Trend

Hogyan találd meg a testtípusodnak megfelelő fürdőruhát?

A jól megválasztott fürdőruha garantálja azt, hogy a strandon is fesztelenül és igazán jól érezzük magunkat. Ezért nem is érdemes elsietni a kiválasztását, hiszen egy olyan fürdőruhában, amiben csak feszengünk, nem fogjuk igazán élvezni még a nyarat sem. Hogyan válasszuk ki a nekünk megfelelő fazonút?

Testtípusok és fazonok

Szerencsére fürdőruhából már ezerféle fazon, szín és minta kapható. Ezek között pedig szinte garantált, hogy megtaláljuk a legjobbat. Választhatunk az egyrészes vagy a kétrészes fürdőruhák közül, ezeknél minden esetben lesz olyan, ami megfelelő lehet az alkatunknak. Ha például karcsúsítani szeretnénk magunkon, akkor remek karcsúsított modelleket kapunk mindkét esetben. Például a kétrészes, magas derekú fürdőruha kifejezetten vékonyabbnak mutatja a derekunkat, ha pedig a hasrésznél szeretnénk kicsit visszafogni, egy csinos tankini lehet a megoldás hozzá.

Egyrészes fürdőruha esetén már egészen rafinált megoldással rendelkező, különleges karcsúsított szabású modelleket is kapunk. Viszont nem mindenki a kilóit szeretné elfedni. Akik például a dekoltázs terén szeretnének kicsit előnyösebb fazont kapni, azok jó, ha tudják, bizonyos fürdőruhák kisebbnek, míg mások nagyobbnak mutatják a dekoltázst. Például a nyakba kötős fazonok valamennyire lapítják a mellrészt, vagyis ha ezt szeretnénk elkerülni, akkor inkább egy push-up, merevített melltartórésszel rendelkező modellt válasszanak. Ugyanakkor a kisebb dekoltázzsal rendelkezők nyugodtan viselhetnek pánt nélküli, illetve félvállas típusokat is. Kifejezetten jól mutatnak ezek a fazonok a kisebb dekoltázson.

Hogyan találd meg a testtípusodnak megfelelő fürdőruhát?

Milyen mintája legyen a fürdőruhának?

Alapvető szabály, hogy minél nagyobb a minta, annál jobban kisebbít minket optikailag. Ezért ha itt is szeretnénk kicsit karcsúbbnak mutatni magunkat, érdemesebb nagyobb mintás fürdőruhát választanunk. Ez érvényes a csíkos modellekre is: nem kell aggódnunk amiatt, hogy a csíkok szélesebbé tesznek, ha széles csíkozású fürdőruhát választunk. A színeket is érdemes számba venni.

A mindenhez jól álló fekete helyett nyugodtan nézhetünk élénkebb színeket, viszont a fehéret és a világos púderszíneket csak azoknak ajánlott választani, akiknek nem gond, ha a fürdőruha nem fogja karcsúsítani optikailag az alakjukat. Az ilyen világos fürdőruhák ugyanis nem rejtik el optikailag a sokak által elfedni kívánt apróbb párnácskákat és redőket.

Hogyan találd meg a testtípusodnak megfelelő fürdőruhát?

Ne döntsünk elhamarkodottan!

Akár online, akár egy fizikai üzletből választunk fürdőruhát, mindkét esetben alaposan gondoljuk át a kiválasztás menetét. Ne döntsünk elhamarkodottan, hiszen a strandon pont az a lényeg, hogy fesztelenül érezzük magunkat. Inkább olvassunk utána alaposan a különféle típusoknak, járjuk körbe a témát és úgy vásároljunk fürdőruhát, hogy már előre tudjuk, mit akarunk. Akárcsak az elegáns női nyári ruhák esetén, itt is arra készülni, hogy a ruhában jól érezzük magunkat akár hosszú órákon keresztül. Hiszen egy elegáns nyári partin is ez a cél, nem pedig az, hogy egész este behúzott hassal sétáljunk vagy épp a sarokban ülve próbáljuk túlélni az estét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top