Trend

Így válaszd meg az ideális körömformát!

A jól megválasztott körömforma sokkal szebbé teszi a kezedet. Mindenkinek van olyan, ami igazán jól áll.

Ahogy előnyös frizura az arcformádat, egy megfelelő szabású ruha az alakodat, úgy egy ideális körömforma az ujjaid és a kezeid megjelenését képes optikailag javítani. 

Lekerekített

körömformaHa szeretnéd, hogy hosszabbnak és vékonyabbnak tűnjenek az ujjaid, viszont maradnál a rövidebb körmöknél, a lekerekített körömforma lesz a barátod. Ez a forma jó választás akkor is, ha szeretnéd, hogy a széles körömágyad keskenyebbnek látsszon. Ha tudsz vagy nem akarsz körmöshöz járni, ezt az egyszerű, letisztult sziluettet magad is könnyen rendben tudod tartani. Sokoldalú, kényelmes és gyakorlatilag bármilyen árnyalatú és fényű körömlakkal működik.

Ovális

körömforma

 

Az ovális körömforma elegáns, az ujjakat pedig hosszabbnak és vékonyabbnak mutatja. Nem kell hozzá kimondottan hosszú körmöt növeszteni, de néhány milliméter szabad él mindenképpen szükséges, hogy ezt a formát ki tudd alakítani. Pasztell árnyalatokkal festve is mutatós, de akár mintákkal is díszítheted.

Mandula

körömformaHa az ujjaid szélesebbek, vaskosabbak, a körömágyad viszont keskeny, a mandula formájú köröm jól fog állni. Ehhez a formához azonban legalább közepes hosszúságú, erős körmök vagy műkörmök kellenek. Finom, pasztellárnyalatokkal lakkozd, úgy marad ízléses.

Hegyes

hegyes körömformaNépszerű, de sok tekintetben kockázatos választás a hegyes, vagyis a stiletto köröm. Kétségkívül vékonyabbnak és hosszabbnak mutatja az ujjakat, ugyanakkor nem kimondottan kényelmes, gyakori ápolást igényel és könnyen kelt közönséges hatást. Ha mindenképp ehhez a körömformához ragaszkodsz, hordd neutrális árnyalatú lakkozással!

Ballerina

ballerina körömformaA balettcipőre hajazó sziluett látványos, ám a keskeny körömágy, valamint hosszú és erős saját körmök vagy műkörmök mindenképp szükségesek hozzá. Kissé macerás viselet, mely rendszeres karbantartást igényel. Világos árnyalatokkal, illetve matt textúrájú körömlakkokkal viseld, máskülönben túl soknak hat.

Szögletes

körömformaA szögletesebb körömforma rövid és hosszabb körmökön is mutatós lehet. Mivel azonban optikailag szélesíti és „összenyomja” az ujjakat, inkább akkor válaszd, ha az ujjaid hosszúak és vékonyak, a kezed pedig keskeny. Ha a körömágyad is hosszúkás és keskeny, szintén előnyös lehet a szögletes végű köröm. Magas fényű vagy élénk színű körömlakkal érvényesül leginkább.

(Képek: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top