nlc.hu
Trend

Régi csizma átalakítása

Varázslatos, amit a cipész ezzel a régi csizmával művelt

A cipésznek már az ükapja is a régi lábbeliket javította, így nem meglepő, hogy ő is ezt a mesterséget választotta. Szinte varázslat, amit a cipőkkel művel!
Régi csizma

Nem akarunk közhelyeket durrogtatni, de egyre nehezebb szakembereket találni. Inkább keresünk új cipőt, ruhát, nadrágot, és megválunk a régi kedvenc darabunktól. Pedig egy jó varrónő, vagy egy aranykezű cipész, aki ismét életet lehel azokban a ruhákba, csizmákba, amiket elnyűttünk az elmúlt évek alatt, igazi kincs. 

Ha pedig valami megmenthető, akkor teljesen felesleges újat venni belőle. Ráadásul a divat ciklikusan változik, vagyis, ha például van egy NIRVA feliratos pólód a 90-es évekből a szekrényed alján, akkor bátran vedd elő, mert most ismét trendi ezt hordani. És apu/anyu retro Tisza cipőjét is nyugodtan viseld, mert még ma is menő.

Bár a régi cipőinkről még nem írtunk, korábban mi – az nlc szerkesztőségének tagjai  – is megmutattuk nektek azokat a ruhákat, amiket 10-15 éve hordunk. Ahogy egy kolléganőnk fogalmazott, azért ragaszkodunk a régi ruhákhoz, cipőkhöz, mert “ha belebújunk, kicsit belebújunk a múltba is…”

Jim McFarland cipésznek már az ükapja is cipész volt. A férfi nemcsak az 5-10 éves lábbeliket újítja fel, hanem akár a 80-90 éves darabokat is. Nem is csoda, hogy imádják a TikTokon!

Készen állsz a cipész varázslatára?!

@americascobbler Back at it again. Half soles and rubber heels on a pair of ostrich boots. Click the link in bio to get yours done🥾 #boots #ostrich #shoerepair #americascobbler #shoes #recraft ♬ Chopin Nocturne No. 2 Piano Mono - moshimo sound design

 

Ha mégis inkább új cipőt választanál, akkor gyorsan összefoglaljuk neked, hogy milyen stílusú lábbelikkel lesznek tele a boltok idén ősszel és télen:

  • hegyes orrú balerinák
  • masnis cipők és csizmák
  • fűzős bakancsok 
  • éksarok és éktalp
  • túsarkú csizmák és cipők

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top