nlc.hu
Trend
Így lesz mesésen ragyogó a frizuránk

Így lesz mesésen ragyogó a frizuránk

Csodás fény, isteni illat, varázslatos puhaság: egy jó hajápoló olajjal rengeteget tehetünk a tincseinkért. A megújult Kérastase Elixir Ultime olajnak ott a helye minden nő hajápoló rutinjában!

A nyár és a vakáció a lelkünket kisimítja, de a hajunkra nem mondható el ugyanez – a forró, izzasztó, strandolós, napsütéses időszakban a frizuránk extra terhelésnek van kitéve. Ami, ha nem ápoljuk figyelmesen, azt eredményezheti, hogy a hajkoronánk veszít a fényéből, sprőddé válik, a szálak sérülékenyebbek és érdesebbek lesznek, elveszítik puhaságukat. Ha egy igazán sokoldalú terméket szeretnénk, ami kiegészítheti a bevált hajápolóinkat, érdemes az olajok között keresgélni. Az idén 60 éves fennállását ünneplő Kérastase márka megújult, ikonikus hajápoló olaja, az Elixir Ultime egész évben rendkívül hasznos, de nyáron különösen jól jöhet, ha fényesebb, simább, egészségesebb hajat szeretnénk.

Mitől fakó?

Azonnal feltűnik, ha a hajunk fakóvá, élettelenné válik, és a legtöbben el is keserednek miatta. De vajon miért veszítheti el a frizuránk a fényét? Az okok között ott lehet például a magas páratartalom, amitől a haj szöszösnek látszik, az UV-sugárzás, a túlságosan erőteljes fésülködés, vagy a hajat igénybe vevő eljárások, mint a festés, szőkítés vagy a gyakori hőformázás. Ezek azt eredményezik, hogy a haj külső rétegét alkotó, azt cserépszerűen egymásra borulva befedő kutikulák szerkezete megváltozik, azok itt-ott elemelkedve nem sima, hanem egyenetlen, érdes felületet alkotnak. Ezen a felületen pedig jobban elnyelődik, kevésbé verődik vissza a fény, így a hajat fakónak látjuk, és tapintásra durvábbnak érezzük. Ezen a helyzeten gyorsan és látványosan javíthat az Elixir Ultime olaj: lesimítja a kutikulákat, így a szálak jóval fényesebbnek látszanak. De ez csak egy a rengeteg jótékony hatása közül: hidratálja is a hajat, erősíti a végeket és megakadályozhatja a töredezést.

Fotó: L'Oréal

Fotó: L’Oréal

A kamélia erejével

A különleges és látványos hatékonyság titka a használt olajok kombinációjában rejlik. Fő összetevője, a japán kaméliából hidegen préselt olaj táplálja és puhává teszi a tincseket, anitoxidáns hatásának köszönhetően megóvja azokat a káros környezeti hatásoktól. Ehhez járul hozzá az argánolaj – együttesen egy gyorsan és könnyen felszívódó, minőségi táplálást nyújtó, csodás ragyogást adó keveréket alkotnak. Az olajat adó virágokat a franciaországi Bretagne régió tengerpartján termesztik. Ez a vidék ihlette Nicolas Beaulieu parfümőrt a termék illatának megkomponálásakor, ennek az esszenciáját igyekszik megörökíteni. Mandarin, frézia és ibolyaszirmok alkotják a fejjegyet, cédrus, ibolyavirág és kunkor a szívillatot, a hosszan érezhető alapillatban pedig fás virágok, szantálfa és pézsma keverednek. Melegséget és eleganciát sugárzó a végeredmény, olyan érzés viselni, mintha egy nagyon finom, diszkrét, és különleges francia parfümöt fújtunk volna magunkra.

Olaj-kisokos

Az olajokról, ha frizuráról van szó, legtöbbünknek a hajvégápolás jut eszünkbe. Pedig egyáltalán nem csak erre lehet használni egy olajat. Az Elixir Ultime igazi jolly joker lehet a hajápolásunkban – legfőképp göndör illetve a vastag, esetleg közepesen vastag szálú fürtök esetén.

  • Hajmosás előtt: Néhány csepp olaj mosás előtt a száraz hajon eloszlatva egyrészt nagyon jól ápolja és előkészíti a száraz tincseket, másrészt a szennyeződések feloldásával a haj tisztítását is megkönnyíti.
  • Szárítás előtt: Hővédőként remekül funkciónál, szárítás vagy egyéb hőkezelés előtt alkalmazva 230 Celsius fokig óvja a hajat.
  • Extra ápoláshoz: A bevált hajpakoláshoz vagy balzsamhoz keverve különleges táplálást és kényeztetést adhatunk vele a száraz, sérült, töredezett tincseknek.
  • Szárítás után: Akár az egész hosszon, akár a hajvégeken használva fényt és kellemes textúrát biztosít a frizurának, és megakadályozza a szöszösödést.

Fontos, hogy a használt mennyiséggel legyünk óvatosak, nagyon kevés elég belőle.

Fotó: L'Oréal

Fotó: L’Oréal

A fenntarthatóság is számít

A Kérastase márka számára fontos a fenntarthatóságra és a bolygóra gyakorolt hatás mérséklésére való törekvés – ennek jegyében a megújult Elixir Ultime újratölthető csomagolást kapott. A dekoratív, hosszú élettartamra tervezett palack újrahasznosított üveget tartalmaz, az utántöltőhöz is nagy százalékban újrahasznosított műanyagot használnak. A márka innovációi hozzájárulnak a vízfogyasztás csökkentéséhez és a természeti erőforrások megkíméléséhez, hogy fenntarthatóbb termékeket hozhassanak létre mind a fodrászok, mind a vásárlók számára.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top