nlc.hu
Trend

Régi telefon új élete

Régi telefon új élete – ezekre használhatod a lecserélt készüléket

Ne dugd el a fiók mélyére, jobb ötleteink vannak!

Gyakran előfordul az a helyzet, hogy valamiért új telefont vásárolunk, habár a régi még működőképes. Ilyenkor ott állunk boldogan egy új készülékkel, amit alig várunk, hogy személyre szabhassunk, meg a másikkal, a régivel a kezünkben, ami olyan, mint egy levedlett bőr, talán még érzelmek is fűznek hozzá, mégiscsak ott volt velünk mindig az elmúlt két évben és hűen szolgált.

Mihez kezdjünk most vele? Kidobni dőreség lenne, eladni nem érdemes, mert annyit már nem ér, hogy foglalkozzunk vele. Mielőtt a jó öreg halogatásos megoldáshoz folyamodnánk (bedobjuk a fiókba, aztán majd lesz valami), összeszedtünk egy csomó ötletet, hogy mire használhatunk egy működőképes, ám jobb napokat is látott telefont.

Bébiőr

Akinek van gyereke, tudja, miről van szó. A porontyot letesszük aludni és jól rácsukjuk a szobaajtót, hogy ne hallatszanak be a kinti zajok. Csakhogy ebben az esetben a gyerek hangjai sem hallatszanak ki, főleg, ha filmet nézünk vagy éppen egy szolid ünnepséget tartunk (más néven: buli). Ilyenkor jön jól egy második telefon: egyszerűen bekapcsoljuk a videóhívást valamelyik ingyenes alkalmazáson, a kiságy felé fordítjuk és máris látjuk és halljuk, hogy mi történik a gyerekszobában. Ne becsüljük alá ezt a funkciót, a „véletlenül” úgy hagyott bébiőr nálunk már jó néhány tervezett csintalanság előtt lebuktatta a kis lókötőket.

Webkamera kisállatokhoz

Mit kezdjünk a használt telefonnal?

A régi telefonunk jól jöhet még kisállatfigyelő webkameraként.

Aki látta a Kis kedvencek titkos élete című filmet, az tudja, miről van szó. Persze, a valóságban a tacskónk nem masszíroztatja magát a Kitchen Aid-del és a törpehörcsögök se szőnek terveket társaik megmentésére, mégis, időnként, két kimutatás között, jólesik rápillantani, hogy mivel mulatják otthon a napjaikat a cuki kis állataink.

Tovább passzolni a gyerekünknek vagy a nagymamánknak

Gyereknek nem veszünk drága telefont, mert úgyis elhagyja, vagy betörik a kijelzője, letölt rá mindenfélét és vírusos lesz… szóval, amíg nem „elvárás” a suliban a menő telefon, addig élvezzük ki a helyzetet és szúrjuk ki a gyerek szemét a régi telefonunkkal. Ő is boldog lesz, mert valószínűleg még mindig jobb lesz ez az eszköz a réginél… és még nincs betörve a kijelzője. Az anyukánknak vagy nagymamánknak (apukánknak, nagypapánknak) pedig valószínűleg úgysem szempont a menőség, lényeg, hogy tudjon vele telefonálni.

Digitális detox

Józan eszünk és lelki egészségünk megőrzése érdekében időnként (mondjuk vasárnaponként vagy szabadság alatt) jól jön, ha egy kicsit el tudunk szakadni a telefonunktól. Nem csekkoljuk folyton az üzeneteinket, az euró-árfolyamot, vagy, hogy mennyit termel a napelem, vagy, hogy hány órát aludtunk és milyen minőségben (sokat és jól). Azért, persze mégiscsak elérhetőnek kellene maradni, végszükség esetére. Nos, ilyenkor jön jól egy olyan telefon, amiről minden applikációt letöröltünk (elsősorban a közösségi platformokat), hogy el ne csábuljunk véletlenül és csak telefonálásra használható. Tehát: a kezünkbe se vesszük.

Autóba, nyomkövetéshez

Ha van egy fölösleges telefonunk, és végképp semmire sem tudjuk használni, akkor legalább ne a fiókban tartsuk, hanem az autóban! Így aztán, ha véletlenül el találnák kötni a járművet, akkor a telefon és egy nyomkövető alkalmazás (pl. Life360) segítségével folyamatosan látjuk, hogy hol van a kocsink. Ehhez persze időnként tölteni kell a telefont és a SIM-kártyánkhoz is be kell szerezni egy digitális e-SIM-et, de legalább biztonságban van a jármű.

Jótékonykodás

Ha eladni már nem is érdemes a telefont, odaadhatjuk egy olyan civil szervezetnek, amely továbbadja a rászorulóknak, például bántalmazott nőknek, idős embereknek vagy menekülteknek. Rendkívül hasznos segítség, gondoljunk csak bele, milyen lenne az élet, ha egyetlen telefonunk sem lenne! Ugye, nem is olyan könnyű ma már ezt elképzelni?

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top