nlc.hu
Trend
Fényvédőket elő!

Fényvédőket elő!

Végre hét ágra süt a nap, az idő néha már szinte nyári – nem lehet tovább várni az UV-védelemmel. A Revox különleges arcápolói egyszerre biztosítják a bőr védelmét és gondoskodnak egészséges ragyogásáról.
Fotó: Getty Images

Az utóbbi években a könnyen kipirosodó arcbőröm érzékenyebbé vált – többek között a napfényre is. Épp ezért számomra tényleg fontos az egész éves fényvédelem, és már az első tavaszi napsütéses napokon érzem, hogy szükség van az UV-szűrésre. Számomra tehát nem csak a nyaralós időszak kelléke a fényvédő, hanem a mindennapos bőrápolás nélkülözhetetlen eleme. És nem véletlenül kezdtem azzal, hogy érzékeny a bőröm: nem visel el bármit. Oda kell figyelnem arra, mivel ápolom, hogy olyan jó állapotban legyen, amilyennek én szeretem: üde, életteli, egységes, sima és telt. Ezért is örültem, hogy a Revox napozással, fényvédelemmel kapcsolatos terméksorát tesztelhetem, és nem csak egyetlen terméket. Úgy vettem ugyanis észre, hogy az egymás hatását erősítő, támogató, hasonló alapelvek mentén és összetevőkkel készült kozmetikumokkal könnyebben boldogulok a mindennapokban.

Pajzs a sugarak ellen

Amire a leginkább kíváncsi voltam, az a Revox B77 Just Daily Sun Shield SPF50 fényvédő. A hialuronsavas verziót teszteltem, de van már belőle egy új, kimondottan zsíros bőrre kifejlesztett változat is. Ami nem csak akkor jöhet jól, ha valóban hamar kifényesedő, könnyen zsírosodó az arcbőrünk. Kombinált bőrtípusra is remek, és azoknál is jól működik, akik nagyon nem szeretik, ha a fényvédő zsíros, ragacsos érzetet hagy maga után. Ez mondjuk a hialuronsavas verziónál sem probléma: egy-két alkalom után kikerül a repertoáromból az olyan fényvédő, amitől ragad az arcom, de ez a termék esélyes, hogy hosszabb távon a társam maradjon. Nem szeretem, ha azt érzem, sok réteg, sokféle textúra, sok „anyag” van a bőrömön, ezért a szérum + hidratáló + fényvédő + alapozó kombináció nálam nem mindig működik. Rajongok viszont az olyan fényvédőkért, amelyek amellett, hogy széles spektrumú, magas faktorszámú védelmet nyújtanak, kiváltható velük a nappali ápolás a bennük lévő hidratáló és tápláló összetevőknek köszönhetően. Így eggyel kevesebb réteggel is biztonságban tudhatom a bőrömet, és nem kell lemondanom a szérumhasználatról (amit nagyon nem szívesen tennék).

A zsíros bőrre való, új verzió teljesen illatanyagmentes (és ez is tartalmaz hidratáló hialuronsavat, valamint E-vitamint), de a „sima” hialuronsavas verzió is csak enyhén illatosított, ami nekem az utóbbi időben nagyon bejön. Régen szerettem, ha egy arcápoló nem csak a textúrájával, hanem az illatával is kényeztet, mostanában azonban a visszafogott, éppen csak illatos formulák jobban bejönnek. Ez a terméksor ilyen – és aki még nálam is kevesebb illatra vágyik (vagy az irritáció kockázatát szeretné a minimálisra csökkenteni), annak a zsíros bőrre való változat egészen biztosan beválik.

A könnyű, gyorsan beszívódó állag számomra elengedhetetlen, és ez a termék nem csak ahhoz képest oszlatható el simán és könnyedén, hogy fényvédő. Ami nem csak nekem jön jól, hanem azoknak is, akik esetleg még kevésbé tudatosak az UV-védelmet illetően, és azért nem mernek egy teljes értékű fényvédőt belevenni a napi rutinjukba, mert tartanak attól, hogy nehezen kezelhető lesz tőle a bőrük. Jó hír: egyáltalán nem kell emiatt aggódni, pontosan úgy viselkedik a bőrön, mint egy jól beszívódó, könnyű állagú nappali krém – se ragadós érzet, se csillogás, se fehér nyomok. Nagy hőségben még nem teszteltem, remélem, azt a próbát is állni fogja!

