nlc.hu
Trend

Dolly Parton, mint pompomlány

Komoly leckét adott Dolly Parton pompomlány ruhája

A 77 éves Dolly Parton pompomlány ruhája mindenkit elgondolkodtathat, aki szerint az idősebb nőknek szabályosan kell kinézniük.

Egy hálaadás napi amerikai focimeccs szünetében lépett fel a 77 éves zenei ikon, Dolly Parton, a Dallas Cowboys pompomlányának öltözve. Fehér mellényben és rövidnadrágban énekelt, miközben a huszonéves pompomlányok ugyanilyen szerelésben táncoltak a pályán.

idős pompomlány

Dolly Parton, 77 évesen (Fotó: Getty Images)

A nézők imádták a produkciót és megtapsolták Parton önbizalmát és dacolását a társadalom az idős nőkre vonatkozó divatszabványaival szemben.

Fiatalabb korban az a nyomás nehezedik a nőkre, hogy szexinek és dögösnek tűnjenek” – mondta a USA TODAY-nek Leora Tanenbaum, az ”Nem vagyok ribanc: Megbélyegzés az internet korában” című könyv szerzője. „Ahogy idősödsz, továbbra is meg kell felelned egy nagyon szűk szabályrendszernek és iránymutatásnak.

Nemrég a 82 éves Martha Stewart is hasonló pozitív fogadtatásban részesült, amikor tavaly a Sports Illustrated címlapján pózolt fürdőruhában. Amikor arról kérdezték, hogy mi a véleménye arról az általános felfogásról, hogy egy bizonyos életkorúaknak ragaszkodniuk kell a sajátos öltözködéshez, Martha visszakérdezett:

Kinek a korának megfelelő öltözködés? Nem gondolok a korra. Úgy gondolom, hogy az emberek egyre merészebbek, mint valaha voltak idősebb korukban és én mindegyiküknek tapsolok” – válaszolta Martha, aki hozzátette, hogy 17 éves kora óta ugyanúgy öltözik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top