nlc.hu
Trend

Hangolódj az év színére sminkedben is!

Hangolódj az év színére sminkedben is!

Az év színe inspirációként szolgál a divat, a design, a reklám és más területek számára is, ebbe pedig akár az otthoni környezetünk és a sminkünk is beletartozhat. Minden évben komoly kutatómunka előzi meg az adott évre meghatározott „Év Színének” kiválasztását, mely 2024-ben a Peach Fuzz, vagyis a Bársonyos Barackpihe lesz.

Miért a Bársonyos Barackpihére esett a választás?

Amikor életünk számos területén zűrzavar uralkodik, az igényünk a békére, a gondoskodásra, az együttérzésre egyre erősebbé válik. Egy olyan kritikus világban, amely gyakran előtérbe helyezi a külsőségeket, elengedhetetlen, hogy felismerjük önmagunk fejlődésének fontosságát, és megtaláljuk a pillanatot a pihenésre, a kreativitásra és az emberi kapcsolatok ápolására. Ilyenkor van lehetőség átformálni azt, ahogyan élni szeretnénk, előtérbe helyezni a belső értékeket, hangsúlyt fektetni az egészségre és a jóllétre. Értékelni mindazt, ami különleges – a barátokkal és a családdal való együtt töltött időt.

Ennek szellemében idén a Pantone egy olyan színre összpontosított, amely hangsúlyozza a közösség és másokkal való együttlét fontosságát.  A 2024 Év Színe kifejezi a vágyat arra, hogy közel legyünk azokhoz, akiket szeretünk, és egyben azt az örömöt, melyet akkor érzünk, amikor önmagunkat is képesek vagyunk átengedni a pillanatnak és élvezni a csendes egyedüllét varázsát. A Barackpihe szín meghittsége összehozza az embereket.

Milyen szín a PANTONE 13-1023 Peach Fuzz?

A PANTONE 13-1023 Peach Fuzz az önmagunk és mások iránti gondoskodás vágyát örökíti meg. A Pantone jellemzése szerint a bársonyosan szelíd barackszín mindent átölelő szelleme gazdagítja az elmét, a testet és a lelket. A tápláló barack árnyalat eleganciát sugároz, mégis fiatalos, tapintható ölelést kínál, mely egyszerre kelt gyengéd, meleg, olykor pedig hűsítő hatást.

Hangolódj az év színére sminkedben is!

Forrás: Pantone Intézet

Hogyan választják ki az év színét?

A Pantone Color Institute színkutatói és szakértői részt vesznek minden jelentős nemzetközi rendezvényen, divatbemutatókon, designkiállításokon és más eseményeken, hogy nyomon kövessék a színtrendeket és azok változásait. Az év színének kiválasztása általában számos szempontot ölel fel, melyeket a divat, design és művészet terén érvényes trendek, társadalmi és kulturális jelenségek, valamint egyéb tényezők határozzák meg.

A Pantone Color Institute egyébként eredetileg 1999-ben egy oktatási programként hozta létre a Pantone Év Színe kezdeményezést azzal a céllal, hogy bevonja a tervező közösséget és a színszerető embereket egy színes beszélgetésbe a világ minden tájáról. Ezzel hívták fel a figyelmet a kultúránk és a színek kapcsolatára, hogy a globálisan zajló eseményeket hogyan lehet tükrözni és kifejezni a színek nyelvén.

Az elmúlt 25 év során a Pantone Év Színe program világszerte ikonikus, kulturális mérföldkővé vált, megragadva a tervezők, márkák és fogyasztók képzeletét. Mára a színek és az érzelmek kapcsolatának, valamint az emberi érzések színekkel való kifejezésének komoly jelentősége lett. Évről évre népszerűbbé válik, hatása érezteti magát a divaton, a kozmetikumokon, a lakberendezésen, az autóiparon és ipari tervezésen, de még a csomagolásokon is.

Tudtad?

