nlc.hu
Trend

Az őszi-téli szezon smink- és körömtrendjei

A fekete az új fekete! Smink- és körömtrendek az őszi-téli szezonra

Hangsúlyos vízvonal, gót rúzsozás és fekete körömlakk. Többek között ezek is ott vannak az előttünk álló őszi-téli szezon smink- és körömtrendjei között.

Sminktrendek

Az őszi-téli hónapok egyik meghatározó sminktrendje egy klasszikus kombináció lesz: szempillaspirállal hangsúlyozott, vízvonalon feketével kihúzott szemek, vörösre rúzsozott szájjal és hófehér, mattra púderezett, pirosítás nélküli bőrrel. Ezt a sminket különösebb kézügyesség nélkül is el lehet készíteni és a hétköznapokban, de akár alkalmakra is bevethető.

 Longchamp

Longchamp (Fotó: Peter White/FilmMagic)

A fekete szemceruzával alul-felül is kihúzhatjuk a szemeket, a szezon sminkdivatja értelmében pedig ezeket a vonalakat nem kell majd füstösen elsatírozni, tompítani. Sőt, a cél, hogy minél határozottabban érvényesüljenek. Szabályos mandula szemformával rendelkezők előnyben.

Christian Siriano

Christian Siriano (Fotó: Peter White/WireImage)

A tusvonal örök divat, szezonról szezonra inkább csak az változik, hogy épp milyen formában a legmenőbb. Az előttünk álló fél évben a vastag, geometrikus, szénfekete tusvonal lesz aktuális.

Rag & Bone

Rag & Bone (Fotó: Peter White/FilmMagic)

2020 hivatalos trendszíne a kék, ami a sminkdivatban is érezteti a hatását: a kék szemfestés nem csupán, hogy ér – és igen, barna szeműek is nyugodtan viselhetik -, de minél élénkebb, annál trendibb lesz.

Tadashi Shoji

Tadashi Shoji (Fotó: Noam Galai/Getty Images for Tadashi Shoji )

Az úgynevezett lebegő szemsminkek, vagyis a szemhéj és a szemöldök közé felvitt vonalak már a tavalyi őszi-téli szezonban is ott voltak a vezető sminktrendek között, és elkísérnek bennünket az előttünk álló hónapokba is. Ez a szemfestés nyilvánvalóan nem mindennapi viseletre való, de egy-egy különlegesebb alkalomra, vagy egy bulira bevállalhatjuk.

Prada

Prada (Fotó: Rosdiana Ciaravolo/Getty Images)

A vastag, makulátlan alapozást elengedhetjük, bőven elég lesz könnyű, hidratáló alapozót használni ősszel és télen is. Az ápolt, tiszta, de természetes fényű arcbőr lesz ugyanis a legtrendibb, melyen érvényesülnek az olyan egyediségek is, mint például az anyajegyek.  

Ulla Johnson

Ulla Johnson (Fotó: Peter White/WireImage)

A szájfestés terén a szezon a végleteké lesz. A már említett, leverhetetlen vörös rúzson kívül nagyon mennek majd a világos, natúr árnyalatokkal festett ajkak…

Brandon Maxwell

Brandon Maxwell (Fotó: Peter White/WireImage)

A másik végletet pedig a gót irányzat képviseli: újra trendi lesz ugyanis az egészen sötét bordó, illetve mélybarna rúzsozás, mégpedig ezúttal fényes textúrával. Az ilyen típusú sminkek ugyanakkor szigorúan szájhangsúlyosak, vagyis nem füstös, pandamacis, csupán némi minimál szemfestés dukál hozzájuk.

Jordache X LaQuan Smith

Jordache X LaQuan Smith (Fotó: Slaven Vlasic/Getty Images for Jordache)

Körömtrendek

A rövidre vágott, átlátszóval lakkozott köröm kétségkívül praktikus viselet. Nem mellesleg az őszi-téli szezonban kifejezetten divatosnak is számít majd.

Pamella Roland

Louis Vuitton (Fotó: by Peter White/Getty Images)

A vörös rúzs-vörös köröm párosítás sem ebben a szezonban fog kimenni a divatból. Úgy a leglátványosabb, ha a rúzs és a körömlakk színárnyalata a lehető legközelebb áll egymáshoz, esetleg tökéletesen meg is egyezik.

Pamella Roland

MSGM (Fotó: Rosdiana Ciaravolo/Getty Images)

A fordított francia lakkozás, vagyis amikor nem a köröm végeit, hanem a töveknél található holdacskákat hangsúlyozzuk a lakkozásnál, már bő egy évtizede fel-felbukkan a manikűrdivatban. Az előttünk álló szezonban piros lakkozás-világos holdacskák változatban lesz a legmenőbb.

Pamella Roland

Miu Miu (Fotó: Estrop/Getty Images)

A hagyományos irányú francia lakkozás is velünk marad persze, mégpedig hosszú, hegyes vagy mandula formájú, natúr alapú, a végek felé csillámosba hajló változatban. 

Pamella Roland

Pamella Roland (Fotó: Bennett Raglin/Getty Images)

A csillámos lakkozás – akár arany, akár ezüst – a rövid körmökön is trendi lesz, mégpedig a lehetőségekhez mérten szintén némileg átmenetes, a tövektől a végek felé sötétedő megoldással.  

Pamella Roland

Nicole Miller (Fotó: Dominik Bindl/Getty Images for NYFW: The Shows)

A szezon nagy visszatérője a fekete körömlakk lesz, mégpedig többféle változatban is. Jön egyrészt a sima, fényes felületű fekete lakkozás, melyet nem csak rövid, de akár egészen hosszú körmökön is ér majd hordani. Persze csak óvatosan.

Pamella Roland

Philipp Plein (Fotó: Rosdiana Ciaravolo/Getty Images)

Másrészt divatosak lesznek a matt fekete – illetve mély grafitszürke – körömlakkok is. Ha a fekete lakkozást önmagában túl komornak vagy egyhangúnak találod, ezüstös vonalakkal, strasszokkal turbózhatod fel.

Pamella Roland

Alice + Olivia (Fotó: Randy Brooke/WireImage)

Még több szépségtrend

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top