A vörös rúzs örök és most nagyon divatban van – Leteszteltük a legnépszerűbb árnyalatokat

A nyári szezon vezető sminkslágere a vörös rúzs, leteszteltük, mit tudnak a márkák legnépszerűbb árnyalatai.

Van, aki csak alkalmi sminkhez visel vörös rúzst, más a hétköznapokon is szívesen feldobja megjelenését egy élénkebb árnyalattal. Mindez egyéni preferencia kérdése, azonban aki legalább időnként visel erősebb színt, egy valódi vörös rúzst vétek, ha nem tart a keze ügyébe. Vörös rúzst választani azonban nem olyan egyszerű: vannak világosabbak és sötétebbek, kékesek, pinkesek vagy épp narancsosak, nem véletlenül. Más áll jól egy tél típusú nőnek és más egy tavasznak vagy épp ősznek. Érdemes tehát próbálgatni a színeket, hogy megtaláljuk az igazit, higgyétek el, azt tényleg öröm lesz viselni. 

Estée Lauder – Pure Color Envy Sculpting Lipstick

Árnyalat neve, száma: 340 Envious

Estée Lauder - Pure Color Envy Sculpting Lipstick

Estée Lauder – Pure Color Envy Sculpting Lipstick

Első benyomás: Klasszikusan elegáns küllem, diszkrét, kellemesen édeskés illattal. Az állaga krémes, szépen eloszlik, de csak ecsettel tudtam igazán precízen felvinni, különösen a széleknél. Egy rétegben is tökéletesen fedett, telt, fényes textúrát adott az ajkaimnak.

Árnyalat értékelése: Intenzív, meleg pipacspiros árnyalat, főleg tavasz és ősz típusoknak ajánlanám.

Fotó: Leéb Ádám

Leteszteltük: Estée Lauder – Pure Color Envy Sculpting Lipstick (Fotó: Leéb Ádám)

Napközbeni tapasztalatok: Maga a rúzs hidratáló formulát is tartalmaz, amit érezni is lehet, konkrétan olyan volt, mintha ajakápoló lett volna rajtam. Hidratálást így értelemszerűen nem igényelt. Háborgatás nélkül a színét és a fényét is órákon keresztül megtartotta, evésnél azonban sokat halványodott, így akkor újra kellett kennem. Sima vízzel nagyrészt le tudtam mosni, de ahhoz, hogy teljesen eltüntessem, sminklemosóra is szükség volt.

Ár: 11 700Ft

Clarins – Joli Rouge Ajakrúzs

Árnyalat neve, száma: 754 Deep Red

Clarins - Joli Rouge

Clarins – Joli Rouge

Első benyomás: Az elegáns, sárgaarany tok letisztult, modern formájú, a rúzs maga klasszikus, ferdén vágott kúp kialakítású. Az enyhe ív és a hegyes vége megkönnyíti a precíz felvitelt, kontúrozást. Könnyen eloszlatható, már vékony rétegben is megfelelő színt, egységes fedést ad.

Árnyalat értékelése: Enyhén pinkes vörös árnyalat, mely feltéve jóval világosabbnak hat. Nem drámai, azonban elegáns, mutatós szín krémes, bársonyos finissel. Tél típusoknak egyértelműen jó lehet, de a nyár típusoknak is érdemes tenni vele egy próbát. 

Fotó: Leéb Ádám

Leteszteltük: Clarins – Joli Rouge Ajakrúzs (Fotó: Leéb Ádám)

Napközbeni tapasztalatok: Szinte észre sem venni, hogy ajkunkon van, nagyon kényelmes volt viselni ezt a rúzst. Tartóssága nagyon jó, szép a kopása, tehát nem foltos, inkább fokozatosan halványodik. Reggel feltéve délig könnyedén bírta kávézással, vízivással is. Ebédet követően frissítettem fel a szín, így késő délutánig ismét rendben volt. Nem szárította a számat, micellás vízzel könnyen lemosható volt.

Ár: 7 990Ft

Chanel – Rouge Allure Velvet

Árnyalat neve, száma: Camélia Rouge (357)

Chanel - Rouge Allure Velvet

Chanel – Rouge Allure Velvet Camélia Rouge (357)

Első benyomás: Nagyon könnyű vele dolgozni annak ellenére, hogy a matt rúzsokat nehezebb felkenni egy kezdőnek. Mindenképpen érdemes alá szájkontúrceruzát használni, hogy precízebb legyen a felvitel. A rúzs egyébként a Chaneltől megszokott luxusérzést adja, elegáns fekete tokban. Szerelem első látásra/rúzsozásra.