A C-vitamin alap

Ez egy igazi jolly joker vitamin, ha bőrápolásról van szó: a rengeteg pozitív hatása miatt sokan szeretik, sokaknak lehet megfelelő. Csak néhány, amiért én is szeretem: erős antioxidáns védelmet nyújt a szabad gyökökkel szemben, ennek köszönhetően lassítja a bőr öregedését. Véd a káros környezeti hatások ellen, segít csökkenteni a pigmentfoltok láthatóságát. Hozzájárul a bőr saját kollagéntermelésének fokozásához, ennek köszönhetően a feszesség és rugalmasság megőrzéséhez, ráadásul (és ez a hatása a kedvencem) természetes ragyogást, üdeséget ad a bőrnek. És el ne felejtsem: a fényvédő alá felvíve fokozni tudja annak hatékonyságát! Többféle C-vitaminos szérumot próbáltam már, és kíváncsi voltam, tud-e újat mutatni nekem a Revox B77 Just Vitamin C 20% szérum.

Az enyhén géles, víztiszta textúrájú termék rendkívül könnyen beszívódik, és azonnal hozza azt a lágy fényt, ami miatt úgy szeretem a C-vitamint. A rozáceára hajlamos bőröm most elég jó állapotban van, nem gyulladt, nem piros, ezért nem aggódtam a C-vitamin miatt, még úgy sem, hogy 20 százalékos töménységben van jelen a szérumban. Ha bármilyen pirosságot vagy enyhe gyulladást tapasztaltam volna a szérum használata előtt, a kritikus területeket kihagytam volna, de így nem éreztem szükségét, és nem is bizonyult annak: irritációnak nyoma sem volt, az egységes üdeségnek viszont annál inkább. De ha már az irritációnál tartunk: nem véletlenül szerepel a csomagoláson, hogy ha glikolsavas, szalicilsavas vagy retinolos terméket használunk, hagyjunk időt a C-vitaminos szérum alkalmazása előtt. Én a magam részéről inkább a „ne kombináljuk”-szabályt követem. A C-vitamint egyébként is inkább reggel, míg a fenti összetevőket este használom, és nyáron még óvatosabb vagyok a savakkal és a retinollal, főleg a strandolós időszakban. A C-vitaminról viszont nem tudok lemondani.

Az arcápolók rétegezésének csak a tökéletesen felszívódó, a bőrömet nem elnehezítő termékek esetén vagyok híve – ez a szérum olyan jól működött, hogy gond nélkül jöhetett rá hidratáló és/vagy fényvédő attól függően, mennyire igényelte az arcom az extra gondoskodást.

Antioxidánsok extrákkal

Mivel az időm nagy részében home office-ban dolgozom, ha nem megyek napközben sehová, elég lehet az SPF30 fényvédelem (de ez nekem elengedhetetlen). És ennek biztosításához elég lehet speciális fényvédő helyett egy fényvédelemmel felturbózott antioxidáns szérum. A Revox B77 Just Antioxidant Serum SPF30+ erőssége szintén az általam úgy kedvelt ragyogó és egységes bőrkép biztosítása, a benne lévő E-vitaminnak köszönhetően erős antioxidáns védelmet biztosít, harcol a finom vonalak és ráncok kialakulásáért felelős szabad gyökök ellen. Bár általában az ujjamra cseppentem a szérumokat és így viszem fel az arcomra, ennél a vizesen folyó terméknél célszerűbb rögtön az arca csepegtetni a pipettával. Könnyen eloszlatható, 4-5 csepp elég az egész arcra. Nekem beszívódás után egy érezhető, de selymes, nem zavaró réteg maradt az arcomon tőle, amire nagyon jól fel lehetett vinni az alapozót. Nyári napokon tökéletes kiegészítője lehet a fényvédőnek.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top