nlc.hu
Trend
Esküvő a szabadban? Ezekre figyeljetek!

Esküvő a szabadban? Ezekre figyeljetek!

Szeretnétek a betondzsungelt ősparkra, az autók zaját madárcsicsergésre váltani, amikor kimondjátok azt a bizonyos igent? A természetközeli helyszín maga a nagybetűs idill, de jó, ha tudjátok, hogy ez esetben egy kicsit másképp alakul a szervezés. Hogy ne érjen titeket meglepetés a nagy napon, egy csokorba gyűjtöttük a szabadtéri esküvők szervezésének minden fortélyát. Lássuk!

Anyakönyvvezető vagy szertartásvezető?

Ha megvan az esküvő helyszíne, kezdjetek mindjárt az illetékes anyakönyvvezetőnél, és tudakoljátok meg, vállal-e szabadtéri esketést, illetve tisztázzátok az anyagiakat is. Ha nem jártok sikerrel, akkor sem kell elvetnetek az eredeti ötletet, kiskapu ezúttal is van. Egyszerűen összeházasodhattok a hivatalban egy munkanapon két tanúval karöltve, a választott helyszínen pedig megtarthatjátok a ceremóniát egy szertartásvezetővel, úgy, ahogy szeretnétek.

Készüljetek esőre és tikkasztó melegre is!

Hiába tűztök ki egy kellemesnek ígérkező nyári napot, bármikor jöhet egy csúnya vihar, és ezzel bizony számolnotok kell, ha a szabadban lesz a szertartás. Legyen egy B tervetek, mondjuk egy esküvői sátor, ami védelmet nyújt az eső ellen. Egy sátor egyébként az erős napsütéssel szemben is remek menedék, hiszen ha épp egy kánikulai napot fogtok ki, nagyon jól tud jönni az enyhet adó árnyék, és ez esetben érdemes frissítőkkel is készülnötök.

Technikai háttér, berendezés és dekoráció

Egyeztessetek a helyszínnel a legapróbb részletekről is, hisz a szervezést és a költségeket illetően sem mindegy, tudnak-e biztosítani asztalt, székeket, van-e saját hangtechnikai felszerelésük, amit rendelkezésre tudnak bocsátani. Bár a természet szépsége önmagában csodás hátteret ad az eseménynek, egy kis extra dekor ebben az esetben sem árt, a megvalósítási lehetőségeket viszont alaposan át kell gondolnotok.

Aggodalomra semmi ok, van megoldás, különösen akkor, ha egy olyan, felkészült helyszínt és remek szervező csapatot választotok, mint amilyen a Fenyőharaszt Kastélyszállónál vár titeket!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top