nlc.hu
Trend

Így válassz tökéletes melltartót fehér póló alá

Ez a tökéletes melltartó fehér póló alá – meglepő tipp, amit a szakértők is véleményeztek

Ha nem az a cél, hogy a melltartó láthatatlan maradjon, akkor bármilyen színű fehérneműt választhatunk, ellenkező esetben viszont fontos, hogy a tökéletes árnyalatot válasszuk ki, és nem, nem csak a testszínű darabok között válogathatunk.

A fehér póló fontos alapdarab, praktikus, jól variálható attól függetlenül, hogy milyen az öltözködési stílusunk. Nem mondjuk, hogy könnyű megtalálni a megfelelő darabot, lehet, hogy van, aminek az ujja nem jó, van, amelyiknek a nyaka nem tetszik, ami túlságosan áttetsző, de szerencsére bőven van választék, és érdemes elnézni a férfiosztályra is, ha valaki jó minőségű, tartós felsőt szeretne vásárolni.

Fiatal nő fehér pólóban

Fotó: Getty Images

Ha megvan a tökéletes fehér póló vagy éppen pólók, persze nem ér véget a kálváriánk, felmerül a kérdés, hogy mégis milyen melltartót érdemes felvenni alá, melyik az, ami nem látszik át.

Bármennyire tűnik kézenfekvőnek az, hogy fehér felsőhöz fehér melltartó illik, aki már próbálkozott ezzel a kombinációval, az már biztosan rájött, hogy ez általában nem működik.

A testszínű fehérnemű viszont nagyon is jó megoldás, de számos, a problémát boncolgató cikkben felmerült, hogy ez akkor igazi, ha sikerült megtalálni azt az árnyalatot, ami tökéletesen vagy majdnem tökéletesen illik a bőrünkhöz, és vannak, akik szerint sokszor ez is kihívást jelent. Sebaj, állítólag van még egy lehetőség, mégpedig a vörös vagy piros színű melltartó. 

Ez a tipp gyorsan körbeszaladt az interneten, és többen ki is próbálták, hogy valóban működik-e. Kimmay Caldwell már majdnem 20 éve foglalkozik fehérneműkkel, mondhatni, hogy igazi szakértő, és a TikTokon osztotta meg a tapasztalatait. A fehér melltartó egyértelműen nem volt jó választás, ellentétben a testszínűvel. Ami pedig a piros változatot illeti, kicsit távolabbról valóban nem ütött át a fehér pólón, közelebbről viszont felsejlett az anyagon keresztül.  

@hurraykimmay Can you really wear a red bra under a white shirt without it showing through?!🤔 I finally put this hack to the test and here are the results! Try this out and tell me if it worked for you! #redbra#bratok#bratips#whiteshirt#fashionhacks#brafitter#brafittingtips#brasize #cupsize#professionalbrafitter ♬ Quirky - Oleg Kirilkov

Akkor ki lehet jelenteni, hogy ez a trükk kamu? Nem feltétlenül, Jada Schumacher, a New York-i Fashion Institute of Technology oktatója szerint is működhet a piros melltartó és a fehér póló párosa, hiszen az ereinkben csörgedező vér miatt mindannyiunk bőrének van egy kis meleg, vöröses alaptónusa. „A vörös színű anyag tulajdonképpen úgy nyeli el a fényt, hogy beleolvad a bőr színébe” – ezt már Josie-Ann Le Diouron, egy fehérneműgyártó cég munkatársa mondta, aki szerint a francia nők egyébként már régóta használják ezt a trükköt.

Ez nem jelenti azt, hogy ne lenne még dolgunk; mint a testszínű melltartók esetében, itt is fontos, hogy milyen árnyalatú a bőrünk és milyen árnyalatú a fehérnemű. A nagyon rózsaszínes, narancsos, rikító színű fehérneműket a szakértők nem ajánlják fehér felsőkhöz, és míg a sötétebb árnyalatú bőrhöz bordó és borvörös melltartók illenek jobban, a világosabbhoz a halványabb, kicsit kékes-piros fehérneműk, akik pedig a kettő között vannak, azoknak az áfonyavörös lehet a jó választás.

És persze így is lehet, hogy nem találjuk meg a tökéletes darabot, a New York Times szerzője ezen tanácsokat megfogadva sem járt szerencsével, és kiderült, nincs egyedül, hozzá hasonlóan Holly Powellt, az oregoni Portlandben található The Pencil Test fehérneműbolt tulajdonosának is nagyon fehér a bőre, és sajnos ez a trükk nála sem vált be, de szerinte fontos, hogy ez senkinek ne szegje a kedvét, ő mindenkinek azt tanácsolja, hogy kísérletezzenek bátran a színekkel. 

Van, amikor a piros a tökéletes megoldás

– tette hozzá, és jó példa erre az alábbi poszt is:

Persze a megfelelő szín kiválasztása nem elég, az sem mindegy, milyen fazonú a melltartó. Annette Smith, Montelle Intimates márkaigazgatója szerint a csipkés vagy más díszítéssel rendelkező fehérnemű nem lesz „láthatatlan”, úgy véli, a top fazonú és a varrás nélküli melltartók illenek a legjobban a fehér pólókhoz, de természetesen ha valaki komfortosabban érzi magát merevítős fehérneműben, erről sem kell lemondania, a lényeg, hogy a melltartó kosarának sima legyen a felülete. És mint kiemelte, ügyeljünk arra, hogy a melltartó tökéletesen passzoljon, főleg, ha szűkebb felsőt vagy pólót viselünk, mert ezek nem rejtik el a bűnjeleket. 

(via New York Times, Bustle, USA Today)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top