5 nyári körömötlet a kék árnyalataival

Bognár Anna | 2023. Július 21.
Ilyenkor a nyári melegben sokan elutaznak tavakhoz, folyókhoz, tengerhez, óceánhoz. Egy ilyen nyaralásra a kék köröm lehet a tökéletes választás. Mutatunk 5 mostani körömtrendet, amelyekben a kék szín dominál.

Nyáron mindig megélénkülnek a körömtrendek, szó szerint. Azaz mindenki szeret egy kicsit kísérletezni, élénk színeket és vadabb mintákat használni. De vannak alapvető színek, amelyek bármikor aktuálisak. Ilyen például a kék. A kék szín bármelyik évszakhoz illik, csak meg kell találnunk a megfelelő árnyalatot. Ha nyár, akkor itt is a vadabb színek a trendik, de akár maradhatunk a babakéknél is, amelyet kiegészítünk egy nyárhoz kapcsolódó mintával.

Felhős égbolt

Az egyik legideálisabb választás a nyárra, mert nyáron sokat vagyunk a szabad ég alatt. A bárányfelhős ég pedig akár visszatükröződhet a körmeinken is. A szabadságot és a jó időt szimbolizálja ez a kék-fehér összeállítás. Mindegyik körmünk alapszíne természetesen égszínkék. És rájuk kerülnek a különböző nagyságú és sűrűségű fehér felhők. Mintha egy tükröt néznénk, amit felfelé fordítva letettünk a földre.

Pillangós rét

Ha nyári utazásunk nem egy hűvös vízhez és fürdőzéshez vezet, hanem a gyönyörű hegyekbe és végeláthatatlan mezőkre, akkor ezt a körmöt nekünk találták ki. Visszafogott, vidám és elegáns egyszerre. Három ujjunkon a bőrszínből világoskékbe ombrés áthajlás van. Míg a gyűrűs- és mutatóujjunkon repkednek a sötétkék, apró pillangók. Pár színes csillámmal kiegészítve teljes hegyi rétet láttat velünk.

Matrózminta

Nyári, tengeri utazásunkra a lehető legjobban kifejező minta ez a matrózköröm. Színei: sötétkék, fehér, piros és arany. Hüvelyk- és mutatóujjunk a tengerkék árnyalatban pompázik. Középső- és gyűrűsujjunkon pedig a matrózéletet kifejező minták vannak, mint a horgony és a kék-fehér csíkozás apró, piros pöttyel. Azért, hogy elegánssá tegyük az összképet, kisujjunk legyen arany- vagy ezüstporos.

Állatminták nyáriasan

Kombinálhatjuk a megszokott mintákat az aktuálisan trendi kék színnel is. Körmök terén az egyik legközkedveltebb állatminta a leopárdminta. Akár kék-fekete verzióban is szép és egyedi összhatást kelthet. Leginkább itt három szín a domináns: a kék, a fehér és a fekete. Igen, nyáron is lehet fekete színű a körmünk. Maga a minta kék és fekete, de a háttér fehér, a többi ujjon pedig váltogathatjuk a színeket.

Tengeri álom

Mostanában divatos, hogy csak a körmünk tőlünk kifelé eső részét vagy végét élénk színek tarkítják. Akár lehet minden körömvégünk más színű, de mi most megmaradtunk a kéknél. Az alapszín a bőrszín, míg a tenger és az általa létrehozott hullámok tipikus színei, a sötétkék, a világoskék és a fehér keverednek a köröm másik részét. Az alakzat is hullámos, így tényleg olyan érzést kelt, mintha a francia riviérán nyaralnánk éppen.

A legfontosabb, hogy te szépnek és ápoltnak lásd a körmeid, ezért olyan formát, színt és mintát válassz, amit szeretnél. Ha mindig trendi akarsz lenni és követni az aktuális körömötleteket, akkor érdemes a fentiek és a hozzájuk hasonlóak között nézelődni.

Forrás: Instagram, Pinterest, Fotó: Getty Images

Exit mobile version