Trend

Továbbra is fókuszban az egészség és a stílus

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy immár sokadik alkalommal tesztelhettem a Huawei legújabb fejlesztéseit. Az idei ősz talán egyik legszebb kütyüje is így került hozzám, kipróbálhattam a HUAWEI Watch GT4 okosórát.

Továbbra is fókuszban az egészség és a stílus
A korábbiakban is kiderült már, hogy a HUAWEI okosóráinál nagyon fontos elem a dizájn. Most sincs ez másként, hiszen a HUAWEI Watch GT4 széria is hihetetlenül stílusos és elegáns. Vadonatúj megjelenését a luxuskarórák inspirálták, és ennek köszönhetően ezek az okosórák felveszik a versenyt bármely divatkellékkel.

Továbbra is fókuszban az egészség és a stílus
Miért a többes szám?

A 46 mm-es férfi változat, és a 41 mm-es női modell kialakításban, és némileg tudásban is különböznek. A férfi csuklóra kialakított változat oktagon dizájnt kapott, vagyis enyhén szögletes, gyémánt alakú, lekerekített élekkel, míg a női kisebb változat klasszikus óradizájnt kapott. Divatos, csajos, teljesen kör alakú, lebegő csat dizájn megoldással (a szíjtartók az óratesten kívül helyezkednek el), aminek köszönhetően még intenzívebben kifejezi a modell „karékszer” funkcióját.

Megnézem
Összes kép (6)

Hozzám a rozsdamentes acélszíjjal ellátott, női okosóra érkezett. Az elegáns fehér doboz tartalma is letisztult. Az óra mellett, így csak a mágneses óratöltőt tartalmazza, és a QR kódot, amelynek segítségével egyszerűbben letölthető a HUAWEI Egészség app. Nekem nem HUAWEI telefonom van, így ez nagy segítség volt, ahhoz, hogy összekapcsoljam az okosórát a telefonkészülékemre letöltött Egészség applikációval. Első kézből mondhatom, hogy semmilyen fennakadást nem tapasztaltam a különböző operációs rendszert használó készülékek összekapcsolásában. Az Android és az iOS készülékkel is kompatibilis.

Továbbra is fókuszban az egészség és a stílus
Ami első látásra is nagyon szembetűnő, a női változat prémium kialakítása.

A rendkívül vékony 9,8 mm készülékházat csak egy 1,9 mm vastag káva öleli körbe. A lebegő csat dizájn visszaköszön a koronán is, amely gravírozott márkanévvel ellátva, felsőkategóriás luxus kialakítását erősíti. Újdonság, hogy a koronát az új dizájnnál kicsit felfelé tolták, aminek köszönhetően behajlított csuklóval sem nyomódik be.

Nekem nőként kevésbé fontosak a technikai adatok, sokkal inkább hagyatkozom arra, amit tapasztalok. A leírás alapján az okosóra 1,32 hüvelykes AMOLED kijelzőt kapott (ami 466 x 466 pixel felbontást és 352 ppi-is képpontsűrűséget tud). Számomra fontosabb infó, hogy normál üveg védi, vagyis jobban kell figyelnem, hogy ne csapjam oda sehová, vagy ne karcoljam össze. Ami viszont biztos, hogy ez a kijelző gyönyörűen látható különböző időjárási körülmények között is, így az októberi napfényben is hozzájutottam minden információhoz.

Továbbra is fókuszban az egészség és a stílus
Apropó kijelző. A hátterek közül, amelyeket a HUAWEI Egészség appon keresztül tölthetünk le az óránkra, nekem két nagy kedvencem is lett a tesztidőszak alatt. Az egyik az egészséghez, a másik a divathoz kapcsolódik.

A virágot rejtő új számlap (többféle virágot is választhatunk) dinamikusan változik. Imádtam, ahogy a kis virág kinyílik, ahogy közelítek a napi célomhoz. A másik igazán különleges számlap, az öltözködésünkhöz igazítja a számlap megjelenését. Csak fotózd le az aznapi szetted, és az app percek alatt létrehoz neked három variációt az aznapi számlapodhoz. Ezek el is menthetőek, így, ha néhány hét múlva újra szükséged van rá, csak be kell állítanod.

Továbbra is fókuszban az egészség és a stílus
A HUAWEI Watch GT4 azonban nem csak kívül, de tudásban is egy kicsit megújult. A készülék alján elhelyezett szenzorok még pontosabb eredményekre lettek képesek. Ezek a szenzorok az egészségünket monitorozzák, de nem szabad elfelejteni, hogy nem profi orvostechnikai eszközt vásároltunk, hanem egy olyan okosórát, amely a mérései alapján segíthet abban, hogy figyeljük az értékeinket, és ha kiugróbb eltéréseket tapasztalunk, időben orvoshoz tudjunk fordulni.

