Trend

Hódít a bársonyosan ragyogó cat eye manikűr, elkészíteni sem nehéz

A cat eye manikűr minden körömformán jól mutat, púderrózsaszín változatban pedig nagyon elegáns.

Cat eye, azaz macskaszem hatásúnak nevezik a manikűrt, melynek fotói az elmúlt hetekben futótűzként kezdtek terjedni a közösségi médiában. Pedig a bársonyosan (vagy ha úgy tetszik, macskaszemhez hasonlóan) ragyogó, színjátszó körmök nem számítanak újdonságnak, mi több, mi magunk is elkészíthetjük őket, mutatjuk, hogyan.

De mi az a cat eye manikűr?

Ha első hallásra nem ugrik be, milyen manikűrről is van szó, jöjjön egy-két iskolapélda a most oly divatos, világosrózsaszín változatra, mely szuperül mutat minden körömformán:

Lehet persze ennél drámaibb hatást is elérni, mindez csak azon múlik, milyen színt párosítunk a különc ragyogásért felelős lakkhoz. Sötét alapszínnel például nagyon dögös körmöket kapunk:

Cat eye manikűr elkészítése

Mint írtam, elkészítése nagyon egyszerű, nem kell hozzá más, csak egy spéci fedőlakk, az egész parádé rajta múlik. Használhatjuk önmagában is, ugyanis többféle árnyalatban kapható, de felvihető valamilyen alapszínre is, ilyenkor az fog dominálni, a macskaszemhatás pedig a különleges fényjátékért felel majd. A cat eye géllakkal többféle hatást elérhetsz, a legnépszerűbb változatot így tudod elkészíteni:

  1. A köröm előkészítése: reszelés, formázás, körömágy rendbetétele, zsírtalanítás.
  2. Alapszín felvitele egy rétegben. Fontos, hogy ez is géllakk legyen, tartsd körmeidet a szükséges ideig az UV-lámpa alatt, hogy teljesen megkössön a lakk. Gyakorlatilag bármilyen színűt használhatsz, a különböző videókban a fényes fedésű változatokat alkalmazzák.
  3. Vidd fel egy rétegben a cat eye géllakkot, és mielőtt még elkezdene megkötni, mágnesed meg! Bizony, ezekhez a lakkokhoz mellékelnek egy spéci, mágneses lapocskát, azt kell pár milliméter távolságra a körmök fölé helyezni néhány másodpercig, hogy előcsalogassa a macskaszem hatást. Tipp: tartasd átlósan a lapocskát, attól szebb lesz a fényjáték formája.
  4. Ha megvagy a mágnesezéssel, mehetnek a lámpa alá a körmök, hogy megkössön teljesen ez a réteg is.
  5. Végül, utolsó lépésként vigyél fel egy réteg fedőlakkot, lehetőleg fényeset, hogy tartósabb és még ragyogóbb legyen az eredmény. A szükséges ideig tartsd a lámpa alatt körmeidet, hogy ez a réteg is megszáradjon.

 Ezzel a módszerrel sávos hatást érhetsz el, például ilyeneket:

A lakkban lévő mágnesezhető részecskéknek köszönhetően kedvünkre alakíthatjuk az effektet, ebben a videóban még négy másik cat eye manikűr elkészítését nézhetitek meg:

Ha megtetszett a manikűr, a lenti fotókból még további ötleteket gyűjthettek rá, milyet készítsetek magatoknak otthon.

Manikűrtippekkel jól állunk, nézzétek meg ezeket is:

Chiara Ferragni cat eye manikűrje

Chiara Ferragni cat eye manikűrje (Fotó: Instagram/chiaraferragni)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top