nlc.hu
Trend

Japán manikűr

Hetekig természetesen ragyogó köröm – ezt adja a japán manikűr

Kevésbé látványos, mint a színes géllakk vagy a csillámpor. A japán manikűr a visszafogott, finom elegancia kedvelőinek való.

A japán manikűr – micsoda meglepetés – a felkelő nap országából ered. A japán arisztokrácia nőtagjai már évszázadokkal ezelőtt is nagyon ügyeltek arra, hogy a kezük, a körmük mindig makulátlanul tiszta és gondosan ápolt legyen. Ahhoz pedig, hogy természetesen rózsaszín és üvegszerűen csillogó körmöket varázsoljanak maguknak, egy igen egészséges, ma is kedvelt anyagot használtak. A méhviaszról van szó, ami magas A-vitamin tartalommal rendelkező, rugalmas, gyulladásgátló hatással bíró anyag és remek a vízlepergető képessége. Milyen jól hangzik, nyilván rengetegen választják akkor a japán manikűrt – gondolhatnánk.

„Tévedés. Elég ritkán szokták kérni a vendégek – mondja Szendrényi Krisztina, kéz- és körömápoló szakember. – Valószínűleg ez azért is lehet, mert kevesen ismerik. Pedig egy nagyon szép, természetes és egészséges manikűrtípusról van szó. Én például csináltam már japán manikűrt a kislányomnak is, amikor nagyon rágta a körmét. A japán manikűr akkor nagyon sokat javított a körmei állapotán. Aztán szokták kérni időnként kismamák, illetve ajánlom idősebb hölgyeknek, akik nem szeretnének harsány színeket viselni, de mégis vágynak rá, hogy ápolt, szépen csillogó körmük legyen” – magyarázza Kriszta.

A lerágott körmöt is szépen rendbehozza a japán manikűr. (Fotó: Szendrényi Krisztina, Gel me up)

A lerágott körmöt is szépen rendbehozza a japán manikűr. (Fotó: Szendrényi Krisztina, Gel me up)

A japán manikűr elkészítése

Három lépésből áll a japán manikűr elkészítése, amihez méhviasz pasztát és egy speciális polírozó eszközt használnak a szakemberek.

  • Először a megtisztított, fertőtlenített körmöt a manikűrös buffer vagy reszelő segítségével mattítja, illetve kissé érdesíti a felületét.
  • Ezután a japán manikűrhöz kapható méhviasz pasztát szarvasbőr polírozó segítségével a körömlemezekbe dolgozza. Óvatosnak kell lenni ilyenkor, mert a köröm a polírozástól felmelegedhet és az elég kellemetlen érzés.
  • Miután a viasz bedolgozása megtörtént, zsírkőporral, azaz talkummal zárja le a körömlemezeket a szakember. Ez is polírozó mozdulatokkal történik.

Az eredmény csillogó, gyönyörű, hetekig természetesen fénylő köröm.

A japán manikűr nagy előnye egyébként – a szépsége mellett –, hogy a körmöt ellenállóbbá teszi. Nem puhul például fel olyan gyorsan takarítás vagy fürdés közben, így aztán nem is szakad be olyan könnyen.

Ha a körmeink nagyon elvékonyodtak, töredezetté váltak, akkor a japán manikűrt érdemes kúraszerűen alkalmazni 2-3 hetente. Néhány hónap után a köröm valósággal újjászületik tőle.

Ha érdekel a manikűr, vannak itt még szépségek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top