nlc.hu
Trend

Ukrán származású modell lett Miss Japán

Ukrán származású lány lett Miss Japán, botrány lett belőle

A 26 éves lány győzelme vitát okozott az országban, hogy ki is tekinthető valójában japánnak.
Karolina Shiino a Miss Nippon szépségversenyen

Egy ukrán származású modell nyerte a Miss Nippon japán szépségversenyt, ami nagy vitát generált az országban – vette észre a 444 a CNN cikkét.

A 26 éves Karolina Shiino ötéves kora él a szigetországban, folyékonyan beszél japánul, honosított állampolgár. Azt mondja, a külseje miatt nehezen fogadták be, és azért indult a versenyen, hogy ezen változtasson.

„Azt akartam, hogy japánként ismerjenek el” – mondta a CNN-nek a nő, és abban bízik, hogy győzelme megváltoztatja majd sok ember véleményét, hogy ki tekinthető igazán japánnak.

„Végülis a sokszínűség korában élünk – ahol a sokszínűségre szükség van – mondta a modell. – Sok hozzám hasonló ember van, aki aggódik a külső megjelenése és az identitása között húzódó szakadék miatt. Folyton azt mondták nekem, hogy nem vagyok japán, de abszolút japán vagyok, ezért úgy neveztem be a Miss Nipponba, hogy őszintén hittem magamban. Nagyon boldog voltam, hogy így elismertek” – fogalmazott Shiino.

Japán meglehetősen homogén ország, ahol viszonylag kevés a bevándorló. Az utóbbi években a hatóságok több külföldi lakost és munkavállalót toboroztak, hogy ellensúlyozzák az elöregedő népesség által hagyott űrt. Bár az ország lakóinak bevándorlással kapcsolatos nézetei meglehetősen konzervatívak, a Pew Research egy 2018-as kutatása szerint a japánok 59 százaléka úgy véli, hogy a bevándorlók erősebbé tennék az országot.

Korábban is volt már botrány Japánban a szépségkirálynő-választás miatt: egy félvér győztes kinézetét nem tartották elég japánnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top