nlc.hu
Trend

Furcsa szépségversenyek a világban

Klingontól az aranyhalakig: ezek a legfurcsább szépségversenyek a világban

Ha azt mondjuk, szépségverseny, akkor mindenki a szép nőkre asszociál, pedig nem csak ebben a kategóriában rendeznek megmérettetéseket.

Vannak az olyan szépségversenyek, mint például a Miss World, ahol a nők báját, kecsességét, szépségét zsűrizik. És vannak azok, ahol valami egészen más kerül fókuszba, például, hogy mennyire hasonlít valaki egy kitalált sci-fi etnikumra. Vagy, hogy egy teve mennyire formás. A legérdekesebb – és egyben legfurcsább – szépségversenyekből szemezgettünk, tarts velünk!

Miss Klingon Empire, ahol nem ritka a káromkodás sem

A Star Trek iránti rajongás hosszú évtizedek óta tombol, így a fanok nagy örömére évről évre megrendezik a nagy Star Trek-találkozót. Egy ilyen alkalom pedig nem múlhat el anélkül, hogy Miss Klingont ne választanának! A nevezőket az alapján pontozzák, hogy mennyire klingonos a megjelenésük, azaz mennyire bordázott a homlokuk és milyen csúcsos a szemöldökük. Emellett a versenyzőknek egy verset is el kell mondaniuk a színpadon az előadásuk keretében, természetesen ezt is klingon nyelven. Mivel alapvetően mogorva népségről van szó, gyakran előfordul, hogy a versenyzők lökdösik egymást, vagy szitkozódnak… igen, ezt is klingonul. Itt tehát labdába sem rúghat az, aki nem beszéli legalább alapfokon a kitalált nyelvet.

Miss Camel, a tevék naturális szépe

Szaúd-Arábiában rendezik meg a híres Mazayen al-Ibl nevű versenyt, amit a tevetenyésztésre szakosodott Qahtani törzs nevéhez fűződik. A versenyzőknek itt négy lábuk és minimum egy púpjuk van, de senki ne gondolja, hogy nem veszik komolyan a megmérettetést. Az állatokat szigorú kritériumok alapján ítélik meg, számít az orrlyukak alakja, a púp kereksége, az ajkak teltsége és a szempillák hosszúsága is. 2018-ban például kizártak egy versenyzőt, mivel optikailag lett a megjelenése javítva. Hogy ez mit jelent, azt inkább nem akarjuk tudni. Akárhogyan is, a Miss Camel cím győztesének lenni nagy megtiszteltetés, ráadásul az első helyezettek 50 millió dollár értékben kapnak ajándékokat.

Concurso de Feos, a csúnya arcok versenye

Általában egy szépségversenyen mindenki a legjobb formáját igyekszik mutatni, nem úgy a csúnya arcok megmérettetésén, a Concurso de Feoson. A spanyolországi hagyományt a Nagyhét keretei között szokták megtartani, és az a lényeg, hogy minél inkább eltorzítsák a résztvevők az arcukat, és minél inkább megnevettessék a közönséget. Orrot csavarnak, kidüllesztik a szemeiket, megtekerik a nyelveiket – kizárólag a testi adottságokat lehet felhasználni a nyerés érdekében. És hogy mi a jutalma annak, aki a dobogón végez? A jól végzett munka öröme, hogy sikerült egy kis mókát csempésznie mások mindennapjaiba.

Ms. Senior America, azaz a kor csak egy szám

Nem csak a húszéveseké a világ felütéssel indult útjára 1972-ben a Ms. Senior America, ahol egyetlen kritérium van: a 60-at be kell tölteni. A verseny keretében a kecsességet, méltóságot, érettséget és belső szépséget keresik, de a versenyzők korukat meghazudtolva flitterben, tűsarkúban vonulnak végig a színpadon sőt. A szabadon választott bemutató keretében rúdtáncolnak, mazsorettkednek, vagy éppen akrobatamutatványokat mutatnak be, hogy bizonyítsák, a kor csak egy szám.

Ms. Senior America

A verseny győztese 2012-ben (Fotó: Profimedia)

Miss/Mr. Aranyhal, a kopoltyúsok csatája

Az aranyhalak a kínaiak szerint a szerencse és a gazdagság szimbólumai, ezért különös becsben tartják őket. A Fuzhou-i nemzetközi aranyhalbajnokság keretében a kopoltyúsokat színeik és mintázatuk alapján pontozzák, emellett azt is figyelik, hogy mennyire kecses és jó az úszóképességük. Az aranyhaltenyésztés jó biznisz, ugyanis az az állat, akit a bajnoknak választanak, akár 1500 dollárt, azaz kicsivel több, mint fél millió forintot érhet a gazdájának, vagyis ennyiért tud túladni a házi kedvencén.

Miss Milk Cow, ahol a tej számít

Ha az állatvédők eddig még nem szisszentek fel, akkor mutatjuk a Miss Milk Cow szépségversenyt, ahol az alapján ítélik meg a jelentkezőket, hogy mennyi tejet termelnek. A verseny előtt masszázzsal és fürdővel kényeztetik a fejőteheneket, és nyugtató zene kíséretében pihenésre ösztönzik őket. Ezután piros virágos fejdíszt, valamint szalagokat és fonatokat kapnak a farkukba. Bár a verseny keretében az állatok testfelépítése is fontos szerepet játszik, a trófea annak jár, akinek a legbőségesebb a teje.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top