A TruSeen 5.5+ szívritmus-szenzor, pulzusmérés, pulzus aritmia elemzés, TruSleep-alvásszenzor, TruRelax-stresszszint figyelés, SpO2-véroxigénszint-mérés, Sleep Breathing Awareness funkció, amely alvás közben a légzésünket figyeli, is képes már trendeket megfigyelni és kielemezni. Egész napos egészségfigyelést tesznek lehetővé, akár dolgozunk, akár, sportolunk, akár pihenünk, vagy éppen mélyen alszunk.

Továbbra is fókuszban az egészség és a stílus
Remek csajos újítás azonban a megújult intelligens cikluskövető-funkció. Az algoritmus ugyanis még pontosabban számolja ki a menstruáció, az ovuláció és termékenység várható időpontját. Talán még ezen is túlmutat a Testsúly-kontroll funkció, amely valódi segítséget nyújthat az egészséges életmódhoz, vagy akár egy egészséges diétához. Az Egészség appban vezethető az elfogyasztott étel, az okosóra pedig a kalória-deficitünket monitorozza a napi mozgásunk alapján. Ez alapján felállíthatjuk a fogyási tervet, a kezdő súly, az elérni kívánt súly, és az időtáv megadásával.

Szintén nagy előnye a HUAWEI Watch GT4 szériának a még hosszabb üzemidő. Az óra 100 perc alatt teljesen feltölthető, amivel a női óránál akár 7 nap, a férfi óránál akár 14 nap üzemidőt kaphatunk. természetesen átlagos használattal vagy az állandó bekapcsolt kijelzővel ez az idő csökken, de még akkor is kifejezetten sokáig megúszhatjuk töltő nélkül. Nekem 4 napig sikerült, még úgy is, hogy szinte egész nap nyomogattam.

Továbbra is fókuszban az egészség és a stílus
A megújult főmenü is tartogat kellemes és praktikus újításokat. A nagyobb betűknek köszönhetően az értékek jobban leolvashatóak. A menü kinézete is választható lett, lehet listaszerű, vagy szőnyegként kiterítve, a jobban centralizált megjelenésnek köszönhetően 9 helyett már 18 appot képes egyszerre megjeleníteni. A korona kétszeri megnyomásával érhető el az alkalmazásváltó funkció, így egyszerűen és gyorsan navigálhatunk a megnyitott alkalmazásaink között.

Továbbra is fókuszban az egészség és a stílus
Amiben viszont verhetetlen a HUAWEI Watch GT4, az továbbra is a sportkövetés. Hihetetlen, de tényleg több mint 100 mozgásforma közül választhatunk, amelyeket a rendszer profin mérni is tud a szenzorai segítségével. Trendeket is beállíthatunk az edzéseinkhez, és edzésterveket is készíthetünk.

A HUAWEI TruSeen 5.5+ technológia által támogatott, új Maradjon Fit app segít nyomon követni a bevitt kalória mennyiségét, és olyan magas szintű metrikákkal rendelkezik, mint a valós idejű kalóriabevitel, aktív és pihenő kalóriák, vagy a kalóriadeficit.

Az edzéseinkhez használhatjuk a zenelejátszó funkciót is. 4 GB tárhely áll rendelkezésre a zenéink tárolására. Ez sok vagy kevés? Mindenki eldöntheti. Én szeretek a jól ismert zenéimre mozogni, így nálam még soknak is bizonyult.

Továbbra is fókuszban az egészség és a stílus
Okos élet!

A mindennapi kommunikációinkat is jobban menedzselhetjük a HUAWEI Watch GT4-nek köszönhetően. Bluetooth kapcsolatának köszönhetően fogadhatjuk a hívásokat akár közvetlenül az óránkkal is, de az SMS üzeneteinket is megnézhetjük vagy válaszolhatunk is rájuk előre beállított szöveges üzenettel vagy emojival. (Billentyűzet nincs, így írni nem lehet rajta, mondjuk nekem nem is hiányzott.)

Összegzésként csak annyit, hogy a HUAWEI Watch GT4 megvásárlásával, egy felső középkategóriás okosóránk lehet, nagyon jó áron, gyönyörű luxuskivitelben, és nagyon jól használható okos funkciókkal.

Csomagajánlatként, aki október 2-22 között WATCH GT4-et vásárol a MediaMarkt-nál, egy Freebuds SE 2- fülhallgatót kap ajándékba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top