nlc.hu
Trend

Így nem fogja feltörni az új cipő a lábad

Így nem fogja feltörni az új cipő a lábad

Egy új cipőt felvenni igazi izgalom, egészen addig, amíg fel nem töri a lábunk. Hogy tudjuk ezt a kellemetlenséget kiküszöbölni? Nézzük!

Szakértők beszélnek arról, hogy lehet megelőzni azt, hogy az új cipő miatt fájdalmas hólyagok sokasága jelenjen meg a lábunkon.

Előzzük meg a bajt!

„A megfelelő bőrápolás és cipőválasztás létfontosságú a hólyagok megelőzésében” – mondja Dr. Ken Jung lábsebész. Sokan azt gondolják, hogy a bőrkeményedések megvédik a lábat a kellemetlenségektől, de ez tévhit, sőt, még nagyobb a hajlam a seb- és hólyagképződésre. A szakértő szerint, ha új cipőt veszünk, tartsuk szem előtt, hogy a lábbeli minél puhább anyagú legyen, ami felveszi a láb körvonalait.

Hólyagok a lábon

Fotó: Getty Images

Törjük be!

„A megvásárolt cipőt törjük be! Mielőtt elindulnánk benne, néhány órára hordjuk a házban”– mondta Claire Hannum, a YouBeauty.com egészségügyi és wellness szakértője. Ez segít betörni a cipőt, és rámutat arra is, hogy mely területek kellemetlenek vagy fájdalmasak.

„Ha már enyhe fájdalmat érzünk mondjuk a saroknál vagy a nagylábujjnál, miközben otthon viseljük a cipőt, tegyünk egy hólyagosodás elleni sebtapaszt arra a területre, ami várhatóan irritált lesz. Ha egy bizonyos sarokmagasság miatt állandóan görcsben áll a láb, vagy széles valaki lábfeje, és szűk szandált vagy lábbelit vesz, ez egészen biztos hólyagképződéshez vezet” – mondta Hannum.

Dr. Nick Romansky, az Egyesült Államok férfi és női labdarúgó-válogatottjának láborvosa szerint két dologra kell figyelni, ha hólyagkezelésről van szó: a mozgásra és a nedvességre. Azaz, ha nagyon fáj már a lábunk, minimalizáljuk a mozgást, és figyeljünk arra, hogy ne legyen izzadt, nedves a lábfejünk, mert úgy nehezebben gyógyulnak a hólyagok is.

„Egy olcsó, de hatékony módszer az izzadás szabályozására, ha izzadásgátlót permetezünk a lábunkra, vagy hálós cipőt hordunk, ami lehetővé teszi a levegő be- és kiáramlását. Ha a lábak nincsenek megfelelően rögzítve, akkor is előfordulnak hólyagok” – mondja a szakértő.

Romansky szerint az a leggyakoribb hiba, hogy nem kötik meg az emberek elég szorosan a cipőfűzőt vagy nem megfelelő méretű, esetleg régi cipőt viselnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top