Shine

Vörös szőnyeges ruhák, amikben szívesen férjhez mennénk

Legtöbbjük esetén a fehér ruha mellé Oscar-díj járt férj helyett, mégis ők lehettek az est menyasszonyai.

A legnívósabb vörös szőnyeges eseményekre természetes, hogy kitesznek magukért a sztárok, ha ruhaválasztásról van szó. Sokan olyannyira, mintha az lenne életük nagy napja, és menyasszonyi ruhákat meghazudtoló, vagy épp annak tökéletesen beillő kreációkat készíttetnek maguknak.

Bár többségünk soha az életben nem jut a közelébe sem egy valódi couture ruhának, azért a stílust és a fazont el lehet lesni róluk, hogy aztán egy ügyes kezű varrónő elkészítse a mi saját álomruhánkat. 

Báli szépségek

Habos-babos, drámai, nagy szoknyás. Olyan, ami minden kislány álma, és amit titkon még az is felpróbálna egyszer, akitől távol áll minden, ami hercegnős. Jennifer Lawrence megadta a módját, hogy átvegye 2013-ban az Oscar-díját, álomszép Christian Dior ruhájáról akkor is cikkek tucatjai készültek volna, ha nem esik benne hasra. Ennél talán csak Penelopé Cruz 2009-ben viselt vintage Balmain ruháját fogadnánk el szívesebben.

Megnézem
Összes kép (7)

Toplistás kedvenc

2018 egyik kedvence a romantikus, lehetőleg tetőtől talpig csipkeborítású esküvői ruha, ami nyugodtan lehet olyan gazdagon díszített, mint a nagyi terítője, Gigi Hadidnak is bejött ez a stílus. Tobzódjunk nyugodtan a mintákban, egyenes vagy enyhén A-vonalú szabáshoz remekül illik, és még akkor sem túl zárt az összhatás, ha Nicole Kidman választása tetszik meg a legjobban.

Megnézem
Összes kép (3)

Csillogó részletek

A menyasszonyi ruhák ha nem csipkések, akkor csillognak. Legalábbis azok, amik nem a minimál stílust követik. A hírességek sem vetik meg a kövekkel, flitterekkel és más rátétekkel díszített alkalmi ruhákat, amelyek némelyike úgy ragyog, mintha ezernyi apró tükröcske csillanna meg a napfényben. A nagy napon mi is nyugodtan tobzódhatunk a fénylő díszítésekben, amik a legegyszerűbb szabású ruhából is mesebeli öltözéket varázsolnak.

Megnézem
Összes kép (7)

Letisztult elegancia

A lassan csak exszínésznő Gwyneth Paltrow fénykorában jó pár olyan ruhakölteménnyel örvendeztette meg a nagyérdeműt, amik a vörös szőnyeges események forgatagában is tudtak újat mutatni. Ilyen volt a 2012-es, palásttal kombinált Tom Ford ruha is, ami a mai napig megállná a helyét bármilyen eseményen, akár egy esküvőn is. Az alakkövető, letisztult fazonú, minimális díszítettségű ruhák esetén azok szabásvonala, a szoknyarész lágy esése és az anyaghasználat az, ami egyedivé, egyszersmind különlegessé teszik az öltözékeket.

Megnézem
Összes kép (5)

Modern ara

Persze könnyen lehet, hogy a 21. század menyasszonya inkább valamilyen formabontó kreációt viselne a nagy napon, ami tökéletes összhangban van lázadó, a konvencióktól szabadulni kívánó énjével. Megőrülni azonban nem kell, egy különc nadrágkosztüm tervezésében is kiélhetjük magunkat – Lady Gaga például viselt egy szuper darabot –, de Naomie Harris uszályos ruhája sem hétköznapi darab, annyi szent.

Megnézem
Összes kép (4)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top