nlc.hu
Trend

KORIKA szérum teszt

Tavaszi felfrissülés az arcbőrnek – egy igazi vitaminbombát találtunk

Ha szeretnéd, hogy pár héten belül a legjobb formájában tündököljön az arcbőröd, akkor jó hírünk van. Ezt a koreai szérumot garantáltan szeretni fogod!

Jól emlékszem, amikor néhány évvel ezelőtt velem egykorú (azaz 40 felé közeledő) sógornőm, elképedve szembesült vele, hogy nálam az arcápolási rutin nem merül ki a nappali krém – éjszakai krém duóban, hanem a bőrtípusomhoz illő arctisztítót is minden nap használok, nem is szólva a szérumozásról. Persze én sem voltam mindig ennyire gondos az arcápolás tekintetében, de 30 éves korom után elkezdtem nagyobb odafigyeléssel bánni az egyébként is érzékeny, ekcémára hajlamos bőrömmel. És bár tudom, rengeteget számít a genetika is, és az, hogy hova születtünk, mégis hiszem, hogy nagyon nem mindegy, miképp bánunk az arcbőrünkkel, tisztában vagyunk-e a típusával és azzal, hogyan védhetjük az időjárás és az életkor okozta kellemetlenségektől.

Arról, hogy ez mennyire így van, sokat tudnának mesélni a távol-keleti nők, akik a bőrápolás feketeöves expertjeinek számítanak. Nem véletlenül lettek olyan népszerűek idehaza is a japán és koreai kozmetikumok az utóbbi években. Ezért is csillant fel a szemem, amikor lehetőségem nyílt tesztelni a KORIKA, Korean Heritage Jeju Mandarinnal és C-vitaminnal gazdagított prémium szérumát.

Na de mi a csuda az a Jeju mandarin?

Jeju (ejtsd: Csedzsu) egy dél-koreai tartomány, melynek része egy azonos nevű, vulkanikus eredetű, szinte tökéletes ellipszis alakú sziget az ország délnyugati partja közelében. Káprázatosan szép hegyek, vízesések, vulkánok által formált tájak alkotják az itteni látképet, amit finom homokos és sziklás tengerpartok tesznek lélegzetelállítóvá. A turistaparadicsomnak számító Jeju-sziigetet az “istenek szigetének” is tartják, az UNESCO pedig páratlan geológiai és környezeti adottságai okán a világörökség részének nyilvánította. A sziget fő bevételi forrását a turizmus mellett a mezőgazdaság jelenti. Az itt termő lédús és könnyen hámozható mandarin igazi csemege, mely valóságos vitaminbombának számít, így a világ számos részére exportálják. És akkor el is érkeztünk a lényeghez.

A Jeju Mandarin egy lédús vitaminbaomba. (Fotó: Getty Images)

A Jeju Mandarin egy lédús vitaminbaomba. (Fotó: Getty Images)

Meggyőző beltartalom

A Korean Heritage szérumának tehát a Jeju mandarin kivonata a kulcs összetevője, ami az arcbőr számára igazi elixír, hiszen vitalizál, fokozza a rugalmasságot és lassítja az öregedést. Aki szívesen merül el a bőrápolók hatóanyag tartalmában, az tudja jól, hogy a C-vitamin az egyik legjobb antioxidánsnak számít. amely halványítja a pigmentfoltokat és egyéb bőrhibákat, tehát a reggeli rutinunkban mindenképpen érdemes helyet adni neki. Ráadásul a kollagéntermelést is elősegíti, úgyhogy az érett bőr igazán hálás lesz a C-vitaminos szérumért. A Korean Heritage prémium termékében emellett B3-, B5 és E-vitamin is található. Ez a kombó szinte azonnal képes hatni a szabad gyökökre, optimalizálja a faggyútermelést és még bőrnyugtató hatással is bír. Egy szó mint száz, az INCI, vagyis az összetevők listája figyelemre méltó, lássuk, mit adott ehhez a tapasztalat.

KORIKA, Korean Heritage Jeju Mandarinnal és C-vitaminnal gazdagított prémium

KORIKA, Korean Heritage Jeju Mandarinnal és C-vitaminnal gazdagított prémium szérum

Személyes benyomások

Ne szépítsük: az első benyomást mindig a csomagolás adja, ami jelen esetben egy elegáns fekete, fényes narancs élekkel és narancs-fehér betűkkel ellátott papírdoboz. A szérum benne egy 30 millis opál üvegben bújik meg, mely hozza a mandarinra hajazó árnyalatot, és személy szerint nálam jó pont, hogy nem műanyag fiolába csomagolják a terméket.

Maga a szérum diszkrét, citrusos illattal bír, teljesen átlátszó, és első pillantásra számomra meglepően olajos állagúnak tűnt, ám ez az állag csalókának bizonyult. Ahogy felkentem pár cseppet az arcomra, szinte szemmel látható volt, ahogy mohón itta be a bőröm és pillanatok alatt teljesen fel is szívódott. Se ragacsos utóérzet, se csillogó homlok nem maradt utána. Mivel elég érzékeny az arcom, megszoktam, hogy amikor új szérumot próbálok ki, először szinte mindig érzek egy kis csípő-bizsergő érzést. Valahogy idő kell a bőrömnek, hogy megszokja az újdonságokat. Na, ez a tapasztalat most teljes mértékben elmaradt, úgyhogy elégedetten beiktattam a reggeli és az esti rutinomba is a készítményt. Szerencsére nem veszett össze sem a többi szérumommal, sem a nappali, sem pedig az éjszakai krémemmel, a rétegezés sima ügynek bizonyult.

Egy hét használat után a fentieken kívül azt mondhatom, frissebb, élettelibb és talán puhább is lett a bőröm, láthatóan szépen teszik a dolgukat a hatóanyagok. A hab a torta tetején az lenne, ha a pigmentfoltjaim is halványulnának hosszabb távon. Ehhez még kevés ideje használom a terméket, de a többi hatást figyelembe véve igencsak bizakodó vagyok.

A KORIKA termékei a NOTINO üzleteiben vásárolhatóak meg.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top