Shine

Audrey Hepburn gyémántját viselte Lady Gaga az Oscar-gálán

Lady Gaga 21. századi Holly Golightlyként tündökölt a 2019-es Oscar-gálán.

Holly Golightly 2019-es, platinaszőke reinkarnációjaként jelent meg Lady Gaga a 2019-es Oscar-gálán. Nem elégedett meg azonban azzal, hogy a ruhája, a fizurája és a sminkje hasonló volt az Audrey Hepburn által megformált, ikonikus karakteréhez. Ennél sokkal tovább ment: nyakában ugyanis az a kanárisárga Tiffany-gyémánt ragyogott, melyet utoljára maga Audrey Hepburn viselt, még 1962-ben, az Álom luxuskivitelben egyik promócióján. Igaz, ő egy másik nyakékbe foglalva.

A gyémánt ugyanaz (Getty Images)

A 128,54 karátos Tiffany-gyémánt a világ egyik leghíresebb és legnagyobb gyémántja. 1877-ben, Dél-Afrikában találták, csiszolatlanul  287,42 karátos volt. Miután a Tiffany&Co. megvásárolta, a cég vezető ékszerésze, dr. George Frederick Kunz csiszolta meg. A gyémánt ma már nem eladó, ám egyszer az volt: 1972-ben a Tiffany&Co. mai árfolyamon számolva  30 000 000 dollárnak megfelelő összegért hirdette meg, de végül nem találtak rá vevőt.

A sárga Tiffany-gyémánt (Getty Images)

A drágakövet mindössze három alkalommal viselték. Lady Gagát és Audrey Hepburnt megelőzően és egyben első alkalommal Mary Whitehouse, brit társadalmi aktivista viselte 1957-ben, a Newportban megrendezett Tiffany-bálon.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top