nlc.hu
Trend

Matt a körmök

Ha kifinomult manikűrt szeretnél, válaszd a matt körmöket

Ha eddig még nem próbáltad a mattított körömlakkozást, akkor itt az ideje. Egy finom rózsaszín vagy egy szexi piros is elegánsabban mutat, ha matt. Most elmondjuk, hogy tudsz akár otthon is matt körmöt varázsolni magadnak.

Hol vannak már azok a régi idők, amikor körömlakk és körömlakk között az volt a különbség, hogy selyemfényű vagy egy egyszínűen fényes! Ez itt bizony a 21. század, ami a körömápolásban is megannyi lehetőséget rejteget, ezek közöl az egyik a matt körömlakkozás. A matt körmök nagyon divatosak mostanában, ebben vélhetően benne van az is, hogy a mattítás elegánsabbá, előkelőbbé és valahogy kifinomultabbá teszi a körmeinket. De persze senki kedvét nem akarjuk elvenni, aki a fémes ragyogásban vagy a glitteres csillogásban hisz. Kombinálni is lehet a különböző technikákat, ahogy arra mindjárt példákat is mutatunk.

De hogy lesz matt a körömlakk a kezemen?

A mattításnak többféle technikája is létezik, és a jó hír, hogy mindegyiket meg lehet csinálni otthon is, ha szeretnéd. Én ugyan szívesebben bízom szakemberre a dolgot, egyrészt mert akkor garantált a minőség, másrészt, mert utálok magam szüttyögni a lakkozással. Jöjjön a három leggyakoribb módszer.

Matt fedőlakk

A legkézenfekvőbb megoldás, ha a körömápoló rutinod utolsó lépéseként nem fényes, hanem matt fedőlakkal kened be a körmöd és a szokásos módon hagyod UV-lámpa alatt egy percig száradni. Matt fedőlakkja ma már az összes magára kicsit is adó kozmetikai márkának van, a sarki drogériában is egész biztosan fogsz kapni. Szerintem ez a megoldás teljesen kielégítő eredményt ad, ám nem minden fedőlakk ad ugyanolyan eredményt, és megeshet, hogy a matt lakk sem teljesen matt, hanem főleg sötétebb színeken egy egész kicsit opálosan fénylik.

A következő két technikánál ezt a hatást ki lehet küszöbölni.

Porcelánpor

Lakkozás szokás szerint, aztán a lakkra jöhet a fényes fedőlakk, de mielőtt az UV alatt megszárítanád, finoman jó minőségű porcelánport szórsz rá. Ezt addig kell csinálni, amíg a fedőlakk már nem szívja magába a port, hanem porcukorként megáll kicsit a tetején. Ekkor betesszük az UV-lámpa alá. Végül a felesleges port letöröljük róla ecsettel, és készen is vagyunk. Ezt a technikát kell alkalmazni a domború matt felületeknél, így például a télen közkedvelt pulcsimintánál.

Bufferelés

Végül, az is jó megoldás, ha a fényes fedőlakk felvitele és megköttetése után a körmök felületét bufferrel kissé visszamattítjuk. Érdemes ehhez olyan buffert használni, ami nem teljesen új, így nem karcol annyira.

Az alábbi videóban megnézhetitek mindhárom technikát, és a három végeredményt is össze tudjátok hasonlítani a videó végén.

Most pedig jöjjön a legjobb rész, a csodás matt körmök, ha esetleg egy kis inspirációra lenne szükségetek:

Vannak ám még manikűrtippjeink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top