Árnyalat értékelése:A narancsos felé hajló piros, nem a kihívó Russian vagy Ferrari Red, sokkal inkább egy játékos, könnyed árnyalat.

Fotó: Leéb Ádám

Leteszteltük: Chanel – Rouge Allure Velvet (Fotó: Leéb Ádám)

Napközbeni tapasztalatok: Aláhidratálni szerencsére nem kellett, azon rúzsok közé tartozik, amik nem szárítanak, nem lesz tőle cserepes a száj. Ez matt árnyalatoknál kimondottan ritka. Az evést nem igazán bírta jól, de aláceruzázva jól tartott és szép maradt a színe. Külön szerettem benne, hogy szépen kopik és nem foltokban hagyja el az ajkakat.

Ár: 11 300Ft

Rimmel – Lasting Finish Extreme Lipstick

Árnyalat neve, száma: 610 Lit!

Rimmel - Lasting Finish Extreme Lipstick

Rimmel – Lasting Finish Extreme Lipstick

Első benyomás: Jól záródó, egyébiránt átlagos, vékony tokos, maga a rúzs is karcsúsított, tojásalakú. formája segíti a kontúr kialakítását. Enyhe, édeskés illata van, szépen kenhető, egyenletes felvihető az ajkakra.

Árnyalat értékelése: Enyhén korallos árnyalatról van szó, tavasz, esetleg ősz típusoknak előnyösen állhat a szín. 

Fotó: Leéb Ádám

Leteszteltük: Rimmel – Lasting Finish Extreme Lipstick (Fotó: Leéb Ádám)

Napközbeni tapasztalatok: Kellemes érzés volt viselni, mintha rajta sem lett volna, aboszlút pozitív csalódás volt számomra ez az ajakrúzs. Aláhidratálás nélkül sem szárította ajkaimat, önmagában órákig szépen mutat az ajkakon, nagyobb evés után azért érdemes felfrissíteni a színt. 

Ár: 2599Ft

MAC – Retro Matte Lipstick

Árnyalat neve, száma: 707 Ruby Woo

MAC - Retro Matte Lipstick

MAC – Retro Matte Lipstick

Első benyomás: A márkától megszokott letisztult dizájn. Könnyű, mégis stabil állagú rúzs, a jellegzetes MAC-es illattal, matt finissel. Már egy rétegben is hibátlanul fedett, ecset nélkül is egyszerű volt pontosan felvinni, a széleknél sem maszatolódott el. 

Árnyalat értékelése: Élénk kékesvörös árnyalat, tél típusoknak a legideálisabb.

Fotó: Leéb Ádám

Leteszteltük: MAC – Retro Matte Lipstick (Fotó: Leéb Ádám)

Napközbeni tapasztalatok: Masszívan tartotta magát, nem mászott el a helyéről és “állásában” nem is halványodott. Evés-ivás hatására sem tűnt el teljesen, csak valamelyest kopott, így akkor kicsit frissítenem kellett rajta, de ha épp nem tettem volna, akkor sem nézett volna ki vállalhatatlanul. Érzetre olyan volt, mintha nem is lenne az ajkaimon, külön hidratálás nélkül sem szárított. Teljesen eltávolítani sima vízzel nem, csak sminklemosóval sikerült.

Ár: 6 900Ft

Avon – Luxe Ajakrúzs

Árnyalat neve, száma: Red Haute

Avon - Luxe Ajakrúzs

Avon – Luxe Ajakrúzs

Első benyomás: Ízléses, arany tokot kapott a rúzs, tetszetős és abszolút kézre áll. A rúzs krémes állagú, jól eloszlatható, színét inkább építeni kell, a pontos kontúrozás nem okozott gondot vele. Illata, íze nem meghatározó.

Árnyalat értékelése: Kicsit lilás-pinkes tónusú vörös árnyalatról van szó, mely nem csak fénylő, de a benne található csillámoknak köszönhetően enyhén ragyogó is. 

Fotó: Leéb Ádám

Leteszteltük: Avon – Luxe Ajakrúzs (Fotó: Leéb Ádám)

Napközbeni tapasztalatok: Kényelmes viselet, nem szárítja az ajkakat, ami különösen tetszett. Csillámos finise miatt bulisminkekhez is el tudom képzelni. A csillám ad némi aranyos ragyogást a rúzsnak. Kopása megfelelő volt, 3-4 órán át szépen tartja magát igazgatás nélkül, evés után azért érdemes felrissíteni a színt. Micellás vízzel könnyen lemostam nap végén.

