A 10 legcikibb vörös szőnyeges ruha 2019-ből

Volt miből válogatni idén is.

Évről évre megvannak azok a gálák, melyeken borítékolható, hogy zsúfolásig telik a vörös szőnyeg ízléstelen, méregdrága ruhákkal, ilyen például az MTV VMA. A másik oldalon azok a rendezvények sorakoznak, melyek esetén extrém magas az egy négyzetméterre jutó couture ruhacsodák száma, ez utóbbi ligába tartozik az Oscar-gála, a Golden Globe-díjátadó és a BAFTA-gála is. De hiába az év legrangosabb eseményei, még ezek sem mentesek a vállalhatatlan kreációktól.

2019 is bővelkedett a divatkatasztrófákban, így hát nem volt egyszerű tízre szűkíteni a legrosszabbul öltözött hírességek listáját. Éppen ezért figyeljétek a cikkben elrejtett linkeket is, amelyeket követve további példákat láthattok arra, miként ne öltözzetek fel soha, ha nívós gálára vagytok hivatalosak.

Kate Mara

Rögtön a szezonnyitó Golden Globe-díjátadón láthattuk Kate Marát egy barackszínű hálóingben, melyen a kristályos melltartórész sem segített. Nem stimmelt a fazon, és a szín is abszolút előnytelen volt a színésznő számára. Nem ő volt azonban az egyetlen worst dressed-listás híresség, e tekintetben Elsie Fisher koboldszettjére is érdemes vetni egy pillantást.

Kate Mara a 76. Golden Globe-díjátadón (Fotó: Steve Granitz/WireImage)

Cynthia Erivo

Cynthia Erivo megjelenése egyetlen szóval tökéletesen jellemezhető: közönséges. Ami Lady Gagánál működött a Golden Globe-gálán, az nála már csak olcsó utánzatként hatott a BAFTA-díjátadón, abból is a legelőnytelenebb, legízléstelenebb változatban. 

Cynthia Erivo a BAFTA-gálán, Londonban (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

Edith Bowman

Meglepő, mennyi rosszul öltözött híresség volt jelen a BAFTA-gálán, még Margot Robbie is közéjük tartozott, pedig a Volt egyszer egy… Hollywood sztárjáról ritkán írunk ilyesmit. Edith Bowman azonban még rajta is lazán túltett, mikor úgy döntött, csipketerítős rekamiénak öltözik, amiről a hímzett kispárna sem hiányzott.

Edith Bowman a 2019-es BAFTA-gálán (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

Gemma Whelan

Míg Edith Bowman legalább megpróbált felöltözni, addig Gemma Whelan láthatóan a legkisebb erőfeszítést sem tette, hogy az eseményhez méltó öltözékben jelenjen meg. Arról nem is szólva, hogy nem létező sminkje és kócos haja miként hatott a rivaldafényben.

Gemma Whelan a 2019-es BAFTA-díjátadón (Fotó: Jeff Spicer/Getty Images)

Sophie Harman

Sophie Harman szintén a BAFTA-gála közönségét riogatta ruhájával – nehéz volt eldönteni, hogy a színe vagy a mintája csúnyább, de végső soron már a szabása elintézte a sorsát. Többet nem is mutatnék a londoni gála divatkatasztrófáiból, a kíváncsi szemeknek viszont itt hagyom ezt a linket: legalább Lucy Boynton szettjéért mindenképpen megéri átkattintani.

Sophie Harman a BAFTA-gálán, Londonban (Fotó: Samir Hussein/Samir Hussein/WireImage )

Tayla Parx

A februári Grammy-gála sem múlt el emlékezetes divatbaklövések nélkül: St. Vincentet gyakorlatilag felfalta egy virágos sötétítőfüggöny, Tayla Parx vattacukorjelmeze pedig egyszerre volt előnytelenül sütibabás és olyan, amelyre egy halom felmosó mopot kötöztek rá.

Tayla Parx a 61. GRAMMY-gálán (Fotó: Dan MacMedan/Getty Images)

Olivia Coleman

Nem vagyok színésznő, de úgy gondolnám, egy Oscar-díj a szakmai siker (egyik) csúcsa, sőt már az is nagy szó, ha valaki jelölést kap. Ebből kiindulva érthetetlen, hogy egy Oscar-várományos miért nem körültekintően és átgondoltan választ magának ruhát élete eseményére, és miért dönt végül egy annyira gyászos és öregasszonyos öltözék mellett, mint Olivia Coleman tette. Aki ráadásul tényleg megnyerte a díjat. 

Olivia Colman a 2019-es Oscar-gálán (Fotó: Steve Granitz/WireImage)

Rachel Weisz

Rachel Weisz latexpelerines estélyi ruhája abszolút nem illett egy Oscar-gálához. Pedig a szoknyarész még egészen csinos volt a maga visszafogott módján – borzasztó kár érte, hogy egy ilyen szado-mazo hatású felsőrészben végződött. Az egész szett feszült értelmezhetetlenségét pedig csak fokozta az angyalian ártatlan frizura és a visszafogott smink.

Rachel Weisz a 91. Oscar-gálán (Fotó: Dan MacMedan/Getty Images)

Kate Nash

Megfejthetetlen, hogy Kate Nash miért ezt a nyolcvanas évekből itt maradt báli ruhát vette magára, amelyen a minták szinte vetekszenek azért, hogy a ruha leggiccsesebb részei legyenek. Csak arra gondolhatunk, hogy elveszített egy fogadást.

Kate Nash a 2019-es SAG-gálán, Los Angeles-ben (Fotó: Frederick M. Brown/Getty Images for Turner)

Tana Mongeau

Az MTV VMA-n felsorakozó sztárok esetében az a ritka kivétel, aki ízlésesen képes felöltözni; a mi elvárásaink sem voltak nagyok az idei esemény résztvevőivel szemben. Tana Mongeau amerikai YouTube-sztárnak azonban még így is sikerült felülmúlnia (vagy ha úgy tetszik, alulmúlnia) várakozásainkat ezzel a közönséges aranyszínű szettel, fő attrakciója, az albínó tigrispiton pedig cseppet sem volt eredeti ötlet. Egyrészt Britney Spears már 18 évvel ezelőtt ellőtte ezt a poént, másrészt magán a rendezvényen sem ő volt az egyetlen, aki kígyóval a nyakában érkezett.

Tana Mongeau a 2019-es MTV Video Music Awardson (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/WireImage)

Christina Aguilera

Christina Aguilera zárja e nem túl dicső sort, ő az American Music Awardsra libbent be nem túl hiteles Galadrielként – bár ruhájában felfedezni vélünk némi szamurájos-jedis vonalat is. No nem mintha ez bármit is javítana az énekesnő helyzetén.

Christina Aguilera a 2019-es American Music Awards-on (Fotó: Steve Granitz/WireImage)