nlc.hu
Trend

2022 tavaszi körömtrendek

8 körömtrend, ami mindent visz 2022 tavaszán

Az új évszakkal megérkeztek az új körömtrendek is. Mutatjuk 2022 tavaszának legdivatosabb körömlakkszíneit és díszítéseit!

Pasztellek

2022 tavaszának nagy favoritjai a pasztell körömlakkok, ezen belül is a rózsaszín és a lila árnyalatok. Kerülhet minden körömre ugyanaz a szín, de több különböző pasztellszínt is viselhetsz egyszerre. Mindemellett trendi az is, ha az átlátszó vagy natúr színnel lakkozott körmökre kerül  pasztellszínű minta, díszítés.

Manikűrtrendek 2022

Fotó: Getty Images

Homokszín

A natúr színű manikűr soha nem megy ki a divatból, szezonról szezonra az változik csupán, hogy épp milyen árnyalatban a legtrendibb. Idén tavasszal ez az árnyalat pedig nem más, mint a homokszín. Alkalmazhatod egyszínű lakkozásnál vagy francia manikűrhöz, de felturbózhatod mintákkal, körömmatricákkal is. (Ezekről lentebb még bővebben is szó lesz.)

Manikűrtrendek 2022

Fotó: Getty Images

Narancsvörös

A vörös manikűr is örök klasszikus, azonban szintén igaz rá, hogy minden szezonban más és más árnyalata számít a legdivatosabbnak. A trendelőrejelzések szerint 2022 tavaszán a naplemente ragyogását idéző, telt narancsvörös megy a legnagyobbat a vörös palettáról. A szín rövid, illetve közepesen hosszú, ovális formájú körmökön a legmutatósabb. 

Manikűrtrendek 2022

Fotó: Getty Images

Hologramos

Ha szofisztikált, ugyanakkor némileg „extrább” manikűrre vágynál, 2022 tavaszán a hologramos lakkozás lesz a barátod. A télen nagy kedvencnek számító csillámos lakkok, illetve a gyöngyházfény egyértelműen háttérbe szorulnak, helyüket pedig a holografikus hatás veszi át. Az ilyen típusú lakkok önmagukban több rétegben, vagy valamilyen más szín fölé fedőlakként is alkalmazhatók. 

Manikűrtrendek 2022

Fotó: Getty Images

Zöld

Az extravagánsabbnak nevezhető színek közül ebben a szezonban a zöld hódít, annak is legfőképpen a természetes árnyalatai, így a fűzöld, illetve a mohazöld. Ezek az árnyalatok kétségkívül tökéletesen passzolnak az évszak hangulatához. Rövidebb körmökön néznek ki a legeslegjobban. 

Manikűrtrendek 2022

Fotó: Getty Images

Minimalista díszítések

Elsősorban a fentebb már említett pasztell, illetve nude színű körmöket teheted még divatosabbá minimalista díszítésekkel. A geometrikus vagy épp a természetet idéző motívumok – például levelek, virágok – készüljenek lehetőleg fekete színnel, finom, vékony, letisztult vonalakkal és bőven elég, ha egy vagy legfeljebb két körmödre kerülnek fel.

Manikűrtrendek 2022

Fotó: Getty Images

Körömmatricák

Ha magad készíted a manikűrödet, ám nem rendelkezel kellő kézügyességgel a minták megfestéséhez, jó hírünk van, ugyanis újra divatba jöttek a körömmatricák. A stílus motívumaiban is a kilencvenes éveket, illetve az Y2K, vagyis az ezredfordulós irányzatokat idézi: a legtrendibb motívumok a matricákon a pillangók, a szemek, a szívek, a nyilak, illetve a csillagok.

Manikűrtrendek 2022

Fotó: Getty Images

Aranyfüst

A fémes tónusok közül ebben a szezonban az arany lesz a legfelkapottabb, azonban annak nem a csillámos, hanem az úgynevezett füstfóliával készült változata. A trend a kifutókon is megjelent, de a szalonokban is gyakran kérik. Házilag sem lehetetlen azonban elkészíteni a dizájnt: a szakboltokban beszerezhető füstfóliát apró darabkákra kell törni, majd az alaplakk felvitele után közvetlenül, a még ragacsos festékre szórni, végül fedőlakkal fixálni. 

Manikűrtrendek 2022

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top