Ár: 2 000Ft

Maybelline – Color Sensational Ajakrúzs

Árnyalat neve, száma: 333 Hot Chase

Maybelline - Color Sensational Ajakrúzs

Maybelline – Color Sensational Ajakrúzs

Első benyomás: Szögletes tubusú, hétköznapi, táskába dobós rúzs, kupakja jól záródik, mérete megfelelő. A rúzs maga kellően krémes állagú hozzá, hogy egyszerűen felvigyük, a kontúrozás sem okozott vele gondot. Íze, illata semleges.

Árnyalat értékelése: Nagyon jól eltalát piros színe van, talán a kékespiros felé mozdul el az árnyalat, nem túl világos, nem túl sötét. Finise csillámoktól mentesen fényes.

Fotó: Leéb Ádám

Leteszteltük: Maybelline – Color Sensational Ajakrúzs (Fotó: Leéb Ádám)

Napközbeni tapasztalatok: Picikét talán tapadós érzés volt, de nem ragacsos, összességében kényelmes volt viselni. Jól hozta a krémes ajakrúzsoktól elvárt szintidőket, reggeltől délig szépen tartotta magát, kávézás során sem tűnt el a lényegi rész, ebéd után azonban érdemes volt pótolni a kopást. Pici aláhidratálással egész napos használat során sem szárította a számat, akkor sem, ha 2-3 napon át egymást követően is ezt használtam.

Ár: 2 899Ft

Inika – Certified Organic Lipstick Crayon

Árnyalat neve, száma: Chilli Red

Inika - Certified Organic Lipstick Crayon

Inika – Certified Organic Lipstick Crayon

Első benyomás: Pont úgy néz ki, mint egy kontúrceruza, csak annál vastagabb. Faragható, fa háza van, maga a rúzs állaga épp megfelelő: nem kemény, de nem is túl puha hozzá, hogy kényelmesen használjuk. A kontúrozás érthető módon nagyon jó vele, de kitölteni is könnyű ajkainkat, szépen fed, nem kell rányomni, egyenletesen felvihető.

Árnyalat értékelése: Narancsos, téglavöröses szín, ősz típusoknak megfelelő választás lehet. Ajkainkon a rúzs matt hatású. 

Fotó: Leéb Ádám

Leteszteltük: Inika – Certified Organic Lipstick Crayon (Fotó: Leéb Ádám)

Napközbeni tapasztalatok: Alig észrevenni, hogy ki van festve vele a szánk, nagyon könnyed viselni ezt a rúzst. Lágy érzetű, nem tapadós, egy kicsit érdemes aláhidratálni. Kopása közepes, étkezés után érdemes pótolni, nálam elsősorban a száj belső részénél kopott több belőle. A pohárteszten átmegy, alapjáraton 4-5 órát követően is még megfelelő a fedése. Lemosása nem okoz gondot, sminklemosó kendővel vagy micellás vízzel gond nélkül eltávolítható.

Ár: 7 490Ft

Marionnaud – Make Me Happy My Color Glam Ajakrúzs

Árnyalat neve, száma: 01 Sumptuous Red

Marionnaud - Make Me Happy My Color Glam Ajakrúzs

Marionnaud – Make Me Happy My Color Glam Ajakrúzs

Első benyomás: Az ezüst tok nem csak szép, letisztult dizájnú de a mágneses záródása nagyon praktikus is. A rúzs maga közepesen krémes, intenzív és egyenletes a fedése, illata enyhén édeskés.

Árnyalat értékelése: Valódi vörös szín, annak is a kékes tónusa, tél típusoknak tökéletes választás. Finise bársonyos matt.

Fotó: Leéb Ádám

Leteszteltük: Marionnaud – Make Me Happy My Color Glam Ajakrúzs (Fotó: Leéb Ádám)

Napközbeni tapasztalatok: Abszolút kellemes volt viselni, nem tapadt és nem is szárította ajkaimat. Kopása megfelelő, délig rá sem kellett nézni, helyén maradt-e, evést követően már egy kis színfrissítés azért ráfért. Ivásnál valamelyest kopott, de az nem volt számottevő. Összességében nagyon elégedett vagyok ezzel a rúzzsal. Micellás vízzel megfelelően lemosható. 

