Jégkocka az arcra? Filléres és hűsítő trükkel lehetsz még szebb!

CS.Á. | 2024. Június 18.
Nem kell vagyonokat költened ahhoz, hogy ragyogóbbá, üdébbé és szebbé tedd a bőröd! A jégkocka szuper segítség ebben.

Az egyre növekvő kánikulában minden porcikánk hűsítésre vágyik, ehhez pedig van egy jó hírünk: a jég nem csak abban segít, hogy kevésbé olvadjunk el a hőségben, hanem abban is, hogy közben remekül nézzünk ki. Mutatjuk, mi mindenre jó!

Fotó: GettyImages

Így használd a jeget!

Jégkockák

A legegyszerűbb módja a jég alkalmazásának, ha egy tiszta jégkockát közvetlenül a bőrre helyezünk. Először csomagoljuk be a jégkockát egy vékony, tiszta kendőbe vagy papírtörlőbe, majd masszírozzuk a jégkockával az arcot körkörös mozdulatokkal, különös figyelmet fordítva a problémás területekre, mint például a pattanások vagy a duzzadt szem alatti részek. Ez a módszer segít a pórusok összehúzásában, a bőr felfrissítésében és a gyulladás csökkentésében.

Jéggel Készített Arctonik

Az arctonikok hatékonyságát növelhetjük, ha jeget adunk hozzájuk. Készítsünk egy gyógynövényes főzetet például kamillából vagy zöld teából, és fagyasszuk le jégkockatartóban. Ezeket a jégkockákat használhatjuk arctonik helyett, közvetlenül a bőrre dörzsölve őket. A gyógynövények jótékony hatásai így közvetlenül a bőrbe jutnak, és a hideg hatása tovább fokozza a tonizálást és frissítést.

Jégmasszázs

A jégmasszázs egy rendkívül hatékony módszer a bőr felfrissítésére és revitalizálására. Használjunk jégkockákat vagy jéghengereket a masszázshoz. Masszírozzuk a jeget az arcra és a nyakra körkörös mozdulatokkal, amely segít javítani a vérkeringést, összehúzni a pórusokat és feszesíteni a bőrt. A jégmasszázs különösen hatásos lehet reggel, hogy friss és élénk arcbőrrel kezdjük a napot.

Jég- és arcpakolások kombinálása

Az arcpakolások hatékonyságát is növelhetjük, ha jeget használunk hozzájuk. Miután felvittük az arcpakolást, masszírozzuk a bőrünket jégkockával. Ez segít a hatóanyagok mélyebb bejutásában és fokozza a pakolás frissítő hatását. Különösen hatásos lehet ez a módszer zsíros vagy kombinált bőr esetén, mivel a hideg segít szabályozni a faggyútermelést.

Exit mobile version