nlc.hu
Trend

Esküvői körömtrendek 2023

A francián túl – Esküvői körömtrendek 2023-ban

Esküvőre készülsz, de még tanácstalan vagy, milyenek legyenek a körmeid? Segítünk!
Esküvői körmök

Ha esküvői körmökről van szó, akkor gyakran, biztos ami biztos alapon, adja magát a francia lakkozás, pedig a menyasszonyok számos másféle, manapság már trendibbnek számító stílus közül is bátran választhatnak a nagy napra. Az aktuális divatirányzatokba Szálkai Hajnalka, a NAILSPA manikűr-pedikűr szalon tulajdonosa avatott be minket. 

Esküvői körmök
Megnézem
Összes kép (8)

Színek

Az idei év és az elmúlt évek tapasztalatai alapján az örök klasszikus menyasszonyi francia körmök kissé divatjamúlttá váltak, helyükbe a nude árnyalatok léptek. A nagy kedvenc ebben az évben az úgynevezett milky white, azaz a tejfehér lakkozás, mely elegáns, tiszta összhatást kelt az ara kezein. Az ilyen lakkozás mutatós önmagában is, de fel lehet dobni egy kis finom csillámal vagy sellőporral, amivel különleges, ragyogó hatást érhetünk el. A csillám vagy sellőpor árnyalatát a ruhán lévő esetleges díszítésekkel – flitterek, strasszok – kell összehangolni.

Manapság persze nem kizárólag natúr tónusokban gondolkodhatunk a menyasszonyi körmök terén sem. Megjelenhet a körmökön péládul az ara kedvenc színe, de összekacsinthat az árnyalat akár a csokorral vagy a helyszín dekorációjával is. A rózsás, lilás vagy akár egy türkiz árnyalat is megjelenhet ízlésesen a menyasszonyi körmökön, nem is beszélve a klasszikus, szexi pirosról, mely kiválóan mutat a fehér menyasszonyi ruhához.

A szakember kiemelte: a legfontosabb, hogy a menyasszony jól érezze magát az adott manikűrrel.

Színes esküvői körmök
Megnézem
Összes kép (8)

Hossz és forma

A színek mellett a körömforma, illetve a körömhossz megválasztására is oda kell figyelni. Szálkai Hajnalka hangsúlyozta: mindenképpen ahhoz hasonló hosszt, illetve formát célszerű viselni, amihez az ara hozzá van szokva, amit nem érez idegennek, elkerülendő a kellemetlen feszengést, illetve az esetleges baleseteket.

Ha szép a körömforma, akkor egy igényes géllakkozás is elegendő lehet, gyengébb körmöknél viszont érdemes erősítő alapot is kérni, hogy biztosan jó tartása legyen a saját körömnek. Ha rövid a köröm vagy nem szép formájú, akkor olyan hosszúságú, illetve formájú műkörmöket érdemes csináltatni, ami a körömfelület 2/3-ánál, az ujjbegyektől számítva 1/3-ánál hosszabb, így lesz biztos a köröm felületének tartása. A forma mindig függ a kéz és az ujjak formájától, vastagságától: rövid, vastagabb ujjakhoz a picit íveltebb, mandula forma a legelőnyösebb, mivel az optikailag nyújtja az ujjakat. Szép, hosszú, vékony ujjaknál viszont a forma ízlés szerint választható. A teljes kocka forma napjainkban nem divatos, a sarkainál lekerekített forma viszont nagyon kedvelt.

Részletekben a tökéletesség

Szálkai Hajnalka úgy fogalmazott: a legapróbb részletekben rejlik a tökéletesség és az igényesség. Ajánlatos jó előre felkeresni a körmöst, akivel a menyasszonyi manikűrt szeretnénk csináltatni, és egyeztetni vele az elképzeléseinket, a technikát és minden olyan részletet – például a ruha árnyalatát, díszítéseit, a csokor színvilágát, stb. –, amivel a manikűrnek harmonizálnia kell majd. Érdemes lehet akár – a próbasminkhez, frizurapróbához hasonlóan – próbalakkozást is kérni. 

A szakember hozzátette: fontos, hogy ne feledkezzünk meg a lábápolásról, és a leendő férjük kezének ápolásáról sem, hiszen a közeli, gyűrűs fotón egy ápolatlan férfikéz nem igazán nyújtana szép látványt. Ez a szépülés akár egy közös program is lehet a vőlegénnyel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top