Ár: 2 690Ft

L’Oréal Paris – Infaillible Les Macarons Ultra Matte Folyékony Ajakrúzs

Árnyalat neve, száma: Strawberry sauvage 832

L'Oréal Paris - Infaillible Les Macarons Ultra Matte Folyékony Ajakrúzs

L’Oréal Paris – Infaillible Les Macarons Ultra Matte Folyékony Ajakrúzs

Első benyomás: Nagyon könnyű dolgozni vele, egy pillanat alatt sikerült felkennem, szerencsére viszonylag pontosan. 

Árnyalat értékelése: Meleg árnyalat, szeplős bőr mellé kimondottan jó, sőt, szerintem napsütötte arcon sem mutat rosszul. Nagyon hamar megszáradt, nem volt nehéz érzet.

Fotó: Leéb Ádám

Leteszteltük: L’Oréal Paris – Infaillible Les Macarons Ultra Matte Folyékony Ajakrúzs (Fotó: Leéb Ádám)

Napközbeni tapasztalatok: Ez a rúzs tart, ahogy csak bír. Egy vacsorát is simán sikerül megugornia, viszont amikor kopni kezd, akkor foltokban hagyja el az ajkakat, ezért mindenképpen utána kell rúzsozni.

Ár: 3 599Ft

Max Factor – Colour Elixir Ajakrúzs

Árnyalat neve, száma: Ruby Tuesday

Max Factor - Colour Elixir Ajakrúzs

Max Factor – Colour Elixir Ajakrúzs

Első benyomás: Klasszikus, aranytokos kiszerelésű rúzs, tetszett, hogy a talp színe utalt a benne rejlő árnyalatra. A rúzs krémes, jól kenhető de nem kenődő, kontúrozni is jól lehetett vele. Magát a színt egy picit építeni kellett, de mire a forma meg volt, a szín is szépen látszódott. 

Árnyalat értékelése: Rajtam egy picit másként hatott mint ránézésre vártam, enyhe pinkes tónusa van, nagyon mutatós! A finise bársonyosan fénylő, de nem csillogó, igazi tavaszi-nyári ajakrúzs, szuper!

Fotó: Leéb Ádám

Leteszteltük: Max Factor – Colour Elixir Ajakrúzs (Fotó: Leéb Ádám)

Napközbeni tapasztalatok: Ha folyamatosan, minden nap ezt használnánk, egy kis aláhidratálást érdemes feltenni reggel, egy-egy napra, alkalomra nem szükséges, nem fogja szétszárítani a szánkat. Kopása elfogadható volt, iváskor minimális jött csak le, ebédet követően is inkább csak a belső részeken kopott meg a szín. Egy frissítés ilyenkor persze jót tett neki. Evés-ivás nélkül hosszú órákig szépen bírta, nem volt ragacsos érzetű, kényelmes viselni. Micellás vízzel eltávolítható.

Ár: 3 899Ft

Bourjois – Rouge Fabuleux Ajakrúzs

Árnyalat neve, száma: 11 Cindered-lla

Bourjois - Rouge Fabuleux Ajakrúzs

Bourjois – Rouge Fabuleux Ajakrúzs

Első benyomás: A rúzs maga karcsú, tojásformán ovális, keskenyedő oldala a szélek meghúzását könnyítette, szájkontúr ceruza hiányát nem éreztem. Krémes, jól kenődő, már egy rétegben is szép fedést adott ajkaimnak. Illata semleges, maga tubus erősen záródó.

Árnyalat értékelése: Kékespiros tónus felé hajló vörös árnyalat, amit elsősorban a tél típusoknak javaslok. Finise bársonyosan fénylő, csillámok nélkül is szép fényt ad az ajkaknak.

vörös rúzs tesztelés

Leteszteltük: Bourjois – Rouge Fabuleux Ajakrúzs (Fotó: Leéb Ádám)

Napközbeni tapasztalatok: A barázdákba nem ült bele, nem száradt rá nap végére sem ajkaimra, de az első, egész napos használatot követően úgy éreztem, esetében jobb, ha kap egy kis előhidratálást a szám. Alapjáraton szépen tartotta magát a szín, a poharakon sem hagytam ott a javát, egy kiadós ebéd után azonban úgy láttam érdemes felfrissíteni. Nap végén micellás vízzel gond nélkül eltávolítható volt.

Ár: 3 999Ft

Teszteltünk már mást is: