nlc.hu
Trend

Íme, a szezon sztárfrizurája, a bob luxuskivitelben!

Bemutatjuk a szezon sztárfrizuráját: bob luxuskivitelben!

Elegáns, divatos, egyenesen dívás a bob fazon új iránya, amely nem csak a kifutón, de már a sztárok körében is hódít. Egy körkefe, sok-sok hajlakk, és már kész is a csoda.

A bob frizura egyike azoknak, amelyek évtizedek óta vissza-visszatérve meghatározóak a divatvilágban. Sőt most már valójában 100 évről beszélhetünk, hiszen gyökerei egészen a 20. század elejére, az 1920-as évekre nyúlnak vissza, amikor a nők szabadságvágya és egyenjogúságra törekvése megtalálta magának ezt az igazán kifejező formát.

A modern nőiesség szimbóluma

A múlt század 20-as éveiben a korábban hosszú hajra szakosodott fodrászok azzal szembesültek, hogy a nők tömegesen válnak meg tincseiktől szembeszállva a korábban megszokottal, a korábbi normákkal. „Eredetileg az egészen rövid, állig érő hosszúság volt jellemző, ami kiemelte az arc formáját és szépségét, majd a hatvanas években kissé módosult a korábbi fazon Vidal Sassoon elképzelése alapján” – meséli az nlc-nek Puskás Melinda fodrász.

Az eredeti ötletet egyébként Antoni Cierplikowski lengyel fodrász nevéhez kötik, aki többek között Coco Chanel és Greta Garbo fodrásza is volt.

A frizura leghatásosabb népszerűsítőjévé pedig Irene Castle amerikai táncosnő vált, aki Castle Bob néven lett ismert – innen kapta mostanáig használt, jól ismert nevét aztán a hajvágási stílus is, amely az emancipáció és a modern nőiesség szimbólumává vált.

Megnézem
Összes kép (5)

Idén hódít a luxusbob

Az eredetileg szigorú forma azóta bőven kínál már újabb változatokat, jól ismerjük rövidebb, hosszabb, hullámos vagy éppen frufruval kiegészített verzióját is, idén tavasszal és nyáron pedig az úgynevezett luxusbob utasít maga mögé minden más trendet. Hogy mit is jelent pontosan ez az irány? Egy szuperfényes, elegáns vonalat, amely felül dús, alul, a végeinél pedig befelé szárítva ad milliomosfeleség-megjelenést a viselőjének. Ha felidézed magad előtt valamelyik népszerű sorozat szuperelegáns, kosztümöt és gyöngysort viselő, roppant gazdag, női karakterét, akkor tökéletesen rá fogsz érezni a stílusra.

Aki igazán követni szeretné ezt az irányt, annak feltétlenül tőemeléssel kell szárítania a haját, végezetül pedig olyan mennyiségű lakkot fújnia rá, ami egész nap stabilan tartja. Szó szerint betonbiztosan. Legjobb, ha szárítás közben többször is előkapjuk a flakont, hogy egészen biztosra tudjunk menni, és nem spórolunk a hajvégeknél sem vele, miközben körkefével gondoskodunk a megfelelő ívről.

Szinte mindenkinek jól áll

Persze sehol nincs kőbe vésve, hogy ez az egyedüli divatos stílus. Bár a luxusbob mindent visz a szezonban, vele együtt újult erővel fog tarolni a bob minden más típusa is, legyen szó a rövidebb, a hosszabb, a loknis vagy éppen frufrus frizuráról.

Puskás Melinda fodrász szerint a legtöbben meg tudjuk találni a hozzánk passzoló fazont, egyedül azoknak érdemes valamilyen más megoldásban gondolkozniuk, akik haja vékony szálú, megviselt, kevés és erőtlen – az ő esetükben ugyanis számolni kell vele, hogy a frizura összeesik, nem adja és nem is tartja a kívánt formát. Számukra azonban sok más lehetőséget is tudnak kínálni a szalonok.

Arcformától függ a stílus

Ahhoz, hogy megtaláljuk a számunkra ideálisat, fontos figyelembe venni, hogy milyen az arcunk formája. Ha háromszög vagy szív alakú, akkor más fog majd jól állni, mint egy kerek arc esetén.

„Hosszúkás formánál érdemes optikailag rövidíteni arcunkat lépcsőzetes vágással, lágy hullámokkal vagy akár egy oldalválasztékkal. A lényeg, hogy hajunk ne tapadjon fejünkre”

– magyarázza a szakértő. Háromszög alakú arcnál elmondása szerint előnyös tud lenni a tépett változat, a frufru pedig szintén jó választás. Jól tesszük viszont a fodrász javaslata alapján, ha a frufruhoz nem ragaszkodunk teltebb orcák és szélesebb arc esetén, ugyanakkor ilyen adottságokkal egyenesebb, kissé áll alá érő hossz mellett tesszük le a voksunkat.

Megnézem
Összes kép (3)

Így lesz tökéletes a luxusbob

Ha a tavasz és nyár slágerét, a luxusbobot választjuk, akkor fontos beruháznunk egy nagyobb, 4,5-5 centiméter átmérőjű körkefére, melyet mind a hajtöveknél, mind a hajvégeknél kiválóan tudunk majd használni. A tökéletes eredmény érdekében tincsenként szárítsuk meg hajunkat, ezzel kölcsönözve stabil tartást frizuránknak.

Amennyiben tökélyre szeretnénk fejleszteni az eredményt és hajszínünk kapcsán is nyitottak vagyunk, a legjobban akkor járunk, ha egy meleg, viszonylag sötét árnyalatú barna színt választunk a klasszikus és elegáns megjelenés jegyében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top