nlc.hu
Trend

Tartós körömlakk tippek

Ezekkel a trükkökkel sokkal tovább tart majd a manikűröd

Mert semmi sem rosszabb a lepattogzott körömlakknál!

Van bármi, ami amilyen apró olyan nagy jelentősége van abban, hogy tökéletesen nézz ki, mint egy jó manikűr? Szerintünk az ápolt és szépen kifestett körmöknél nincs jobb! Viszont az is tény, hogy látványosan ronthat az összképen egy csúnya, lekopott manikűr, ami ápolatlanságot tükröz a környezetünk felé (sajnos akkor is, ha olyan rendezett az ember, mint Monica Geller). Szóval muszáj, hogy az otthoni mani is tartós és esztétikus legyen – most utánajártunk, mit tehetsz meg annak érdekében, hogy a körmeidbe befektetett munkádat sokáig tudd teljes pompájában élvezni.

Kutikula ápoló olaj

Az egyik legjobb manikűr tipp, amit kaphatsz, hogy használj kutikula ápoló olajat! Ideális esetben napi szinten kéne bekenned vele a körömágyad, de már azzal is sokat segítheted a hosszú és egészséges körmök ügyét, ha abban a pillanatban alkalmazod, amikor megszáradt a körömlakk. Az olajban található vitamin segít a körmöt hidratáltan tartani, ami ezáltal kevésbé fog töredezni, ez pedig megelőzi, hogy a manikűr idő előtt tönkre menjen. Egyébként házilag is megoldhatod a kutikula olajat: a kókusz és az olíva olajak kiváló helyettesítői.

Ne told túl!

Az alap- és fedőlakkokon túl maximum 1-3 rétegnyi lakkot vigyél fel a kiválasztott színből a körmeidre. Ha ennél tovább mész, akkor azzal sajnos garantálod, hogy az egész egyben lepattogzik. Úgyhogy, ha csak nem vagy olyan, mint Hailey Bieber, aki imádja az átlátszó manit, inkább ne válassz olyan lakkot, amit ezerszer át kell kenni, hogy látszódjon is belőle valami.

A tartós manikűr titka

Fotó: Anna Efetova/Getty Images

Zárd le a végeket

Amikor a második réteg lakkot viszed fel, a végén húzd át az ecsetet a körmöd végén – ügyelve arra, hogy minimális lakk legyen csak az eszközön –, mintha csak ugyanazzal a színnel akarnál francia manikűrt készíteni. Ezáltal ugyanis lezárod azokat a részeit a körmödnek, amik a leghamarabb kopnak le. Ezután várd meg amíg megszárad, és jöhet a fedőréteg!

Told ki a tartósságát

Oké, az előbb azt mondtuk, hogy lehetőleg minél kevesebb lakk kerüljön a körmödre. De a kivétel erősíti a szabályt, ami a fedőlakkra nem vonatkozik. Annak érdekében, hogy minél tovább tartson a manikűröd, két-három naponta menj át rajta az átlátszó réteggel, ezzel hozzáadva egy plusz adag védelmet és erősséget a lakkhoz. Persze csak egy vékony adalékról beszélünk, a végét pedig zárd le a fenti technikával.

Kerüld a forró vizet!

Amikor forró víz kerül a körömlakk alá és köré, felemeli és elkezdi leszedni azt. Ezért azt ajánljuk, hogy lehetőleg kerüld a körmeid áztatását meleg vízben, azaz: hosszú, forró vizes fürdések és zuhanyzások, esetleg mosogatás közben (utóbbihoz húzz kesztyűt, és gond megoldva!). Persze nyugodtan kényeztetheted magad forró fürdővel, csak figyelj arra, hogy ne legyen túl hosszú ideig víz alatt a körmöd!

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top