nlc.hu
Trend
Reggeli arcápolás gyorsan és hatékonyan

Így lesz gyors és hatékony a reggeli arcápolási rutinod

Ez a mindössze négy lépésből álló, napindító arcápolási rutin még a rohanós reggeleken is belefér.

Az arcápolási rutin nem attól lesz hatékony, ha túlbonyolítod, sőt! A kulcs a bőrtípusodnak megfelelő hatóanyagok használatában, illetve a rendszerességben rejlik.  A most következő, négylépéses napindító rutin még a legrohanósabb reggeli készülődés közepette is simán elvégezhető, a bőröd pedig garantáltan meghálálja, rövid és hosszú távon egyaránt. 

#1. Tisztítás

Az arcápolási rutin első lépése minden esetben a tisztítás. Ezt a reggeli rutinból sem szabad kihagyni, hiszen bár ilyenkor sminket jellemzően nem kell lemosnod, azonban a szennyeződéseket, elhalt hámsejteket, zsírosodást ekkor is el kell távolítani a bőrödről. E célra a legmegfelelőbb egy gyengéd, akár hidratáló összetevőket is tartalmazó, gél állagú, habzó arclemosó, mely alaposan tisztítja és egyben fel is frissíti az arcbőrt. Az arcodat először langyos vízzel nedvesítsd meg, majd a lemosót nagyjából egy percig finoman masszírozd a bőrödbe, majd szintén langyos vízzel, maradéktalanul öblítsd le! Ezt követően egy tiszta törölközővel finoman itasd fel a nedvességet a bőrödről!

#2. Szérum

Második lépésként használj szérumot! A reggeli rutinban ideális választás lehet a C-vitaminos szérum, ennek a hatóanyagnak az alkalmazása ugyanis bármely bőrtípus esetén, illetve minden életkorban előnyös. A C-vitamin erős antioxidáns, mely segít megóvni a bőrt a káros környezeti hatásoktól, csökkenti a faggyútermelést és a pórusok méretét, serkenti a kollagén képződését, ezáltal késlelteti a ráncok kialakulását, illetve finomítja a már meglévő vonalakat, egyenletesebbé teszi a bőrtónust és fokozza a bőr rugalmasságát és ragyogását. Az egyes termékek különféle koncentrációban tartalmazhatják a hatóanyagot, az optimális mennyiség nagyjából a 10-15% közötti, tiszta(!) C-vitamin-tartalom. A C-vitaminos szérumot akár naponta kétszer is biztonsággal használhatod, tehát a reggeli mellett az esti rutinodba is beépítheted. A szérumot az applikátorral vagy az ujjaid segítségével csepegtesd az arcbőrödre, majd körkörös mozdulatokkal oszlasd el rajta! Ezt követően várj néhány percet, míg teljesen felszívódik. 

Arcápolás

Fotó: Getty Images

#3. Hidratálás

A harmadik lépés a hidratálás, a bőrtípusodnak megfelelő, nappali hidratáló krémmel. Zsíros vagy kombinált bőr esetén válassz könnyedebb, míg száraz vagy normál bőr esetén sűrűbb, krémesebb állagú hidratálót! A krémet finoman masszírozd bele a bőrödbe! 

#4. Fényvédő

A reggeli rutin befejező lépése a legalább SPF30-as erősségű, széles spektrumú fényvédő alkalmazása, mely a bőröregedést gyorsító, illetve a bőrrák kialakulásának kockázatát fokozó, káros UVA- és UVB-sugárzástól egyaránt véd. Mivel a sugárzás eltérő mértékben ugyan, de minden évszakban és még felhős időben is jelen van, ezért a fényvédő kozmetikumoknak egész évben ott a helyük a napindító arcápolási rutinban. Figyelj arra, hogy a fényvédőt ne csak az arcbőrödre, de füleidre, az állad alá, a nyakadra, illetve minden olyan testfelületedre vidd fel, melyet nem takar ruha!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top