden, ami az aktuális trendek szerint divatos, mégsem volt túlerőltetett, miközben remekül állt rajta: zsiráfminta, csillogás, aszimmetrikus vállmegoldás. A királykék szín pedig önmagában is jó választás volt.

Amma Asanta (Fotó: Jeff Spicer/Getty Images)

Láttunk már ilyen ruhát, Thandie Newton tüllszoknyás estélyije mellett mégsem lehet szó nélkül elmenni. Nagyszerűen állt a színésznőn, egyetlen ékszerként viselt függői pedig első rangú kiegészítők voltak, nem beszélve sminkjéről és frizurájáról, amelyeknek épp az egyszerűsége kellett hozzá, hogy elegáns maradjon az összkép.

Thandie Newton (Fotó: Jeff Spicer/Getty Images)

Michelle Yeoh volt az est királynője, már ami ruhaválasztását illeti. A fejedelmi csillogás a legjobban őt jellemezte, ráadásul különleges eleganciával tudta viselni is a páratlan estélyit. Méregdrága karórája ugyan ez alkalommal sem illett feltétlenül a szetthez, ezt azonban már megszokhattuk tőle.

Michelle Yeoh (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

Mary J. Blige hófehér, aszimmetrikus nadrágkosztümje annak csillogó részleteivel és uszályával hibátlanul illett az énekesnőhöz, szettje minden részletében tökéletesen összerakott.

Mary J. Blige (Fotó: Jeff Spicer/Getty Images)

Ennyi szépséges ruha után térjünk is rá azokra,

Akik ikeresen mellényúltak a ruhaválasztással:

Cynthia Erivo nem tűnt többnek, mint Lady Gaga olcsó utánzata. Hogy miért kellett lemásolnia az énekesnő Golden Globe-gálás szettjét, érthetetlen, pláne, hogy ilyen csapnivaló lett az eredmény: a ruha se nem szép, se nem előnyös, a lila paróka közönséges, mint ahogyan műkörmeire sem pazarolták a kifinomultságot.

Cynthia Erivo (Fotó: Jeff Spicer/Getty Images)

Amilyen gyönyörű Lily Collins sminkje, és amennyire jól áll hófehér bőréhez a királykék szín, olyan szerencsétlenre sikerült ruhájának a szabása. Az álló galléros kabátka az egyetlen előnyös része a szettnek; a lámpabúrával keresztezett csipkefüggöny mint szoknya értelmezhetetlenül csúnya látványt nyújt.

Lily Collins (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

Rachel Brosnahan esetén úgy tűnik, a gigamasnit véletlenül a ruha hátulja helyett annak elejére varrták.

Rachel Brosnahan (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

Margot Robbie-t szinte kivétel nélkül a legjobban öltözöttek listáján szoktuk látni. Hogy miért szinte? Hát ezért: a tüllbe fojtott sellőruha sehogy sem illett a színésznőhöz, és még csak jól sem állt rajta.

Margot Robbie (Fotó: Jeff Spicer/Getty Images)

Egy rekamié minden szépségét és báját megkapta Edith Bowman ruhája, csipketerítőstől és kispárnástól, motoros kesztyűjét pedig egész egyszerűen nem is tudjuk hová tenni.

Edith Bowman (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

Rachel Weisz egy igazán szeretni és tisztelni való színésznő, így szinte fájdalom róla rosszat írni, de ez a tüllruha nagyon szerencsétlen választás volt. A nyolcvanas években tuti ő lett volna bármelyik amerikai gimi bálkirálynője, a 2019-es BAFTA-gálán azonban inkább csak egy szép sütibabára hasonlított benne. 

Rachel Weisz (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

Tanya Burr pucérruhája egyszerűen csak elcsépelten unalmas. Többet nem is érdemes róla írni.

Tanya Burr (Fotó: Jeff Spicer/Getty Images)

Nem tudjuk, Gemma Whelan hová készült, mikor elindult otthonról, de nem létező sminkje, szénakazal frizurája és jellegtelen ruhája alapján biztosan nem egy rangos filmes eseményre. De akkor hogy került oda?

Gemma Whelan (Fotó: Jeff Spicer/Getty Images)

Danai Gurira ruhája majdnem nagyon jó lett – igazán figyelhettek volna combtájékon a szűkítésre, így most csak olyan, mint akinek egy úszógumit préseltek az estélyi ruhája alá.

Danai Gurira (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

Mintha csak direkt akart volna egyszerre kitolni Lucy Boyntonnal a sminkese, a fodrásza és a stylistja, mikor összerakták neki ezt a tollseprű ihlette külsőt.

Lucy Boynton (Fotó: Getty Images)

Kate Fleetwood szettje is igazi majdnem-darab. A szoknya szabása egészen szép, pluszpontot ér a zseb kialakítása is, a fekete férfiöv azonban rémesen unalmas, a piros csipkefelső pedig totálisan jellegtelenné teszi a ruhát. Egy kicsit még igazán dolgozhatott volna rajta a tervezője.

Kate Fleetwood (Fotó: Jeff Spicer/Getty Images)

Nehéz eldönteni, hogy Sophie Harman ruhájának a színe rondább, vagy a mintája, de valószínűleg a szabása az, ami mindent visz.

Sophie Harman (Fotó: Neil Mockford/FilmMagic)