Trend

Oscar-gála 2019: a bazi nagy, rózsaszín ruhák éjszakája

A rózsaszín ruhák uralták a 2019-es Oscar-gála vörös szőnyegét. A legjobban öltözött nők listájára pedig idén egy férfi is felkerült. Sőt, majdnem kettő.

Rózsaszínben a világsztárokat…

Kacey Musgraves (Frazer Harrison/Getty Images)

Kacey Musgraves énekes-dalszerző  fürdőrózsára is emlékeztető, emeletes Giambattista Valli tütüje megadta az alaphangot.

Helen Mirren (Jeff Kravitz/FilmMagic)

Talpig rózsaszínben, 73 évesen? Naná, hogy talpig rózsaszínben, 73 évesen! Helen Királynő Mirren!

Linda Cardellini (Frazer Harrison/Getty Images)

Linda Cardellini  és a Schiaparelli divatház összehozták a szettet, amely még egy keményvonalas Barbie babának is becsületére válna…

Gemma Chan (Frazer Harrison/Getty Images)

Gemma Chan ejtőernyőruhájának két nagy pozitívuma volt: a színárnyalata, valamint a zsebe. 

Sarah Paulson (Steve Granitz/WireImage)

Sarah Paulson öltözéke egy másik felsőrésszel telitalálat lehetett volna, így viszont olyan összhatást adott, mintha a színésznőt lenyelte volna két félig leeresztett lufi.

Angela Bassett (Steve Granitz/WireImage)

Az igen bőséges rózsaszínruhás mezőny legsikkesebb darabja Angela Bassett interpretálásában, a Reem Acra divatháztól.

KiKi Layne (Jeff Kravitz/FilmMagic)

És a szó szoros értelmében véve csupán csak egy árnyalatnyival lemaradva az előzőtől: az első-oscarozó KiKi Layne egy Atelier Versace estélyiben.

Maya Rudolph (Steve Granitz/WireImage)

Persze, hogy ez a díjátadó sem múlhatott el sötétítőfüggöny-ruha nélkül! Ezúttal persze szintén rózsaszínben. Az elkövető Maya Rudolph volt, a társtettes tervező pedig Giambattista Valli.

Lisa Bonet és Jason Momoa (Frazer Harrison/Getty Images)

Jason Momoa és neje, Lisa Bonet is rózsaszínben öltöztek össze fél Hollywooddal, de legfőképpen egymással. Mindkettejük öltözékét a múlt héten elhunyt Karl Lagerfeld tervezte. És ha ez nem volna elég: figyeljétek a színész jobb csuklóját! Igen, az ott egy fodros hajgumi.

Julia Roberts (Kevin Winter/Getty Images)

Julia Roberts ugyan nem vonult fel a vörös szőnyegen, viszont díjátadóként – mégpedig a legjobb film kategóriában – színpadra lépett a gálán. Már meg sem lepődtünk, hogy szintén rózsaszínben.

És akik nem rózsaszínben voltak…

Emilia Clarke (Jeff Kravitz/FilmMagic)

Majdnem, de nem. Emilia Clarke ruhája egyértelműen lila.

Jennifer Lopez (Frazer Harrison/Getty Images)

És hogy mit vett fel az a Jennifer Lopez, aki az egész bazi nagy rózsaszín ruhás trendet elindította tavaly decemberben az Álommeló című film New York-i premierjén viselt öltözékével? Nos, az Oscarra tükörmozaiknak öltözött.

Lady Gaga (Steve Granitz/WireImage)

Lady Gaga Holly Golightly 2019-es, platinaszőke reinkarnációjaként jelent meg a díjátadón. Olyannyira hitelesen, hogy nyakában az ikonikus, kanárisárga Tiffany-gyémánt ragyogott, melyet utoljára maga Audrey Hepburn viselt 1962-ben, igaz, egy másik nyakékbe foglalva.

Billy Porter (Jeff Kravitz/FilmMagic)

Billy Porter, a férfi, aki a díjátadó történetében először – és méltán – érdemelte ki, hogy helyet kapjon az Oscar-gála legjobban öltözött nőinek listáján.

Emma Stone (Steve Granitz/WireImage)

Emma Stone ruháját mintha a méhek hordták volna össze… A luxuskivitelű kaptárra hajazó estélyi egyébként a Louis Vuitton műhelyében készült.

Glenn Close (Steve Granitz/WireImage)

Glenn Close pontosan úgy öltözött fel, mint aki joggal bízik abban, hogy a hetedik Oscar-jelölését már sikerül szoborra váltania. Nem a ruháján múlott, hogy ez nem jött össze.

Danai Gurira (Jeff Kravitz/FilmMagic)

A mindig, minden díjátadón, de különösképp az Oscaron megjelenő aranyruhás kategóriát viszont idén egyértelműen a Fekete párduc sztárja, Danai Gurira nyerte. Még úgy is, hogy a ruhájában volt valami csomagolópapír-szerű.

Akik nagyon melléfogtak…

Rachel Weisz (Frazer Harrison/Getty Images)

Rachel Weisz vörös, szadomazo-apáca szettje a Givenchytől akár működhetett volna, leginkább tavaly, a vallási témájú MET-gálán. Az Oscar-gálára viszont teljesen indokolatlan választás volt.

Marianne Farley (Steve Granitz/WireImage)

A legrosszabb szín- és fazonválasztást ezúttal egyaránt Marianne Farley kanadai színésznő hozta össze, akit az öltözéke gyakorlatilag kiradírozott. És nem csupán azért, mert beleolvadt a háttérbe.

Olivia Colman (Kevork Djansezian/Getty Images)

Olivia Colman talán maga sem gondolta volna, hogy elviszi az Oscart Glenn Close vagy Lady Gaga elől… Minden bizonnyal ezért öltözhetett fel ennyire gyászosan, magára pakolva úgy plusz 15 évet…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top