nlc.hu
Trend

Megváltoztatják a nevüket és visszahozzák a nagy márkákat Oroszországba

Visszatérnek a nagy márkák Oroszországba, de nevet változtatnak

Az ukrán háború kirobbanása után sok márka bojkottálta Oroszországot, most viszont egyre többen döntenek a visszatérés mellett.
Shoppingoló nő

A privatbankar.hu adta hírül, hogy sok, korábban Oroszországból kivonult márka tér vissza, előtte azonban márkanév-váltást eszközölnek. A Zara például Maag néven fut majd, a Pull & Bear pedig DUB-ként kínálja ruházati termékeit.

A márkákat birtokló Inditex csoport az ukrajnai háború kirobbanása után hagyta el Oroszországot, később azonban megvásárolta a libanoni tulajdonú Daher Group cég, ami most a visszatérés mellett döntött.

A The Guardian arról eközben arról számolt be, hogy az orosz ipari minisztérium hétfőn közölte, hogy kibővíti azon márkák listáját, amelyek a védjegytulajdonos engedélye nélkül importálhatók, és olyan cégektől származó árukat is tartalmaznak, mint az IKEA, valamint az amerikai Hasbro és Mattel játékgyártók.

Így lehetővé válik az orosz vállalatok számára, hogy bármely Oroszországon kívüli vállalattól vásároljanak árut, beleértve az áru származási országát is, feltéve, hogy azokat legálisan vásárolták.

Az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium kibővített listáján olyan luxusmárkák kapnak helyet, mint a Lancome, Giorgio Armani és Yves Saint Laurent, de a Wahl, a Zanussi és a Nintendo is szerepel rajta, ugyanakkor a motorolajok márkái és a mezőgazdasági berendezések gyártói is megtalálhatók a listán.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top