nlc.hu
Trend

Dr. Martens cipőgyártó felvásárlása

Nehéz helyzetben a legendás cipőmárka, felvásárlás lehet a sorsa

A Dr. Martens részvényeinek értéke két év alatt hetven százalékkal esett vissza.

A komoly nehézségekkel küzdő Dr. Martens több szakmabeli, így a Louis Vuitton-vezér Bertrand Arnault mellett a VF Corporation érdeklődését is felkeltette – írja a Pénzcentrum. A második világháború után alapított, közismert brit cipőgyár így hamarosan elveszítheti önállóságát. Befektetési szakértők szerint a

Képünk illusztráció. Forrás: Pexels

Képünk illusztráció. Forrás: Pexels

Dr. Martens vezetése meg is kezdte a tárgyalásokat

a céget érintő, esetleges akvizícióról. Lehetséges vevője lehet a Louis Vuitton márkát is birtokoló LVMH, illetve a Timberland, a Vans és a North Face márkákat birtokló amerikai VF Corporation is. A Dr. Martens az elmúlt három év során öt alkalommal kényszerült profitfigyelmeztetést kiadni, ráadásul vezérigazgatójuk, Kenny Wilson is távozik. A Dr. Martens bő három éve 3,7 milliárd font értékben bocsájtott ki részvényt, amelyek értéke mára 70 százalékkal esett vissza.

Emellett védjegybitorlás miatt indítottak pert

a Temu ellen, mivel az fizetett hirdetéseket futtatott Google-ön a “Dr Martens” és “Airwair” szavakra, amivel egyes országokban megsértette a vállalat jogait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top