A színkutatók olyan szakemberek, akik a színekkel, színtani jelenségekkel, a színek pszichológiájával és a színhasználat módjaival foglalkoznak. A divatvilág, a design, a művészetek vagy a reklámipar különböző területein dolgoznak, mégis egységes feladatuk a színek megértése, hatásaik elemzése és alkalmazásuk lehetőségeinek felkutatása.

Így használd a bársonyos barackpihét sminkedben!

Látványos és csábító – a PANTONE 13-1023 Peach Fuzz bársonyos barack árnyalata ösztönösen felébreszti bennünk a tapintás iránti vágyat, arra ösztönöz bennünket, hogy egyszerűen kinyújtsuk a kezünket és megérintsük. Viselőjüket egészségesebbnek, kézzelfoghatóbbnak és barátságosabbnak láthatjuk.

A peach fuzz a szemen, az arcon és az ajkakon is jól mutat. Forrás: DM Magyarország

A Peach Fuzz a szemen, az arcon és az ajkakon is jól mutat (Forrás: DM Magyarország)

Meglepően sokoldalú árnyalat, mely élénkséget ad a bőrnek, lágy, meleg hatást biztosít a szemnek, az ajkaknak és az arcnak egyaránt. Friss és fiatalos lehet, ha földszínű barna árnyalatokkal párosítják, a gyengédség üzenetét közvetítő szín romantikus, ártatlan és édes, ám drámai hatást is kelthet, ha mélyvörössel és szilvával kombináljuk. A 2024-es év színe széles körű felhasználás lehetőségét nyújtja, hiszen egyszerre használhatjuk szájon, arcon, kontúrozásra vagy akár körmünkön is.

Készülj fel 2024 színére a DM termékeivel

  • A krémes állagú 030 árnyalatú trend !t up multifunkciós stick természetes ragyogást ad a bőrnek, miközben mattító hatású rizsporral és szilika gyöngyökkel gondoskodik a púderes hatásról. A lágyan olvadó 3in1 termék finom csillámokat varázsol az orcákra, a szemhéjra és az ajkakra is. A praktikus kis kiegészítő a legkisebb női táskában is elfér, így bárhol elegáns sminket alkothat.
  • Az alverde Juicy Lips szájfény bio őszibarackmag-olajjal gazdagított formulája csodás magasfényű csillogást kölcsönöz az ajkaknak, ragadós érzet nélkül. Ínycsiklandó barackillata egész nap elkísér, miközben hidratáló receptúrával gondoskodik az ápolt ajkakról.
  • Az alverde hamvas barack árnyalatú pirosító felvitele rendkívül egyszerű, miközben felfrissíti az arcszínt és finoman kiemeli a halánték és az arccsont vonalát
  • A s-he colour & style szemhéjpúder-paletta hat egymással tökéletesen harmonizáló színárnyalatot tartalmaz. Az izgalmas, vidám rózsaszín árnyalatokat tökéletesen kiegészítik a barackos színek. Találunk köztük matt, szatén, illetve csillogó hatású szemfestéket is, amelyeket számtalan kombinációban használhatunk együtt. A púderes textúra könnyedén felvihető és lágyan eldolgozható, így semmi sem állhat az álomsmink útjába.
  • A világos barackszínű trend !t up Super Shine & Stay körömlakk csodálatosan fényes finisht kölcsönöz a körmöknek, önmagában vagy fedőlakkal együtt is használható. Összetétele egy úgynevezett Feel Good komplexszel ápolja és erősíti a körmöket. 
    Az év színe egyszerre elegáns és romantikus. Forrás: DM Magyarország

    Az év színe egyszerre elegáns és romantikus (Forrás: DM Magyarország)

Tudtad?

Az első, 2000-re megválasztott Év Színe a PANTONE 15-4020 Cerulean Blue, vagyis az Égszínkék volt. Ezt a színt rögtön millenniumi színnek is kinevezték, bár sokkal inkább az új évezredbe vetett hitet jelképezte, mint a gondtalan 1999-es évet.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top