Trend

Hogyan válasszunk elegáns és kényelmes női szandált?

Írásunk címéből rögtön kiderül a legjobb hír: igen, az elegancia és a kényelem kéz a kézben járhatnak egymással. Nem kell választani az esztétikum és a praktikum között, mert annak előbb vagy utóbb úgyis csalódás a vége. Úgyhogy akkor nézzük is meg közelebbről, mi a sikeres vásárlás megelőző néhány lépése!

Kire hallgassak?

Manapság a divat határozott iránymutatókkal szolgál, amikről azonban fontos még idejében tisztázni, hogy nem kőbe vésett szabályok. Olyanok, mint egy útvonalterv: aki akar, él velük, aki nem, az haladhat abba az irányba, amit személyesen jónak lát. A divat nagyszerű ötletmerítés, kreatív, kellően izgalmas és érdekes, de végül úgyis az ízlés szava a döntő. Ellenkező esetben az elégedetlenség borítékolható. Ami a szomszédnak, a rokonnak, vagy a legjobb barátnőnek jól áll, az nem egy univerzális modell, aminek a viselésével garantálható az ellenállhatatlan fellépés. Vagyis a szandál kiválasztásának legelső lépése a saját ízlésvilág felfedezése.

Aki eddig még nem mert igazán a szívére figyelni a trend témájában, annak nem árt egy kis gyakorlás. Könnyű terep a paletta tagjait nézegetni, akár értékelni, véleményezni, és megfigyelni az első reakciókat, mert mindig azok a legbeszédesebbek. Az idei évben például aratnak a kicsit rendhagyó, a megszokottól eltérő színek. Ez van, akinek jó hír, megint más tartózkodik az ilyen típusú figyelemfelkeltéstől. Viszont nem éri meg előre bekategorizálni a termékeket, mert akkor pont a lényeg veszik el, a zsigeri reakció. Lehet, hogy elméletben nagyon rosszul hangzik az élénk rózsaszín, mint szandálszín, aztán az életben mégis vonzó, ellenállhatatlan. Ha a nyitottság adott a válogatás pillanataiban, akkor olyan modellek is előtérbe kerülhetnek, amikre a logika szinte biztos, hogy nemet mondana. Na, és itt kezdődnek az igazi izgalmak!

Mit diktál az idei trend, túl a sokszínűségen?

Kifejezetten divatosak a díszített típusok. Strasszkövekkel, fodrokkal, különböző kiegészítők bevetésével határozottan különleges kollekciók jöhetnek létre, és ezzel a fűszerrel több gyártó is hajlandó élni. A bőr mint alapanyag továbbra is egyet jelent a maximális, prémium minőséggel, az esetében azt sem túlzó állítani, hogy már rég túlnőtte magát a trend hóbortos változásain, afelett áll, megingathatatlanul.

Close up fashion details of woman feet’s, elegant gladiator sandals, blue feminine dress, perfect for summer vacation.

Close up fashion details of woman feet’s, elegant gladiator sandals, blue feminine dress, perfect for summer vacation

A fekete, valamint a fehér árnyalatai még mindig az elegancia színei, de ahogy arra fentebb utaltunk, megéri nyitott szemmel járni, hátha másfajta színvariációk is szóba jöhetnek. És hát természetesen valószínűleg nem árulunk el gigantikus titkot azzal, hogy a magas sarkú variánsok rajongottsága egyszerűen felülmúlhatatlan!

Mi a helyzet a kiegészítőkkel?

Kár lenne tagadni, hogy a kiszemelt szandál önmagában is jól mutat, de egy hozzá illő táskával máris tovább fokozható a szépsége, a kisugárzása. Az ilyen társításból fakadó összhang egyébként nagyon látványos, vagyis ildomos kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket. A https://ecipo.hu/c/taskak/hatizsakok oldalról nem nehéz rátalálni a stílusban passzoló, kellően kényelmes, egyúttal funkcionális verzióra, ami természetesen a lábbelivel is harmonizál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top